کد خبر: 939159
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۷
بلوغ زودرس در دختران ۱۰ برابر پسران است
رهاشدگی فضای مجازی موجب شده است کودکان با انواع و اقسام اطلاعاتی مواجه شوند که بسیاری از این اطلاعات هیچ‌گونه تناسبی با سن و شرایط آن‌ها ندارد و دسترسی به این اطلاعات و تصاویر برای کودکان می‌تواند در کنار عوامل دیگر موجب شود تا با پدیده بلوغ زودرس و عوارض آن مواجه شویم به خصوص اینکه به گفته کارشناسان بلوغ زودرس در دختران 10 برابر پسران است
كبری فرشچی
سرویس زنان جوان آنلاین: باورش هم سخت است کودک هشت تا ۱۰ ساله شما به یکباره دوران کودکی را پشت سر بگذارد و بالغ شود، اما نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهد سن بلوغ در کشورمان به طرز چشمگیری کاهش یافته است. از این مهم‌تر شیوع ۱۰ برابری بلوغ زودرس در دختران نسبت به پسران است که در برخی موارد سن بلوغ در دختران را تا هشت سالگی کاهش داده است. کاهش سن بلوغ جنسی وقتی بحرانی جلوه می‌کند که شاهد فاصله حداقل ۱۰ ساله میان بلوغ جنسی و سن ازدواج در جامعه هستیم و این مسئله می‌تواند به شکل‌گیری بحرانی در جامعه منجر شود.

رهاشدگی فضای مجازی موجب شده است کودکان با انواع و اقسام اطلاعاتی مواجه شوند که بسیاری از این اطلاعات هیچ‌گونه تناسبی با سن و شرایط آن‌ها ندارد و دسترسی به این اطلاعات و تصاویر برای کودکان می‌تواند در کنار عوامل دیگر موجب شود تا با پدیده بلوغ زودرس و عوارض آن مواجه شویم به خصوص اینکه به گفته کارشناسان بلوغ زودرس در دختران ۱۰ برابر پسران است.

کاهش سن بلوغ

ثریا علوی‌نژاد، روانشناس بالینی کودک و نوجوان از نتایج تحقیقاتی می‌گوید که نشان می‌دهد بالارفتن شناخت و آگاهی فرزندان از مسائل جنسی به خصوص از طریق رسانه‌ها موجب شده است دوران بلوغ در دختران از ۱۲ به ۱۰ و در پسر‌ها از ۱۵ به ۱۲ سالگی کاهش یابد. به گفته وی در دوران بلوغ، دختران و پسران شاهد تغییرات فیزیکی و جسمی در بدن خود هستند به طوری که این تغییرات در دختران بین ۱۰ تا ۱۲ سالگی و در پسران در سنین ۱۲ تا ۱۵ سالگی شروع می‌شود. علوی‌نژاد معتقد است عموماً بلوغ با رشد جسمی آغاز می‌شود و با توجه به سیر تحولات اجتماعی و فرهنگی که در بسیاری از جوامع صورت گرفته است باید اذعان کرد سن بلوغ حدود دو سال جلو افتاده است. تا پیش از این دوره بلوغ ۱۴ یا ۱۵ سالگی عنوان می‌شد، اکنون افراد ۱۲ و ۱۳ ساله آمادگی برای ورود به این دوره را دارند و دلیل عمده آن هم آشنایی آنان با مسائل جنسی از طریق دوستان و همکلاسی‌ها در مدارس و در بین خانواده است.

این کارشناس با تأکید بر اینکه ظهور دوره بلوغ در بین کودکان متغیر است، می‌افزاید: وقتی صحبت از بلوغ می‌شود، بیشتر تغییرات جسمی در ذهن تداعی می‌شود، در حالی که بلوغ علاوه بر تغییرات و رشد جسمی شامل بلوغ روانی، عاطفی، اجتماعی و بلوغ فکری نیز می‌شود.

شیوع بلوغ زودرس در دختران 

فهیمه سهیلی‌پور، متخصص غدد اطفال، اما معتقد است شیوع بلوغ زودرس در دختران ۱۰ برابر پسران است. به گفته وی در نژاد سفید هشت تا ۵/ ۱۳ سال در دختر‌ها و ۹ تا ۱۴ سال در پسر‌ها سن بلوغ طبیعی است و در صورتی که اولین نشانه بلوغ قبل از هشت سال در دختر‌ها و قبل از ۹ سال در پسر‌ها نمایان شود بلوغ زودرس تلقی خواهد شد. گاهی سیر بلوغ نیز به سرعت پیش می‌رود که این مسئله نیز نوعی بلوغ زودرس به شمار می‌رود و در صورتی که علایم بلوغ تا ۵ /۱۳ سال در دختر‌ها و تا ۵ /۱۴ سال در پسر‌ها بروز نیابد دچار بلوغ دیررس شده‌اند.

این متخصص غدد اطفال با اشاره به اینکه بلوغ زودرس در دختران شایع‌تر از پسران بوده و حدود ۱۰ برابر است درباره عوارض و چالش‌های بلوغ زودرس می‌گوید: کوتاهی قد از بارزترین عوارض بلوغ زودرس به شمار می‌رود و دختران و پسرانی که زودتر وارد مرحله بلوغ شوند به دلیلی که صفحات رشد آن‌ها متوقف می‌شود نسبت به والدین و همسالانشان قد ایده‌آل و بلندی نخواهند داشت.

چالش جلو زدن بلوغ جنسی از بلوغ روانی و اجتماعی

دومین عارضه بلوغ زودرس مسائل روحی و روانی است که می‌تواند مشکلات عصبی را به همراه داشته باشد. همچنین به طور کلی بلوغ به دو دسته بلوغ جنسی و بلوغ روانی و اجتماعی تقسیم‌بندی می‌شود که باید از نظر زمانی این دو نوع بلوغ با هم همخوانی داشته باشند و اگر بلوغ جنسی قبل از بلوغ اجتماعی و روانی در فرد رخ دهد دچار فشار و تنش خواهد شد و در جامعه بیشتر احتمال آسیب دارد.

وی از عوامل مؤثر در بروز این عارضه را مصرف استروژن خارجی و دارو‌های خوراکی حاوی استروژن می‌داند. منشأ استروژن خوراکی، اما برای کودکان در وسایل آرایشی غیراستاندارد حاوی استروژن است که می‌تواند سبب بروز بلوغ زودرس در دختران شود.
بلوغ زودرس، اما با توجه به فاصله جدی میان سن بلوغ و ازدواج می‌تواند بحران زا شود. این بحران به طور ویژه درباره دختران حساس‌تر است، چراکه آن‌ها بناست تا نقش‌های حساس و مهمی همچون مادری و همسری را در خانواده به عهده بگیرند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
متین کیانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲
0
0
از مطالبی که در اختیار ما جوانان گذاشته اید بسیار متشکرم
امیرحسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۳
0
0
سلام من به تازگی بلوغ پشت سر گذاشتم از روی تجربه این چندتا رو حتما اجرا کنید خودم اجرا کردم اما بقیه نه الان دارم نتایجش میبینم
اصلا اصلا پورت یا فیلم یا عکس درباره « اندام جنسی مذکر مونث تغییرات جنسی بلوغ موهای شرمگاه دخول سایتهای مستهجن سکس »
و هر آنچه که تبریکتون میکنه بعدش استمنا نکنید استمنا خیلی راحت صورت میگره چون یکی از دوستام به معلم دینیمان میگفت من شب به رو خوابیده بودم یهو دیدم ...........
با مذکر مونث هیچ وقت تنها نشید
نماز هیچ وقت فراموش نکنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۳
0
0
هر دم از این باغ بری می رسد !
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر