کد خبر: 944521
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۷
مصاحبه با سرهنگ دوم پاسدار محسن رضایی فرمانده سپاه شهرستان ملارد
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: ۴۰ کیلومتر که از مرکز پایتخت به سمت غرب حرکت می‌کنیم، به شهرستان ملارد می‌رسیم. شهرستانی با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، ۴ دهستان و ۵۹ روستای دارای سکنه که حالا در چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و به برکت حضور مستمر پنج ساله بسیجیان و گروه‌های جهادی در مناطق محروم این شهرستان، کم‌کم محرومیت در حال رنگ باختن است. به همین بهانه و برای اطلاع از اقدامات پنج سال اخیر سپاه شهرستان ملارد در راستای محرویت‌زدایی به سراغ سرهنگ دوم پاسدار محسن رضایی، فرمانده سپاه این شهرستان رفتیم تا در گفت‌وگویی کوتاه به بررسی وضعیت و نیاز‌های منطقه بپردازیم:

نقش سپاه و بسیج در رفع محرومیت‌ها چیست و سپاه ملارد در این باره چه اقداماتی انجام داده است؟
پس از پایان جنگ و با دوراندیشی حضرت امام راحل (ره) و تدابیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیرو‌های مسلح و به خصوص سپاه وارد عرصه سازندگی و محرومیت‌زدایی شدند. سپاه شهرستان ملارد نیز از پنج سال پیش با یک برنامه‌ریزی میان مدت پنج ساله و بلند مدت ۱۰ ساله به طور جدی وارد عرصه محرومیت‌زدایی در سطح شهرستان شد. در این بین دهستان اخترآباد به عنوان منطقه محروم، محله چاله قشلاق به عنوان سکونت‌گاه غیررسمی و محله سرآسیاب به عنوان منطقه‌ای با معضل اجتماعی اعتیاد، سه محور اصلی این حرکت جهادی تعریف شد.
در دهستان اخترآباد سپاه شهرستان ملارد، نسبت به آبرسانی به طول خط انتقال ۶ کیلومتر و احداث شبکه انتقال آب به روستا‌های محمدآباد و قمشلو، احداث مسجد، مرمت و تکمیل ده‌ها مسجد، احداث و مرمت ده‌ها خانه محروم، احداث زمین‌های ورزشی و پارک‌های روستایی در حوزه عمرانی کمک به احداث کارگاه‌های کوچک تولیدی خیاطی، کشاورزی و دامپروری از طریق ارائه مشاوره کارشناسان و پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغال و احداث استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در حوزه کشاورزی اقدام نموده که نتیجه آن آغاز روند مهاجرت معکوس به روستا‌های این منطقه از سال گذشته و رونق اشتغال، کشاورزی و دامپروری می‌باشد.

آیا برنامه‌های پزشکی و درمانی و فرهنگی هم در دستور کار شما قرار دارد؟
بله. در محله قشلاق، سپاه شهرستان با اجرای برنامه‌های فرهنگی، پزشکی و ویزیت رایگان به صورت کوتاه مدت اقدام نموده و با برنامه‌ریزی صورت گرفته در میان مدت با اجرای طرح‌های عمرانی مانند احداث درمانگاه، مسجد و آسفالت معابر نسبت به بازآفرینی شهری در این محله نیز اقدام خواهد کرد.
در محله سرآسیاب نیز اقدامات فرهنگی – اجتماعی اولویت اصلی سپاه برای حل معضل اعتیاد در این منطقه می‌باشد. بسیجیان و جهادگران شهرستان ملارد به‌رغم همه مشکلات و محرومیت‌های موجود در شهرستان محل سکونت خود از سایر مناطق محروم کشور نیز غافل نیستند و در مقاطعی از سال به سایر مناطق محروم کشور نیز در قالب اردو‌های جهادی اعزام شده و به ارائه خدمات می‌پردازند. حضور یک ساله بسیجیان ملارد در کنار مردم زلزله‌زده کرمانشاه و خوزستان، احداث و تحویل شش باب منزل مسکونی با کمک مشارکت‌های مالی مردم و ادارات شهرستان ملارد از جمله این اقدامات است.

چرا باید در ۴۰ کیلومتری پایتخت شاهد مناطق محروم باشیم؟
در حالی که شهر تهران با معضلاتی عمدتاً از نوع فرهنگی و اجتماعی مانند طلاق، تکدی‌گری و اعتیاد مواجه است، مناطقی مانند شهرستان ملارد که از توابع استان تهران هستند اغلب از مشکلات زیربنایی و زیر ساختی رنج می‌برند.
به طور مثال دهستان اختر آباد شهرستان جزو سه دهستان محروم استان تهران با ضریب محرومیت شش می‌باشند. محله چاله قشلاق نیز یک سکونت‌گاه غیر رسمی است که مشکلات خاص خود را دارد که اضافه می‌شود به سایر معضلات شهر ملارد.

محرومیت‌های این مناطق از چه جنسی است؟
دهستان اخترآباد با ۳۰ روستای دارای سکنه غربی‌ترین روستای استان تهران و هم مرز با استان‌های البرز، قزوین و مرکزی می‌باشد. فاصله ۴۵ کیلومتری با پایتخت باعث شده تا محرومیت‌های زیرساختی از قبیل: عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم، گاز طبیعی، مدرسه، کتابخانه عمومی و... به مشکلات طبیعی مانند خشکسالی و خشک شدن قنات‌های این دهستان اضافه شود. تعدادی از روستا‌های دهستان اخترآباد تا چند سال پیش فاقد مسجد بودند، در حالی که دور دست‌ترین روستا‌های ایران هم اکنون از گاز طبیعی برخوردار هستند، روند گازرسانی به دهستان اخترآباد از سال گذشته آغاز و هم اکنون در حال انجام است و هنوز تعدادی از روستا‎ها فاقد گاز طبیعی می‌باشند.

در موضوع آب شرب نیز روستا‌های محمد آباد و قمشلو با ۶۵ خانوار و ۳۵۰ نفر جمعیت آخرین روستایی بود که پس از ۴۰ سال به همت جهادگران سپاه و بسیج به شبکه انتقال آب شرب سالم دسترسی پیدا کرد. در ۲ کیلومتری مرکز شهر ملارد، نیز در دو دهه گذشته و با مهاجرت‌های صورت گرفته محله‌ای به نام چاله قشلاق به عنوان یک سکونت‌گاه غیر رسمی شکل گرفته که با گذشت زمان مشکلاتی برای شهر و خود ساکنان این محله به‌وجود آورده است که نبود خدمات شهری مناسب و امکانات رفاهی از این مشکلات است.

علت وجود چنین محرومیت‌هایی را در چه مسائلی می‌بینید؟
کمرنگ شدن روحیه جهادی، عدم وجود آمار و اطلاعات دقیق و یکپارچه از مشکلات و همچنین موازی‌کاری ادارات و نهاد‌ها از دلایل اصلی وجود برخی مشکلات به رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه است.
سپاه ملارد توانسته است با ایجاد هم‌افزایی و مدیریت واحد در زمینه خدمات‌رسانی به مناطق محروم شهرستان با همکاری سایر ادارات مانند فرمانداری، اداره جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و... با تشکیل شورای جهادی شهرستان، قدم به قدم به رفع کامل محرومیت از چهره شهرستان ملارد نزدیک شود که می‌تواند الگویی مناسب برای اقدامات محرومیت‌زدایی در سایر شهرستان‌ها و استان‌های کشور نیز باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار