کد خبر: 943986
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۳
روز گذشته محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در خانه ملت حاضر شد تا پاسخ‌گوی سؤالات نمایندگان مجلس باشد؛ سؤالاتی که بیشتر به عملکرد وزارت امور خارجه در موضوعاتی همچون برجام و مقابله این وزارتخانه به تحریم‌ها بازمی‌گشت.
مهدی پورصفا
سرويس سياسی جوان آنلاين: حضور ظریف در مجلس شورای اسلامی در حالی اتفاق می‌افتد که اتحادیه اروپا در حال اعلام ثبت رسمی کانال مالی خود با ایران است. کانالی که روشن نیست در چه شرایطی می‌تواند به اقتصاد ایران کمک کند. سخنان دیروز ظریف در مجلس به‌رغم ابهاماتی که داشت توانست رضایت نمایندگان را جلب کند، اما مشخص نیست که این رضایت تا چه زمانی ادامه داشته باشد.

چرا از معاونت اقتصادی وزارت خارجه خبری نیست؟
سؤال اول از ظریف از سوی جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان، خنج و گراش درخصوص عملکرد معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه مطرح شد.

وی در سؤال خود گفت: در ۱۰ ماه اخیر که معاونت اقتصادی وزارت خارجه تشکیل شده، هیچ گزارشی دریافت نشده و در سایت وزارت خارجه فقط اخبار اقتصادی منتشر می‌شود و خبری از برنامه‌ها و دغدغه‌های معاونت اقتصادی وزارت خارجه نیست. محمدجواد ظریف در پاسخ به این سؤال با اشاره به تلاش‌های این وزارتخانه در بهبود شرایط اقتصادی گفت: یکی از وظایف اساسی وزارت امور خارجه، کمک به معیشت مردم و تسهیل شرایط اقتصادی کشور است که ما تلاش کرده‌ایم زمینه این امور را فراهم کنیم. تشکیل معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه کار بسیار دشواری بود؛ چراکه این وزارتخانه پس از انقلاب سه دوره تجربه ناموفق معاونت اقتصادی داشت و کل بدنه این وزارتخانه با معاونت اقتصادی مخالف بود.

وی گفت: معاونت اقتصادی در دی ماه سال گذشته ایجاد شد و آقای انصاری به عنوان معاون اقتصادی این وزارتخانه منصوب شد. ایشان فردی با سابقه خوب بود و در بسیاری زمینه‌ها اشراف کاملی داشت. ما به همراه رئیس‌جمهور سفری به هند در پایان دی ماه و اوایل اسفندماه سال گذشته داشتیم و نیاز بود که آقای انصاری به عنوان معاون اقتصادی مأموریتش را در این کشور پیگیری کند، ضمن اینکه لازم بود همراه رئیس‌جمهور باشد.
ظریف اظهار کرد: معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه با جدیت مأموریت خود را پیگیری می‌کند و به عقیده بنده کارنامه بسیار خوبی در این مدت کوتاه داشته است. معاونت اقتصادی توانسته است روزنه‌ای را برای مقابله با تحریم‌ها پیدا کند.

وی گفت: وزارت امور خارجه مسئول اجرا نیست، ما وظیفه داریم فردی، گروهی و بانکی را که آماده همکاری با ایران است پیدا کنیم، اما نمی‌توانیم خودمان با آن‌ها قرارداد ببندیم. لازم است فردی یا سازمانی از داخل کشور با آن‌ها شروع به کار کند.
ظریف اظهار داشت: در معاونت اقتصادی یک اداره مبارزه با تحریم داریم که منافذ خروج از تحریم را دنبال می‌کند، اما همانطور که عرض کردم وظیفه وزارت امور خارجه تسهیل شرایط و پیدا کردن حوزه‌های همکاری است، همچنین کمک کردن به افرادی که در خارج از ایران فعالیت اقتصادی دارند.

برجام توانست امریکا را در دنیا منزوی کند

علی ادیانی نماینده مردم قائمشهر نیز سؤال خود را در صحن علنی مطرح کرد. خلاصه سؤال ادیانی این بود که «علت عدم اجرای کامل شرایط مطروحه ۹ گانه از سوی مقام معظم رهبری و شرایط مندرج در مصوبه مجلس شورای اسلامی درخصوص برجام چیست؟»

ظریف در پاسخ به این سؤال گفت: در نامه مقام معظم رهبری هیئتی با عنوان هیئت نظارت تشکیل شد که مسئول رسیدگی مفاد نامه است و وزارت امور خارجه گزارش‌های خود را به صورت مرتب به هیئت ارائه کرده و این هیئت براساس مصالح کشور تصمیم می‌گیرد که چگونه عمل شود.

وی ادامه داد: کاری که جمهوری اسلامی و وزارت امور خارجه انجام داد، در نامه‌های متعدد از ابتدای اجرای برجام تاکنون موارد بدعهدی و نقض برجام توسط ایالات متحده و سایر اعضا را به اطلاع طرف مقابل رسانده و نسبت به اقدامات آن‌ها اعتراض کرده است، از این رو اقداماتی که باید انجام می‌شد مورد تصویب هیئت نظارت قرار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: در این حوزه وزارت امور خارجه در همان حد گزارش‌دهی بوده، از طرف دیگر وزارت امور خارجه براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی هر سه ماه یکبار گزارش را به مجلس ارائه کرده و این گزارش‌ها در پارلمان بررسی شده و اگر نیاز بوده نمایندگان مجلس تصمیم‌گیری انجام داده‌اند. از طرف دیگر ما معتقدیم از نظر منافع ملی جمهوری اسلامی و با در نظر گرفتن همه شرایط، بهترین انتخاب در این عرصه انجام شده و این انتخاب امریکا را در موضع بغرنجی قرار داده که امروز تمام تلاشش را انجام داده تا از منزوی بودن خارج شود.
ظریف ادامه داد: ایراد گرفتن به دستاورد‌های ایران کار راحتی است، اما نگاه کردن به شرایط واقعی و اینکه وزارت خارجه مجری تصمیمات نظام است، این نیاز کشور بوده و بنده وظیفه دارم در برابر خارجی‌ها از منافع ملی دفاع کنم.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: برجام توانست امریکا را در دنیا منزوی کند. امریکا در طول یک سال و نیم گذشته تمام تلاش خود را انجام داده تا از این عهدنامه که شما آن را ترکمانچای می‌خوانید، به نحوی خارج شود. حال آیا طرف ترکمانچای هیچ وقت تلاش کرد که از این عهدنامه خارج شود؟ چرا افتخارات ملی را اینگونه نامگذاری می‌کنید؟
وی افزود: شما می‌گویید که در قبال توافق برجام چه تعهدی از امریکا گرفته‌اید؟ حال بروید از کسانی که توافق نفتا را امضا کردند بپرسید که چه تعهدی از امریکا گرفتند؟ بروید از کشور‌هایی که توافقنامه پاریس، یونسکو را امضا کردند، بپرسید که چه تعهدی برای عدم خروج امریکا از توافقنامه گرفته‌اند؟ بروید از کسانی که شورای حقوق بشر را ایجاد کردند بپرسید که چه تعهدی برای خارج نشدن امریکا گرفته‌اند؟

ظریف افزود: تک‌تک اقدامات ما نه تنها نسیه نبود، بلکه ما نقد گرفتیم و بعد کار‌ها را انجام دادیم، اما اگر دولت امریکا بدعهدی کرده، اگر دولت امریکا عهدشکنی کرده، شما باید بر سر دولت امریکا بکوبید نه به فرزندان این ملت.

تلاش ایران برای ایجاد منافذ اقتصادی روی اروپا متمرکز نیست

جهانبخش محبی‌نیا، نماینده مردم میاندوآب نماینده بعدی بود که سؤال خود را از ظریف پرسید.
سؤال وی از ظریف این بود که مجموعه اقدامات دیپلماتیک جهت رفع تهدید بین‌المللی در منطقه و سطح جهانی که در مراکز رسمی، چون شورای عالی امنیت ملی و هیئت دولت به ثبت رسیده است را در قالب بسته برای سیاست خارجی اعلام نمایید.

ظریف در پاسخ گفت: وزارت امور خارجه در نظام جمهوری اسلامی ایران دستگاهی برای اجرای سیاست خارجی است و ما همواره تلاش می‌کنیم که تحلیل‌های درست و اطلاعات دقیق به تصمیم‌گیران برسانیم تا به حوزه سیاست خارجی کشور کمک رسانده شود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: وزارتخانه باید دیدبانی دقیق برای کشور باشد تا تحولات بین‌المللی رصد شود و بر اساس این تحولات و اتفاقات تحلیل‌های مناسب ارائه شود.
از طرف دیگر ما خوشحالیم که وزارت خارجه همواره با صداقت و حسن نیت عمل کرده و همان طوری که مقام معظم رهبری با لطف خودشان فرمودند: وزارت خارجه به عنوان دیدبان امین و صادق تحولات دنیا را به سمع و نظر مقامات عالی کشور می‌رساند و پس از تصمیم‌گیری تصمیم‌گیران برای اجرای این مفاد بهترین و کارآمدترین روش‌ها را استفاده می‌کنیم.

وی گفت: وزارت امور خارجه همواره با توجه به تهدیدات جدید برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه از طرف رژیم قانون‌شکن امریکا تلاش کرده بهترین سیاست‌ها را دنبال کند. ما امروز در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، حال باید بپذیریم که ممکن است مشکلات، اشتباهات و کوتاهی‌هایی داشته باشیم، اما آنچه ایران را نسبت به بقیه نقاط برجسته کرده، استقلال خودمان است. از این رو توانستیم شرایطی را فراهم کنیم که هیچ کشوری برای ما تصمیم‌گیری نکند و این مسئله یکی از نقاط برجسته انقلاب اسلامی است.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: این استقلال طبیعتاً با توجه به بستر زمانی و مکانی شکل گرفته، حال استقلال جمهوری اسلامی قطعاً با هزینه همراه است و وظیفه ما در این عرصه این بوده که فشار‌های جهان سلطه علیه ملت ایران را به حداقل برسانیم؛ از این رو در دو سال گذشته رژیم ترامپ با سیاست‌های خود به میدان آمد. وزیر امور خارجه در ادامه با اعلام اینکه تلاش ایران برای ایجاد منافذ اقتصادی روی اروپا متمرکز نیست، تصریح کرد: تلاش ما در حوزه سیاسی است و این مسئله موجب شده که امریکا چهار دور در شورای امنیت موفق نشود و ان‌شاءالله در اجلاس لهستان مانند اجلاس ریاض به موفقیت دست نخواهد یافت.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۹
0
0
امضا کنندگان برجام اشتباه شان را بپذیرند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۹
0
0
عجب
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۹
0
0
عجب جواب دندان شکنی داد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار