کد خبر: 940848
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۵
جام هفدهم شاید پرحاشیه‌ترین و سیاسی‌ترین جام ملت‌هایی شود که آسیا تا به امروز تجربه کرده است، جامی که روز گذشته به طور رسمی با مصاف امارات و بحرین افتتاح شد، اما حاشیه‌های ریز و درشت آن خیلی قبل‌تر از افتتاحیه آغاز شده بود.
دنيا حيدری
آسیا به واسطه تنش‌های سیاسی کشور‌های منطقه، کم بازی‌های سیاسی به خود ندیده، از نمونه‌های بارز سیاسی‌بازی‌های ورزشی در آسیا می‌توان به جام ملت‌های ۱۹۹۲ هیروشیما پس از پایان جنگ ایران و عراق و جنگ خلیج فارس یا مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ اشاره کرد که با التهاب و تنش‌های بسیار زیادی همراه بود و رقابت‌های فوتبال را تحت تأثیر درگیری‌های سیاسی قرار داده بود. حالا و بعد از سال‌ها، بار دیگر مناقشات سیاسی منطقه باعث شده تا هفدهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا تحت تأثیر درگیری‌های سیاسی منطقه قرار گیرد، به طوری که پیش از افتتاحیه این بازی‌ها، صدای کشور‌های منطقه درآمد.

پیش‌بینی‌ای که درست از آب درآمد
پرواضح بود که ایران در این دوره از رقابت‌های جام ملت‌های آسیا با کارشکنی‌های زیادی مواجه خواهد شد، چراکه میزبانی این دوره از رقابت‌ها بر عهده اماراتی است که طی چند سال اخیر در مناقشات سیاسی ایران و عربستان در جبهه سعودی‌ها قرار گرفته. شاید هم به همین دلیل بود که کی‌روش قبل از آنکه راهی امارات شود، گفت که هتل‌های این کشور بیشتر به درد توریست‌ها می‌خورد تا تیم‌های ورزشی و طولی نکشید که با ورود تیم ملی به امارات مشخص شد که گفته‌های سرمربی تیم ملی ایران عین واقعیت بود، چراکه طی اتفاقی عجیب، چمدان‌های اعضای تیم ملی ایران و خبرنگاران با یک روز تأخیر به دست آن‌ها رسید تا باعث عصبانیت شدید کی‌روش و شاگردانش شود.

پا در کفش قطری‌ها
اماراتی‌ها با انجام کار‌های پیش‌پا افتاده و انتشار عکس‌هایی از استادیوم‌های برگزاری مسابقات و مسائلی از این قبیل سعی داشتند تا خود را آماده برگزاری هرچه بهتر رقابت‌های جام ملت‌های ۲۰۱۹ آسیا نشان دهند. با این حال کارشکنی‌ها و سیاسی‌کاری‌های آن‌ها قبل از افتتاحیه همه رشته‌هایشان را پنبه کرد و چهره واقعی آن‌ها را به تصویر کشید، آن هم با ممانعت از ورود نایب‌رئیس قطری کنفدراسیون فوتبال آسیا و رئیس کمیته برگزاری جام ملت‌های آسیا به این کشور که به منظور انجام کار‌های نهایی برای شروع مسابقات از عمان به امارات سفر کرده بود، اما از ورودش به امارات جلوگیری شد. اتفاقی که بعد از او برای خبرنگاران قطری رخ داد و انتقاد کشور‌های عربی منطقه به خصوص قطری‌ها را به دنبال داشت، به طوری که رسانه‌های قطری این برخورد را به سردردی برای یک ذهن مریض تشبیه کردند که پر از کینه است و درمان آن به اشکال مختلف نتیجه‌ای نداشته و خواهان توضیح رسمی مسئولان ارشد سیاسی امارات شدند.

کارشکنی‌های کودکانه
با توجه به رفتار سیاسی امارات می‌شد این انتظار را داشت که این کشور به واسطه میزبانی جام ملت‌ها، کارشکنی‌هایی را در خصوص ایران انجام دهد، اما اینکه تا این اندازه واضح و کودکانه بخواهد روحیه تیم ملی ایران را نشانه برود، قابل پیش‌بینی نبود. اماراتی‌ها از همان ابتدا نشان دادند که میزبان خوبی برای این رقابت‌ها نیستند. دیر رسیدن چمدان کاروان ایران به هتل را شاید بتوان به نوعی توجیه کرد و یک حادثه غیرعمدی خواند (البته نه وقتی که پای اماراتی‌ها در میان باشد)، اما زمین و رختکن اشتراکی را نمی‌توان با هیچ بهانه‌ای توجیه کرد. در حالی که از ابتدا قرار بود تیم ملی ایران یک زمین اختصاصی برای تمرین در امارات داشته باشد، اما به طور ناگهانی همانطور که سرمربی تیم ملی هم تأیید می‌کند زمینی که برای تمرین تیم ملی ایران در نظر گرفته‌اند، باید به طور مشترک با ژاپنی‌ها یکی دیگر از تیم‌های مدعی این جام استفاده شود. عجیب‌تر اینکه حتی رختکن‌های دو تیم نیز مشترک است. مسئله‌ای که کی‌روش هم آن را غیرقابل هضم می‌خواند، اما تأکید می‌کند که این مسئله نمی‌تواند تأثیری در روحیه و انگیزه تیم او داشته باشد و هدف آن‌ها که چیزی جز قهرمانی در این جام نیست، نشانه برود!

بی‌اعتنایی رسانه‌ای
اماراتی‌ها به‌رغم تمام ظاهرسازی‌های خود نمی‌توانند چهره واقعی‌شان را پنهان کنند و مانع از به تصویر کشیده شدن خصومت آن‌ها با ایران به واسطه رفاقت سیاسی‌شان با عربستانی‌ها شوند. این مسئله را طی روز‌های اخیر به وضوح می‌شد در بایکوت خبری تیم ملی ایران در رسانه‌های این کشور دید. در حالی که تیم ملی ایران بیش از نیم دهه است که صدرنشین آسیاست و رتبه یکم رنکینگ قاره را در اختیار دارد و یکی از اصلی‌ترین مدعیان قهرمانی است، کمترین سهمی در رسانه‌های اماراتی ندارد و جز خرده خبر‌های کم‌اهمیت، نمی‌توان خبر یا تحلیلی در خصوص تیم ملی ایران در رسانه‌های این کشور دید. البته این نخستین بار نیست که ایران با چنین کارشکنی سیاسی مواجه می‌شود. سال ۱۹۸۸ هم که قطر میزبان جام ملت‌ها بود، رسانه‌های این کشور به واسطه تنش‌های سیاسی که پایش را به ورزش هم کشیده بودند، ایران را تحریم رسانه‌ای کرده بودند، به طوری که در طول تورنمنت هیچ عکسی از بازیکنان ایران در روزنامه‌های این کشور چاپ نشد. حالا یک‌بار دیگر تاریخ تکرار شده، با این تفاوت که این‌بار امارات است که کارشکنی می‌کند، نه فقط برای ایران که حتی برای قطری‌ها که طی یک‌سال اخیر با آن‌ها دچار مناقشات سیاسی شده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار