کد خبر: 939481
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۷
پس از جنجالی که در واگذاری نخست شرکت کشت و صنعت مغان در ماه‌های گذشته به راه افتاد، این‌بار این شرکت با قیمت کمتر به برنده دوم یعنی شرکت شیرین عسل واگذار شده، اما قبل از اینکه جوهر قرار‌دادش خشک شود، تصمیم به تعلیق۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از پرسنل اداری این شرکت گرفته‌است.
زهرا محمدی
شرکت کشت و صنعت مغان با ۶۳ هزار هکتار وسعت، شامل باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه قند، کارخانه لبنیات، کارخانه فرآوری میوه است که در واگذاری دوم به یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی مستقر در شهر تبریز با مالکیت یونس ژائله واگذار شده است، محصولات تولیدی این شرکت شامل بیسکوییت، شکلات، کیک، ویفر، مارش مالو، آبنبات، تافی، آدامس و پودر و کره کاکائو می‌باشد. سازمان خصوصی‌سازی تأکید کرده‌است که شرکت کشت و صنعت مغان با این پیش‌شرط که خریدار دوم باید تمام شرایط خریدار اول را متقبل شود، به شرکت شیرین عسل واگذار شده‌است که از جمله آن پرداخت قیمتی برای این شرکت است که شرکت اول در مزایده قرار بوده پرداخت کند و مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان که در نامه واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان به شرکت شیرین عسل که در فضای مجازی منتشر شده‌است، تنها حصه نقدی خرید این شرکت بوده و در واقع این شرکت به قیمت هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان به شرکت شیرین عسل واگذار شده‌است و باقی مبلغ قرار‌داد بر اساس شرایطی که برای خریدار اول در نظر گرفته‌شده‌بود، از خریدار جدید دریافت خواهد شد.
برخی بر این عقیده‌اند که فروش کشت و صنعت مغان به خریدار تبریزی به منزله موفقیت در واگذاری این شرکت به سرمایه‌گذار بومی و از منطقه آذربایجان است، اما در مقابل مخالفان بر این باورند که مشکل نه خریدار بومی یا غیربومی بلکه اصل، کشت و صنعت مغان به منزله سرمایه این منطقه است که اساساً قیمت آن به هیچ عنوان با دارایی عظیم شرکت سازگار نبوده و خریدار کنونی این شرکت نیز همانند خریدار قبلی آن را مفت به دست آورده‌است. علاوه بر این دلسوزان این شرکت نیز واگذاری کشت و صنعت مغان را به یک تولید‌کننده بیسکوییت، شکلات و کیک به منزله از بین رفتن منابع عظیم کشاورزی و دامپروری این خطه سر‌سبز می‌دانند. منابع آگاه از رایزنی‌های استاندار و فرماندار منطقه برای واگذاری کشت و صنعت مغان به این شرکت خبر می‌دهند، اما آنچه موجب نگرانی پرسنل این شرکت در این روز‌ها شده‌است، خلف وعده خریدار در حفظ کارمندان و کارگران شرکت است. براساس قانون خصوصی‌سازی، خریدار باید تا پنج سال از اخراج کردن کارگران یا تعدیل نیرو خودداری کند، اما شرکت شیرین عسل قبل از اینکه جوهر قرار‌دادش خشک شود، تصمیم به تعلیق نیرو در کشت و صنعت مغان گرفته‌است.
به گفته یک منبع آگاه، روز گذشته چند نماینده از شرکت شیرین‌عسل به بخش اداری کارخانه مراجعه کرده و درخواست تخلیه ساختمان را داده‌اند که با اعتراض کارمندان مواجه شده و رفته‌اند، اما فرماندار بلافاصله به شرکت مراجعه و اعلام کرده‌است که بنا به درخواست خریدار، ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفراز کارمندان یا به عبارتی تمامی پرسنل بخش اداری باید به زودی تعدیل شوند. ضروری است نماینده ولی‌فقیه، دستگاه قضایی، نمایندگان مجلس و دستگاه امنیتی در خصوص اهلیت خریدار جدید در واگذاری کشت و صنعت مغان حساسیت بیشتری به خرج دهند و نگرانی‌ها و دغدغه پرسنل این شرکت را برطرف کنند. همچنین در سه روز گذشته به مدیران بخش خرید و فروش شرکت اعلام شده‌است که تا اطلاع ثانوی از خرید و فروش شیر یا سایر کالا‌ها خودداری کنند. با توجه به تجربه خصوصی‌سازی ناموفق در کشور و واگذاری منابع ملی به نا‌اهلان و بخش خصوصی ناکارآمد، ضروری است تا مراجع ذیصلاح دقت بیشتری در واگذاری چنین ثروت ملی به خرج دهند تا تجربه کارگران هفت‌تپه و توقف تولید در کشت و صنعت مغان اتفاق نیفتد.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۸
0
3
بنده خداهااا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار