کد خبر: 936586
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۶
گزارش «جوان» از آغاز پویش کتابخوانی «کتاب قهرمان»
اولین دوره از پویش «کتاب قهرمان» قرار است با معرفی و مطالعه کتاب «سرباز کوچک امام» فعالیت خود را آغاز کند.
اولین دوره از پویش «کتاب قهرمان» قرار است با معرفی و مطالعه کتاب «سرباز کوچک امام» فعالیت خود را آغاز کند. این کتاب شرح زندگی «مهدی طحانیان» آزاده دوران هشت سال دفاع مقدس است که در دوران نوجوانی به اسارت درآمد و حاضر نشد با خبرنگار بی‌حجاب هندی مصاحبه کند. اقدام این نوجوان ایرانی در اسارت، بازتاب‌های زیادی داشت و اکنون کتاب زندگی وی به عنوان آغازگر پویش کتابخوانی «کتاب قهرمان» انتخاب شده است.
کتاب قهرمان، جدیدترین پویش کتابخوانی در کشور است که نگاه ویژه‌ای به مفهوم مقاومت و سبک زندگی پایداری دارد.

طحانیان؛ الگوی مناسبی برای نوجوانان
سیدسجاد موسوی، دبیر برگزاری پویش کتابخوانی «کتاب قهرمان» که پیش از این پویش موفق «کتاب و زندگی» را برگزار کرده است، درباره ادامه برگزاری پویش کتاب و زندگی، می‌گوید: پویش «کتاب و زندگی» همچنان به کار خود ادامه می‌دهد، وقفه کوتاهی در کار اتفاق افتاده که ان‌شاءالله به زودی با کتابی جدید دوره جدید آن افتتاح خواهد شد. موسوی درباره تفاوت پویش «کتاب قهرمان» با پویش «کتاب و زندگی» توضیح می‌دهد: در پویش کتاب و زندگی، مسئله محوری خانواده است و نقش زن، همسر و مادری در خانواده برای آن پویش مهم است. کتاب‌هایی که برای پویش کتاب و زندگی انتخاب می‌شود با این محوریت است، اما در کتاب قهرمان، مسئله محوری صبر، مقاومت و ایستادگی است.
وی با بیان اینکه الگو‌هایی که در این پویش معرفی می‌شود، قابل الگوبرداری برای نوجوان و جوان است، ادامه می‌دهد: «در واقع نقطه تمایز کتاب قهرمان، شخصیت محوری کتاب هایش بر اساس فرهنگ مقاومت است.»
دبیر پویش «کتاب قهرمان» درباره انتخاب کتاب «سرباز کوچک امام» برای اولین دوره از پویش «کتاب قهرمان» می‌گوید: «این کتاب سوژه کم نظیری دارد و می‌توان آن را به عنوان الگویی برای مخاطب نوجوان و جوان تعریف کرد. «سرباز کوچک امام» روایتی منحصر به فرد و خواندنی دارد. آقای طحانیان، شخصیتی حاضر است و امکان الگوبرداری دارد و تبلور آن چیزی که ما به عنوان قهرمان در پویش «کتاب قهرمان» به دنبال آن هستیم، در شخصیت وی دیده می‌شود. برای همین معرفی الگو را از آقای طحانیان آغاز کردیم که سال‌های زیادی را در زندان‌های عراق گذرانده‌اند.»
وی درباره اینکه آیا قرار است این کتاب صرفاً برای نوجوانان عرضه شود، توضیح می‌دهد: نثر کتاب نوجوانانه نیست، اما شخصیت کتاب اواخر نوجوانی و دوران جوانی‌اش را در اسارت بوده است برای همین بیشتر از سایر اقشار می‌تواند مورد توجه نوجوانان و جوانان قرار گیرد.
دبیر پویش «کتاب قهرمان» با اشاره به اینکه پویش تا اسفندماه امسال ادامه دارد، در مورد نحوه تهیه این کتاب، می‌گوید: «علاقه‌مندان می‌توانند کتاب «سرباز کوچک امام» را از کتابفروشی‌های سراسر کشور یا با ارسال عدد ۵ به سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۷۶۸ یا با مراجعه به سایت پویش کتاب قهرمان، کتاب را به صورت چاپی یا نسخه الکترونیک تهیه کنند.»
موسوی با بیان اینکه در مرحله انتخاب کتاب برای دومین مرحله از پویش هستیم، می‌افزاید: «در روز‌های آینده این کتاب انتخاب نهایی و از طریق رسانه‌ها اعلام می‌شود.»
وی درباره نحوه انتخاب کتاب برای دوره‌های آتی پویش «کتاب قهرمان» می‌گوید: «سعی داریم به کتاب‌های تازه منتشر شده بپردازیم که مسئله محوری پویش در آن‌ها دیده شده باشد و سوژه اصلی آن کتاب‌ها افراد زنده‌ای باشند که زندگی‌شان قابل لمس است.»
 
آشنایی نوجوانان با ادبیات دفاع مقدس
مهدی طحانیان راوی کتاب «سرباز کوچک امام» با اشاره به آغاز به کار پویش «کتاب قهرمان» می‌گوید: «این پویش‌ها می‌تواند مشوقی برای نسل جوان باشد تا با ادبیات و فرهنگ دفاع مقدس آشنا شوند. محال است در شرایط معمولی کسی بتواند تجارب سخت اسرای جنگ را به عینه ببیند؛ جریاناتی که فقط در دل روز‌های سخت و حماسی قابلیت بروز و ظهور دارند.»
رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه می‌دهد: «درست است که دوران دفاع مقدس تمام شده، اما باید آن را به مثابه دانشگاهی بی‌نظیر دانست که البته فارغ‌التحصیلان این دانشگاه به هر دلیلی دچار بی‌توجهی شده‌اند و انگار طومارشان پیچیده شده است.» طحانیان درباره چرایی روایت خاطرات خود در این کتاب که طی سال‌های ۸۷ تا ۹۱ انجام گرفته است، توضیح می‌دهد: «روایت چنین کتبی از سر وظیفه و دغدغه‌ای است که بر دوش ما گذاشته شده تا دینمان را ادا کرده باشیم، هرچند دوران دفاع مقدس و اسارت، بزرگی و عظمتی دارد که زبان آدمی از بیانش
قاصر است.»

۱۶۳ جلسه برای نگارش یک کتاب
فاطمه دوست‌کامی، نویسنده «سرباز کوچک امام» پیرامون چگونگی نگارش این کتاب، می‌گوید: «سرباز کوچک امام، از سال ۱۳۸۷ در مؤسسه پیام آزادگان کلید خورد. چنان‌که ۱۶۳ جلسه مصاحبه با راوی داشتیم و در کنارش نیز مطالعات میدانی شکل گرفت. همچنین از اطلاعات بسیاری از مطلعان مثل دوستان راوی در اردوگاه‌های مختلف استفاده کردیم.»
دوست کامی با اعلام اینکه نگارش کتاب طی چهار سال مصاحبه و نوشتن انجام گرفته است، می‌افزاید: «در نسخه تخلیص‌شده ۹۵ درصد خاطرات اصل کتاب همچنان حفظ شده است. آنچه حذف شده، برخی روایت‌های پس از آزادی راوی است، بنابراین ضعفی در محتوا و اطلاعات کتاب نخواهیم داشت.»
این نویسنده درباره راه اندازی پویش «کتاب‌قهرمان» با بیان اینکه این پویش هدیه‌ای برای جشن ۴۰ سالگی انقلاب است، تأکید می‌کند: «محتوای ارزشمند کتاب از استکبارستیزی و خودباوری تا اقتصاد مقاومتی را پوشش داده و این دغدغه جامعه امروز است. این پویش کمک می‌کند این کالای خوب فرهنگی لااقل به شیوه‌ای درست در دسترس همگان قرار گیرد.»

خاطرات طحانیان حیرت‌انگیز است
فرزانه قلعه‌قوند، معاون پژوهشی مؤسسه انتشاراتی پیام‌آزادگان و ناشر «سرباز کوچک امام»، درباره فعالیت‌های این موسسه می‌گوید: تا امروز حدود ۲۰۰ کتاب در حوزه ادبیات اسارت منتشر کرده‌ایم که یک‌چهارم از کل کتب بازار نشر در این موضوع است. این کتاب نیز تبلور حوادث بسیاری از دوران اسارت و همانند تکه‌ای گمشده از دوران دفاع مقدس است.»
قلعه‌قوند با اشاره به محتوای «سرباز کوچک امام» ادامه می‌دهد: این نوع کتاب‌ها می‌توانند قصه‌گوی دوران اسارت و نمایی از فرهنگ مقاومت و موردنیاز جامعه امروز باشند. خاطرات مهدی طحانیان حیرت‌انگیز است، چنانکه می‌توان مسائل لازمه جهان امروز مثل سواد رسانه‌ای را حتی در این کتاب و گفتار راوی دید.
قلعه‌قوند تأکید می‌گوید: «سرباز کوچک امام» به زبان روسی و عربی در حال ترجمه است و بعد از آن، درباره چگونگی عرضه آن در نمایشگاه‌های کتاب خارجی برنامه‌ریزی خواهیم کرد. چاپ تخلیص‌شده آن را نیز به‌خاطر انجام این پویش، به‌جای قیمت ۴۲ هزار تومان چاپ‌های قبل، با قیمت ۲۴ هزار تومان عرضه خواهیم کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار