کد خبر: 940970
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۱
۳۰ درصد اشتغال زنجانی‌ها در نساجی است
صنعت نساجی کشور که طی چندسال گذشته زمین‌گیر شده بود، این روز‌ها حال خوبی دارد و با تمام توان در حال تولید پارچه است، اتفاقی که به دنبال افزایش قیمت دلار رخ داد و دست دلالان بسیاری را از بازار مواد اولیه پوشاک کوتاه کرد.
ميترا شهبازى
سرویس ایران جوان آنلاین: صنعت نساجی کشور که طی چندسال گذشته زمین‌گیر شده بود، این روز‌ها حال خوبی دارد و با تمام توان در حال تولید پارچه است، اتفاقی که به دنبال افزایش قیمت دلار رخ داد و دست دلالان بسیاری را از بازار مواد اولیه پوشاک کوتاه کرد. حالا فرصتی شده است تا این صنعت ملی دوباره احیا شود و نیروی کار و دانش ایرانی دست به تولید بهترین منسوجات بزنند و در آینده‌ای نه چندان دور با افزایش صادرات ارز آور شوند. در حال حاضر گفته می‌شود که بیش از ۳۰ درصد از اشتغال زنجانی‌ها در واحد‌های نساجی محقق شده است.

زنجان به عنوان قطب نخست صنعت نساجی کشور شناخته می‌شود. صنعتی که مواد اولیه مورد نیاز آن در کشور تولید می‌شود و فقط پنبه‌های برداشت شده از مزارع استان‌های شمالی برای فرآوری به کشور‌های اطراف فرستاده می‌شوند. با این حال نبود صنایع فرآوری پنبه طی سال‌های گذشته مشکلی در خصوص تأمین مواد اولیه به وجود نیاورده بود و تنها معضل حضور دلالان واردکننده پارچه بود که همچون کابوسی برای تولیدکنندگان داخلی بودند و هرسال منجر به بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران نساجی‌های کشور می‌شدند. نساجی‌هایی که هر روز خبر تعطیلی یا فعالیت نصفه و نیمه آن‌ها به گوش می‌رسید چراکه بازاری برای عرضه منسوجات نساجی وجود نداشت و تمام ظرفیت بازار از قبل با کالا‌های وارداتی تکمیل شده بود. اما حالا با افزایش قیمت دلار، چرخ این واحد‌ها دوباره به حرکت درآمده و قرار است این واحد‌ها به مرحله توسعه برسند. اتفاقی که شاید در راستای تأمین مواد اولیه و تجهیزات خوشایند نبوده است، اما منجر به این شده که تمام توجه‌ها برای تأمین نیاز‌های داخلی به همین ظرفیت‌‎های داخلی باشد. به حرکت در آمدن چرخ فعالیت توسعه این نساجی‌ها هم از این همین موضوع نشئت می‌گیرد. اکنون ۳۰ درصد از مردم زنجان در واحد‌های نساجی فعالیت می‌کنند و کارشناسان از توسعه این واحد‌ها در آینده نزدیک خبر می‌دهند.

نساجی‌ها در مسیر شکوفایی

در حال حاضر فعالیت نساجی‌های کشور به‌خصوص در استان زنجان قابل قبول است. این را رئیس سازمان صنعت و معدن استان زنجان بیان می‌کند و می‌گوید: «صنایع نساجی استان در حال حاضر تولید خوبی دارند و بخش خصوصی ۱۰۰ درصد فعالیت آن‌ها را بر عهده گرفته است.» به‌رغم اینکه در گذشته رغبتی برای مدرن‌سازی تجهیزات و دستگاه‌های صنایع نساجی وجود نداشت، اما اکنون ناصر فغفوری تأکید می‌کند که امروزه نساجی‌های زنجان از صنایع مدرن استفاده می‌کنند چرا که اکنون تجهیز و مدرن‌سازی نساجی‌ها و افزایش تولید مقرون به صرفه شده است. وی با تأکید بر این موضوع که کارخانه‌های نساجی زنجان سرانه اشتغال بالایی در سطح استان دارند، ادامه می‌دهد: «افزایش قیمت دلار برای واحد‌های نساجی یک فرصت بود و به هیچ وجه توجیه اقتصادی واردات پوشاک با این دلار‌ها دیگر نیست که همین عامل باعث شده که در دو ماه اخیر تمام کارخانه‌های نساجی طرح توسعه بگیرند.» فغفوری با اشاره به اینکه تنها مشکل نساجی‌ها تأمین به موقع مواد اولیه است و اگر پنبه اکرلیک پشم به استان وارد شود تا مرحله ریسندگی، بافندگی، رنگرزی و تکمیل و همچنین تولید پوشاک را در استان داریم، بیان می‌کند: «کارنجات نساجی به جز تأمین مواد اولیه هیچ مشکل دیگری ندارند.» لازم به ذکر است که در حال حاضر نرخ جهانی هر کیلو پنبه ۲ دلار و ۱۸ سنت است که برای خریدار ایرانی با دلار ۸ هزار تومان صرفه اقتصادی ندارند. بنابر این راهی هم جز فعال شدن صنایع و تکیه بر توانمندی‌های داخلی وجود ندارد. اتفاق خوبی که خیلی زود می‌تواند صنایع نساجی کشور به‌خصوص در استان زنجان را به یکی از صنعت‌های بزرگ و پرسود تبدیل کند. صنعتی که در آینده‌ای نه چندان دور نه تنها نیاز داخلی را تأمین می‌کند، بلکه می‌تواند به یکی از صادرکننده‌های بزرگ و ارزآور کشور نیز تبدیل شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار