کد خبر: 943145
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۹
تقابل هواداران موسوی خوئینی و هاشمی رفسنجانی ادامه دارد
مرد مرموز جبهه اصلاحات، هفته گذشته طی اظهاراتی، کلید بر قفل سکوتش زد و پس از سال‌ها انزواگزینی، از رقیب دیرینش، زبان به گلایه گشود. «رادیکالیسم»، «قانون‌گریزی» و «تلاش برای مهندسی انتخابات سال‌1376» از موارد اتهامی بود که خوئینی، بی‌محابا و بی‌درنگ بر پیشانی هاشمی فقید چسباند.
جوان آ‌نلاین: چپ‌ترین علیه راست‌ترین! تعبیری به نسبت بجا برای اظهارات جنجالی محمد موسوی‌خوئینی عضو محوری مجمع روحانیون مبارز علیه اکبر هاشمی‌رفسنجانی که حالا دو سالی می‌شود چهره در نقاب خاک کشیده است. موسوی‌خوئینی که چگالی تخاصمش با هاشمی‌رفسنجانی بر هیچ مطلعی پوشیده نیست، روز 23‌دی‌ماه‌97 در گفت‌وگویی مفصل با خبرگزاری «ایرنا» که روزنامه «سازندگی» اولین‌بار آن را منتشر ساخت، چنان به هیبت و هیأت شخصیتی هاشمی حمله برد که گویی، دهه60، بار دیگر بر اهالی دیار سیاست رخ نموده است؛ همان دهه‌ای که خوئینی در مقام پیشاهنگ چپ‌نشینان و هاشمی‌رفسنجانی در جایگاه بیرق‌دار راست‌گرایان سیاست ایران، جا خوش کرده بودند.‌

بنابرگزارش روزنامه صبح نو، مرد مرموز جبهه اصلاحات، هفته گذشته طی اظهاراتی، کلید بر قفل سکوتش زد و پس از سال‌ها انزواگزینی، از رقیب دیرینش، زبان به گلایه گشود. «رادیکالیسم»، «قانون‌گریزی» و «تلاش برای مهندسی انتخابات سال‌1376» از موارد اتهامی بود که خوئینی، بی‌محابا و بی‌درنگ بر پیشانی هاشمی فقید چسباند. همین کافی بود تا هاشمی‌چیان، بی‌گدار به ساحت سیاسی موسوی‌خوئینی ورود کرده و او را به تندی بنوازند.‌

واکنش برادر
آقای محمد هاشمی، برادر اکبر هاشمی‌رفسنجانی، جزو اولین چهره‌هایی بود که سخنان خوئینی را برنتابید. او اظهارات خوئینی علیه برادر بزرگترش را با نیت عقب‌نماندن از عرصه سیاسی، توصیف و تصریح کرد: «برخی وقتی تصور می‌کنند که دیگر در یاد مردم نیستند، با انتقاد به شخصیت‌های برجسته خود را دوباره مطرح می‌کنند که چنین رویکردی منصفانه نیست. اگر آقای خوئینی برای سخنانش مستنداتی دارد، به مردم ارائه کند نه آنکه با ذکر سخنانی مشوش، افکار مردم را تحت تأثیر قرار دهد.»

یک کلام از پسرعموی همسر هاشمی!
حسین مرعشی که پسرعم عفت مرعشی، همسر هاشمی رفسنجانی است، در گفت‌وگویی با جریده «سازندگی»، ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران سازندگی ایران، درباره اظهارات خوئینی که نماز جمعه هاشمی رفسنجانی، یک هفته مانده به انتخابات دوم خرداد سال‌1376 را به نفع ناطق نوری تعبیر کرد، گفت: «اگر قرار بود آن خطبه نماز جمعه در جهت حمایت آقای ناطق باشد، در این 21‌سال حداقل یک نفر ادعا می‌کرد. این نخستین‌باری است که سیاستمداری مانند آقای خوئینی چنین ادعایی می‌کند.»
مرعشی همچنین درباره ادعای موسوی‌خوئینی که هاشمی رفسنجانی را «سوپر چپ و رادیکال» توصیف کرد، اظهار داشت: «جناح چپ که به قول آقای خوئینی، هاشمی سوپر‌چپ‌شان بود، در مجلس سوم، بیشترین فشار را بر دولت آقای هاشمی گذاشت و نخستین وزیری که کنار گذاشت آقای ایرج فاضل و دومی هم دکتر نجفی بود.»

تحریف تاریخ با چاشنی کینه!‌
صادق زیباکلام از فعالان جبهه اصلاحات نیز دیگر نفری بود که با ترش‌رویی از گفته‌های خوئینی استقبال کرد. او با بیان اینکه موسوی‌خوئینی با بغض و کینه، قصد تحریف تاریخ را دارد، تأکید کرد: «موسوی خوئینی هیچ‌گاه در کنار اصلاح‌طلبان دیده نشد. او همواره با سکوت از کنار تحولات مهم گذشت و همیشه با نیش و طعنه با کسانی که تغییر موضع دادند، برخورد کرد. آقای موسوی خوئینی شما وقتی دادستان انقلاب بودید، چند نفر حکم‌های آنچنانی گرفتند؟ آقای موسوی خوئینی شما وقتی دادستان انقلاب بودید، چند هزار نفر سر از زندان اوین درآوردند؟ این‌ها نکاتی نیست که ما به این سادگی بتوانیم چشم خودمان را 
به روی واقعیت‌ها ببندیم.»

روحانی نشانه است!
بر کسی مکتوم نیست که هاشمی رفسنجانی از حامیان پر و پا قرص حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال‌1392 بود. بسیاری حتی پا را از این هم فراتر می‌گذارند و مشی محافظه‌کارانه و عمل‌گرایانه حسن روحانی را با هاشمی رفسنجانی، یکی در نظر می‌گیرند؛ هر چند تکوین و بسط چنین تناظرها و تقارن‌هایی، هیچ‌گاه به ذائقه خاندان هاشمی رفسنجانی نظیر فاطمه و فائزه خوش نیامده است. «محمد قوچانی» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگویی با خبرگزاری «تسنیم»، دقیقاً از همین زاویه به موضوع نگریسته است. او گفته است: «به جز ائمه معصومین، ما نباید از بقیه از جمله آقایان هاشمی یا موسوی خوئینی، قدیس بسازیم. به نظر من آقای هاشمی را می‌زنند که به آقای روحانی بخورد.»

دفاع موسوی از موسوی!
سید سراج‌الدین موسوی از اعضای مجمع روحانیون مبارز در مقام دفاع از موسوی خوئینی، با انتشار مطلبی، ضمن انتقاد از خبرگزاری «ایرنا» گفت: «متاسفانه این مصاحبه در زمانی بد انتشار یافت. ضمن اینکه لازم است که اشاره کنم که آقای موسوی این سخنان را به‌عنوان یک مصاحبه مطبوعاتی مطرح نکرده بودند بلکه در تصور ایشان این مطالب برای یک پروژه تحقیقاتی و در راستای یک مجموعه مطالب که قرار است بعدها مورد بازبینی قرار گیرد، بوده است.»
سراج‌الدین موسوی همچنین در بخش دیگری از اطلاعیه خود تأکید کرد: «این سخنان که نقد تندی نسبت به آیت‌الله هاشمی معرفی شده، نخستین بار نیست که مطرح می‌شود و تنها تفاوت آن است که این بار این گلایه‌ها و اختلافات به سطح عموم کشیده است. البته من هرگز این امر را نمی‌پسندم و حتی با بسیاری از نقطه نظرات آقای موسوی هم موافق نیستم و سال‌ها قبل هم در این باره با ایشان و سرور ارجمند جناب آقای کروبی اختلاف داشته‌ام و صد البته نسبت به برخی از کارهای نکرده آقای هاشمی که باید در زمان خود واقع می‌شد، انتقاد دارم.»

واکنش سردبیر ایرناپلاس
پس از اظهارات سراج الدین موسوی که گفت‌وگوی موسوی خوئینی با «ایرنا» را «غیرمطبوعاتی» توصیف کرده بود، «سیدعمار کلانتری» سردبیر ایرناپلاس در بیانیه‌ای تأکید کرد: « اینکه گفته‌اید آقای موسوی خوئینی مصاحبه‌ای برای ثبت در تاریخ داشتند، یک خلاف آشکار است. کاش از ایشان یا از دفتر مجمع روحانیون مبارز سؤال می‌کردید. اتفاقاً طبق شرح ماوقعی که مختصراً در بخش مقدمه مصاحبه هم به آن اشاره شده، ایشان شرط کردند که این مصاحبه مثل برخی مصاحبه‌های صداوسیما به آرشیو نرود و حتماً منتشر شود.»

واکنش پسر خوئینی
در کنار همه این واکنش‌ها، شاید بد نباشد به اظهارات پسر خوئینی هم نظری بیفکنیم. حسین خوئینی با اشاره به اینکه گفت‌وگوی پدرش با وساطت «یاسر هاشمی رفسنجانی» برای درج در ویژه‌نامه بزرگداشت درگذشت هاشمی رفسنجانی انجام شده است، تأکید کرد: «اگر معرفی و توصیه خانواده آیت‌الله هاشمی نبود، مانند گذشته راهی به حریم صحبتِ پدرم نمی‌یافتند. باری با توجه به تسابق برادر و دختر آیت‌الله هاشمی در بی‌حرمتی به مدعو و با توجه به سلب مسوولیت خانواده از کارهای خواهرشان، پدرم راضی به مشقت یادگاران آن بزرگ نشدند. به هرحال واکنش‌های پس از نشر مصاحبه، برای پدرم تازگی، دشواری و هزینه نداشته است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار