کد خبر: 944207
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۳
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی:
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی از فراهم‌آوری بستر و زیرساخت اشتغال برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر طی سه سال اخیر توسط این معاونت خبر داد.
 مصطفی خاکسار قهرودی امروز در نشست خبری که در آستانه سومین سالگرد انتصاب تولیت آستان قدس رضوی با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، عنوان کرد: در دوره مدیریتی جدید آستان قدس رضوی که اکنون در حال سپری کردن سومین سالگرد آن هستیم، توجه و تغییراتی در نگاه‌های خدماتی و مأموریتی این مجموعه بر اساسا حکمی که مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) به تولیت آستان قدس رضوی اعطاء کردند، اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی در راستای تحقق منشور هفتگانه این آستان تشکیل شده است، ادامه داد: باید توجه داشت که نقش آستان قدس رضوی در عرصه کمک و ارائه خدمت، نقشی مشابه دستگاه‌های دیگر که در نظام‌های دولتی و غیردولتی وجود دارند نیست؛ یعنی آستان قدس رضوی قرار نیست به‌جای دستگاه دیگری باشد، بلکه در عرصه خدمت‌رسانی به محرومان در کنار این دستگاه‌ها قرار گرفته و آنچه در توان دارد را به خدمت محرومان و مستضعفان می‌آورد.
وی ظرفیت روحانی و معنوی مضجع مطهر رضوی را از مزایای قابل توجه این آستان متبرک دانست و عنوان کرد: عشق و علاقه‌ای که مردم به این بارگاه دارند به‌عنوان یک سرمایه عظیم برای ما مطرح است و تلاش داریم از این ظرفیت معنوی برای خدمت‌رسانی به محرومان و نیازمندان سراسر کشور استفاده کنیم.

طرح خادمیاران به نفع محرومان
به گفته این مقام مسئول استفاده از ظرفیت و سرمایه معنوی آستان قدس دلیل شکل‌گیری شبکه خادمیاران رضوی بود که در این شبکه همه افرادی که دارای توانمندی برای خدمت به مردم هستند، می‌توانند با ورود به این عرصه و خادم شدن، خدماتی را به مردم نیازمند در مناطق مختلف کشور پهناورمان ارائه دهند.
خاکسار ابراز کرد: هر فردی در هر نقطه‌ای از کشور می‌تواند از مسیر خدمت به محرومان و نیازمندان خادم حضرت رضا(ع) باشد و ما‌به‌ازای این خدمت، زمان‌هایی را در حرم مطهر رضوی به زائران امام رضا(ع) خدمت کند.
وی با بیان اینکه شبکه خادمیاری رضوی در حدود دو سال اخیر فعال شده است، بیان کرد: تاکنون بیش از 150 هزار نفر در شبکه خادمیاری رضوی ثبت نام کردند و از طریق کانون‌های مختلف خادمیاری برای کمک به نیازمندان سازماندهی خواهند شد.
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه در حوزه امداد مستضعفان، همکاری و تعامل با دستگاه‌های مختلف، امر بسیار ضروری و مهمی است که در حال انجام است، بیان کرد: تشکیل دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در سایر استان‌های کشور به منظور بهره‌مندی از ظرفیت خادمیاری برای ارائه خدمت به نیازمندان و ساماندهی و هم‌افزایی ظرفیت‌های نهادهای مختلف امداد‌رسان هر استان برای رفع مشکلات محرومان بوده است.
وی با بیان اینکه بخش‌های مختلفی از آستان قدس رضوی برای تحقق طرح توسعه مفهوم خادم، خدم و مخدوم خدمت وارد فعالیت شدند، گفت: خدمت به عنوان اصلی حاکم و فراگیر در برنامه‌های آستان قدس رضوی گسترش یافته و توانسته ارادتمندان فراوانی را به خود جلب کند.

تشرف یک میلیون زائر زیارت اولی به حرم رضوی
خاکسار اضافه کرد: زائرشهر و زائرسرای رضوی در دوران تولیت جدید آستان قدس رضوی در مشهد مقدس احداث شد که مورد استفاده مستقیم زائران کم بضاعت قرار دارد؛ امروز در سه سالگی دوره جدید مدیریت در آستان قدس رضوی، زمینه تشرف برای حدود یک میلیون زائر زیارت اولی و محروم به مشهد مقدس از سراسر ایران اسلامی با کمک و همکاری سایر نهادهای خدمت‌رسان فراهم شده که همه این یک میلیون نفر میهمان خوان گسترده حضرت رضا(ع) بودند و تغذیه و اسکان آن‌ها به صورت رایگان ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت این تشرف‌ها با معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی بوده و شبکه خادمیاری در تمام ایران به تحقق آن کمک کردند، اظهار کرد: علاوه‌بر موضوع زائران محروم و زیارت اولی‌ها، توجه به موضوعات معیشتی و کمک به توسعه فضای اشتغال محرومان نیز مورد توجه بوده و در این راستا کمک به انجام فرایندهای زیرساختی در عرصه‌های آبی مانند احداث قنوات و مسایل آبخیزداری در استان‌های سه‌گانه خراسان انجام شده و تا کنون حدود ۲۵۰ طرح و پروژه در این زمینه به مرحله اجرا رسیده است.
وی ادامه داد: در کرمانشاه نیز پس از وقوع زلزله سال گذشته، به تجهیز ۲۰۰ منزل مسکونی کمک شد و برای هر منزل دو میلیون تومان کمک‌هزینه اهدا کردیم، در خراسان جنوبی نیز منازلی ساخته و 200 حمام و سرویس بهداشتی احداث شد.
خاکسار اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های بسیار مناسب مردمی، گروه‌های جهادی است که از این گروه‌ها حمایت کرده‌ایم و تاکنون حامی 2 هزار و 900 گروه جهادی مورد حمایت معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی قرار گرفته است که منشأ برکات بسیاری برای محرومان بوده‌اند.
وی با ابراز امیدواری از رشد بیشتر کانون‌های جهادی در سال‌های آینده، بیان کرد: در عرصه اشتغال نیز با توجه به اهمیت این موضوع، فضایی را برای ایجاد تسهیلات با کمک برخی از بانک‌ها ترتیب داده و ظرفیتی را برای خلق تسهیلات ایجاد کردیم که با اقدامات انجام شده برای 2 هزار و 500 نفر فرصت اشتغال فراهم کردیم است.

تشکیل هیئت اندیشه‌ورز برای کمک به اشتغال جوانان
خاکسار با بیان اینکه در شبکه‌های مردمی دفاتر نمایندگی آستان قدس در سراسر کشور هیئت‌های اندیشه‌ورز برای کمک به اشتغال جوانان راه‌اندازی شده است، عنوان کرد: به‌ عنوان نمونه، با کمک به کارآفرینان حاشیه شهر مشهد در خصوص کارگاه‌های تولیدی بستر اشتغال برای 500 جوان را فراهم و هم‌چنین بسته‌های حمایتی را برای کارآفرینان طراحی و راه‌اندازی کردیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۰۰ هزار بسته غذایی میان نیازمندان توزیع شده است، بیان کرد: گوشت عقیقه و نذورات به میزان ۴۲۰ تن یکی از اقلام این بسته‌ها بوده که میان نیازمندان توزیع شده است.
خاکسار به دستور تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر شناسایی محرومان در مناطق گوناگون اشاره کرد و گفت: تاکنون ده هزار نفر در مناطق مختلف شناسایی شده‌اند که از بسته‌های حمایتی برخوردار می‌شوند و هم‌چنین با استفاده از شبکه مردمی، کمک به بیماران زمین گیر، اهدای کارت‌های هدیه به افراد نیازمند و ... در حال انجام است.

توزیع 350 هزار بسته لوازم‎التحریر میان دانش آموزان محروم
وی گفت: توزیع صبحانه رایگان برای دانش‌آموزان دبستانی نیز فعالیت دیگر این مجموعه بوده که از حدود یک ماه پیش برای دانش‌آموزان حدود 123 روستا آغاز شده است و همچنین در آغاز سال تحصیلی جدید 350 هزار بسته لوازم‌التحریر به دانش‌آموزان مناطق محروم و نیازمند اعطاء شد.
وی افزود: ارائه تسهیلاتی در قالب کمک‎های بلاعوض به محرومان خاص، اعطای وام، فراهم‌سازی شرایط شغلی، کمک در امر ازدواج و کمک به آغاز زندگی زوج‌های جوان و اعطاء اعتباراتی به عنوان کمک برای تهیه جهیزیه از دیگر اقدامات انجام شده توسط این معاونت است.
وی یکی دیگر از بسترهای کمک به اشتغال را برپایی نمایشگاه عرضه تولیدات خرد و خانگی معرفی کرد و گفت: برپایی حدود هشت نمایشگاه با همکاری کمیته امداد و بسیج سازندگی، اقدام دیگری برای کمک به اشتغال‌های خرد خانگی بوده که البته باید از حالت کمک‌های پراکنده خارج شود و از این رو طرح جامع کمک‌رسانی و محرومیت‌زدایی را از ابتدای سال آتی مبنای کار قرار داده و در این زمینه هدفمندتر حرکت خواهیم کرد.
خاکسار با تأکید بر اینکه اقدام در راستای توانمندسازی محرومان از مبانی این طرح است، گفت: در این طرح کمک‌ها و فعالیت‌های مختلف در ایجاد شغل پایدار و کمک به بازگشت مهاجران به روستاهای مبدأ در نظر گرفته شده است.
 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار