کد خبر: 942268
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۷
سرويس بين الملل جوان آنلاين: پس از نشست‌های جداگانه ناظر سازمان ملل با دو طرف اصلی درگیر در یمن، عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله، از کارشکنی امارات در روند اجرای توافق آتش‌بس در «الحدیده» خبر داد. در همین حال از امریکا اخباری به گوش می‌رسد که مصوبه کنگره که قرار است از سوی دموکرات‌ها برای محدود کردن اختیارات ریاست جمهوری در حمایت از عربستان سعودی و پایان دادن به جنگ سوریه ارائه شود، به سد وتوی ترامپ برخورد خواهد کرد و توان اجماع‌سازی برای گذر از این سد قانونی هم در کنگره وجود ندارد.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری شبکه «المیادین» «پاتریک کامایرت» رئیس کمیته هماهنگ‌کننده و نظارتی سازمان ملل بر آتش‌بس در بندر «الحدیده»، روز سه شنبه نشست‌هایی را با هدف تداوم تشویق دو طرف به از سرگیری نشست‌های مشترک برای تکمیل طرح آرایش استقرار نیرو‌ها در این بندر برگزار کرده است. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که قرار بود هفته پیش وی نشست مشترکی با دو طرف یمنی برگزار کند، اما در این امر ناکام ماند.
«علی القحوم» از اعضای شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت که این جنبش گام‌های مهمی در راستای استقرار نیرو‌ها در بندر الحدیده تحت نظارت سازمان ملل برداشته، اما ائتلاف سعودی از برداشتن گامی مشابه در این راستا اجتناب ورزیده است.
وی طی پستی در توئیتر نوشت: امارات تلاش می‌کند مانع اجرای توافق سوئد شود و در مسیر آن مانع‌تراشی می‌کند، زیرا در صورت اجرای آن، متضرر می‌شود. القحوم در ادامه از همسویی کامایرت با امارات از طریق اهمال در اجرای توافق الحدیده، ابراز تأسف کرد.
گروه انصارالله یمن و گروه‌های وابسته به دولت مستعفی یمن (۲۲ آذرماه پیش) بعد از یک هفته مذاکره زیر نظر سازمان ملل به توافقی برای آتش‌بس در الحدیده دست پیدا کردند. شهر بندری الحدیده نقطه ورود اغلب کالا‌ها و مایحتاح میلیون‌ها یمنی است که در شرایط قحطی به سر می‌برند. به نوشته رویترز، ۱۵ عضو شورای امنیت بایستی تا ۲۰ ژانویه (۳۰ دی‌ماه) درباره درخواست گوترش تصمیم بگیرند. در حال حاضر نظارت بر روند آتش‌بس الحدیده توسط تیم «پاتریک کامایرت» ژنرال هلندی انجام می‌شود و مأموریت یک ماهه وی روز ۲۰ ژانویه به پایان خواهد رسید.
وتوی ترامپ در انتظار لایحه کنگره
کنگره جدید امریکا با یک مصوبه فراحزبی که خواهان پایان مداخله واشنگتن در جنگ یمن است، در نظر دارد در برابر اختیار ترامپ برای حضور واشنگتن در این جنگ، چالشی بی‌سابقه ایجاد کند.
«گاردین» نوشت: «سنا ماه گذشته این قطعنامه را تصویب کرد و جرقه استفاده از «مصوبه سال ۱۹۷۳ اختیارات جنگی» را کلید زد، اما رهبران جمهوریخواه اجازه طرح این موضوع در مجلس نمایندگان را گرفتند. حالا که مجلس نمایندگان تحت کنترل دموکرات‌ها است، طرحی برای پیش بردن تدابیری مشابه در هر دو مجلس برای پایان دادن دائمی به سوخت‌رسانی مجدد، حمایت لجستیکی، اطلاعاتی و عملیات‌های نیرو‌های ویژه امریکا با ائتلاف به رهبری سعودی وجود دارد.»
طبق مصوبه اختیارات جنگی ۱۹۷۳ رئیس‌جمهور امریکا تنها در صورت اعلان جنگ توسط کنگره به یک کشور دیگر، امکان اعزام نیرو‌های مسلح امریکا به خارج از کشور را دارد. گاردین در ادامه گزارش خود می‌نویسد: «توسل به مصوبه سال ۱۹۷۳ ترامپ را مجبور خواهد کرد که یا با اعمال محدودیت‌ها بر اختیارات اجرایی‌اش موافقت کند یا اینکه از حق وتو برای ادامه دادن به این جنگ نامحبوب (در یمن) و در حمایت از متحدی نامحبوب در ریاض استفاده کند.»
به نوشته این روزنامه انگلیسی بعید است که مخالفان ترامپ برای بی‌اثر کردن حق وتو بتوانند اکثریت دو سوم را در مجالس سنا و نمایندگان به دست بیاورند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار