کد خبر: 941385
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۶:۴۱
افزایش ضریب ایمنی بافت مرکزی و فرسوده شهر ساوه به ویژه بازار اصلی و برخی مجتمع‌های تجاری و مسکونی این شهر در برابر حریق ضروری است.
محمدرضا هاديلو
سرويس ايران جوان آنلاين: ۲ سال پیش در چنین روز‌هایی بود که آتش سوزی و تخریب ساختمان قدیمی و فرسوده پلاسکو جان باختن تعدادی از مأموران آتش نشانی، به یک فاجعه تبدیل شد و پس از آن هم خبر فرسوده بودن اکثر بازار‌ها در رسانه‌ها دست به دست می‌شد که هر کدام می‌توانند پلاسکویی دیگر باشند. البته این اتفاق هم مثل صد‌ها حادثه دیگر روی موج احساسی جامعه قرار گرفت و با همان شدتی که آمده بود با همان شدت هم رفت. بعد از آن بازار‌های زیادی فریاد برآوردند که تا فاجعه بعدی رخ نداده، به داد ما برسید. از بازار همدان و زنجان گرفته تا بازار وکیل شیراز و بازار تاریخی ساوه. اما هیهات که آنچه هرگز به گوش مسئولان نرسید، همین فریادهاست.

گذشت زمان، فاجعه پلاسکو را کم رنگ کرد و حتی وعده مسئولان برای حمایت از صدمه و خسارت دیدگان آن هم به دست فراموشی سپرده شد، اما هر سال عمر بازار‌های فرسوده همچنان بالاتر رفته و شاید همه منتظرند تا پلاسکوی دیگری رخ دهد و شلوغ بازی و سروصدای بعدی و وعده و قول و فراموشی‌های پس از آن!

همین چند روز پیش بود که خبر فرسوده بودن و احتمال وقوع حوادث ناگوار در بازار وکیل شیراز در رسانه‌ها منتشر شد. بازاری که بین شهرداری و میراث و آتش نشانی و خود کسبه روی هوا مانده و هیچ کس نمی‌خواهد مسئولیت ایمن‌سازی آن را بر عهده بگیرد. حالا هم سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه به ناایمن بودن بنا‌های ساختمانی در نقاط حاشیه‌نشین و برخی نقاط مرکزی شهر اشاره کرد و بر لزوم ایمن‌سازی آن‌ها تأکید می‌کند.

ساختمان‌ها نیازمند شناسنامه ایمنی

افزایش ضریب ایمنی بافت مرکزی و فرسوده شهر ساوه به ویژه بازار اصلی و برخی مجتمع‌های تجاری و مسکونی این شهر در برابر حریق ضروری است. این‌ها حرف‌های رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه است که بر همکاری شهروندان و کسبه در ارتقای ضریب ایمنی بنا‌های مسکونی و تجاری شهر تأکید کرده و می‌گوید: «با توجه به اینکه با اجرای آموزش‌های صحیح ایمنی و ایجاد یک فرهنگ مناسب ایمنی می‌توان از وقوع آتش‌سوزی و حوادث دلخراش جلوگیری کرد، سازمان آتش‌نشانی شهرداری ساوه با همکاری اصناف کلاس‌های آموزشی برای کسبه پیش‌بینی کرده است.» محمدرضا برزگر با بیان اینکه در حال حاضر مشکلات ایمنی در بسیاری از ساختمان‌های ساوه به طور کامل احصا نشده و به تبع آن راهکار مناسبی نیز برای مقابله با حوادث در این نقاط نیز اندیشیده نشده است، می‌گوید: «قطعاً باید این ساختمان‌ها ایمن‌سازی و شناسنامه ایمنی آن‌ها نیز صادر شود.» وی اضافه می‌کند: «ساخت و ساز‌های غیر اصولی در مناطق حاشیه‌نشین شهر موجب ایجاد کوچه‌های کم‌عرض و راه‌های دسترسی نامناسب شده است و این شرایط می‌طلبد که فرهنگ‌سازی و آموزش‌های شهروندی در این مناطق برای پیشگیری از حوادث افزایش یابد.» این مسئول با بیان اینکه ما مؤظف به ایمن‌سازی شهر از خطر آتش‌سوزی هستیم، تأکید می‌کند: «در حال حاضر ساوه از مناطق پرخطر زیادی برخوردار است که بازار تاریخی شهر یکی از این مناطق ناایمن به شمار می‌رود و به دلیل عدم راه دسترسی مناسب و نبود تجهیزات مورد نیاز آتش‌نشانی از لحاظ ایمنی این مکان وضعیت خوبی ندارد.» برزگر ادامه می‌دهد: «بی‌توجهی برخی از مالکان و کسبه بازار به توصیه‌های پیشگیرانه سازمان آتش‌نشانی و انبار کردن انواع کالا بدون توجه به رعایت استاندار‌های انبارداری، آشنا نبودن به اصول اولیه ایمنی و کار با خاموش‌کننده و نیز عدم رعایت نکات ایمنی موجب بروز خسارت مالی و جانی خواهد شد در حالی که با کمی دقت می‌توان روزانه از آمار قابل توجه حوادث و سوانح کاسته شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار