کد خبر: 944623
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۳
نظری بر اثر روایی- تاریخی انقلاب دوم
سرويس تاريخ جوان آنلاين:‌ رویداد تسخیر لانه جاسوسی امریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، در زمره پربازتاب‌ترین وقایع تاریخ ۴۰ ساله برقراری نظام اسلامی است. اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، در زمره پژوهش‌هایی است که در بازنمایی واقعیت این رخداد تاریخی به نگارش درآمده است. در دیباچه این کتاب، رویداد تسخیر این‌گونه توصیف شده است: «در شکل‌گیری حادثه تسخیر لانه جاسوسی امریکا، عوامل متعددی مؤثر بودند. همه این عوامل از عملکرد دولت امریکا در برابر انقلاب اسلامی ایران متأثر بود. با پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ که با خواست و حضور قاطع ملت ایران و به رهبری حضرت امام خمینی (ره) به وقوع پیوست. دولت امریکا از مداخله در امور ایران دست برنداشت و به جای آنکه از حوادث انقلاب درس بگیرد، تمام امکانات و ارتباطات خود را به کار گرفت تا این انقلاب نوپا را شکست دهد یا در حرکت آن، انحراف ایجاد کند. بر این اساس، در طول ۹ ماه- از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۱۳ آبان ۱۳۵۸- حرکت‌های توطئه‌آمیز را در سراسر کشور، علیه انقلاب هدایت کرد. در این وقایع، به‌گونه‌ای آشکار، دست امریکایی‌ها دیده می‌شد و سفارت امریکا مرکز جاسوسی و ستاد فرماندهی برای سازماندهی حرکت‌های تفرقه‌افکنی و تجزیه‌طلبانه شده بود. در همین مدت، حرکت‌های تجزیه‌طلبانه با عناوینی، چون خلق غرب در خوزستان، خلق کرد در کردستان، خلق ترکمن در آذربایجان و... در اطراف و اکناف کشور، برای انقلاب مشکل ایجاد می‌کردند، قرائن نشان می‌داد که سرنخ همه این جریان‌ها سفارت امریکا است. بیش از همه حضرت امام (ره) بر این مسئله واقف بودند. به همین علت در این مدت و به ویژه در ماه‌ها و هفته‌های منتهی به ۱۳ آبان ۵۸، در تمامی سخنرانی‌ها و اعلام مواضع خود، طلاب، دانشجویان و جوانان را به هشیاری در برابر امریکا و ضرورت مقابله با توطئه‌های این دولت فرا‌می‌خواندند. همین هشدار‌ها موجب شد تا دانشجویان ما یقین کنند که حضرت امام (ره)، به‌عنوان رهبر و معمار انقلاب، اخبار و گزارش‌های منفی به دستشان می‌رسد که اینگونه نسبت به اقدامات امریکا هشدار می‌دهند و همگان را به مقابله با این اقدامات دعوت می‌کنند؛ بنابراین پس از اشغال لانه جاسوسی، دولت امریکا نه فقط از فعالیت‌ها و حرکت‌های تخریبی خود نسبت به انقلاب اسلامی دست برنداشت، بلکه پس از افشای اسناد لانه جاسوسی، سیستم جاسوسی و ارتباطات امریکا در داخل کشور به طور کامل مختل شد و سرپل‌هایش در ایران لو رفت. مهم‌تر از همه اینکه، سفارت به‌عنوان یک جاسوس خانه رسمی و مطمئن از دست رفت. این امر باعث شد تا امریکا، آخرین حرکت خود- یعنی کودتای نظامی- را علیه ایران طراحی کند. هدف امریکا این بود که هم بتواند نظام مقدس اسلامی را سرنگون نماید و هم جاسوسان خود را از اسارت آزاد کند.»

در ادامه این مقدمه، یکی از پیامد‌های شاخص تسخیر لانه جاسوسی بدین ترتیب مورد اشاره قرار گرفته است: «در این میان، اشاره به یکی از پیامد‌های مهم واقعه تسخیر لانه جاسوسی ضروری به نظر می‌رسد. این واقعه، زمینه‌سازی برای حضور نیرو‌های متعهد و انقلابی پیرو خط امام (ره)، در عرصه‌های مدیریتی کشور است. بدون شک، این حماسه که عده‌ای از دانشجویان متعهد و متخصص کشور آن را آفریدند، موجب شد برخی از گروه‌ها و احزاب سیاسی که اعتقاد چندانی به ارزش‌های انقلاب نداشتند، از عرصه اجرایی حذف شوند و جوانانی که یک سال و اندی حضور در متن واقعه انقلاب دوم، آن‌ها را کارکشته و پخته کرده بود، اداره امور کشور را اندک‌اندک در دست بگیرند تا آنجا که بسیاری از آن‌ها امروزه در بخش‌های مختلف اجرایی نظام، مشغول خدمت انقلاب هستند، هرچند بعضی از آن‌ها به دامن لیبرالیسم لغزیدند.
در کنار این فعالیت اجرایی، امروزه از افکار و نظر‌های بسیاری از همان جوانان پرشور، در عرصه تحقیق و پژوهش دانشگاهی، برای اداره هرچه بهتر امور کشور استفاده می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار