کد خبر: 944770
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۵
حجت‌الاسلام علیرضا خادم الذاکرین
سرویس ایران جوان آنلاین: شاید روان‌ترین و پرمحتواترین جملات در مورد بسیج را باید در بیانات مقام معظم رهبری جست‌وجو کرد. آنجا که فرمودند: «هر کس که در دل برای سرنوشت خود، سرنوشت این ملت و آینده ایران اسلامی ارزش قائل است، آن کسی که برای استقلال و هویت ملت خود ارزشی قائل است، آن کسی که از تسلط قدرت‌های بیگانه بیزار است، آن کسی که برایش آینده این کشور و این ملت و آینده دنیای اسلام یک هدف بزرگ محسوب می‌شود، آن کسی که از رنج‌های ملت فلسطین دلش خون است. آن کسی که مایل است بیش از یک میلیارد مسلمان دنیا قدرت عجیبی را تشکیل بدهند که بشریت را به سمت کمال هدایت کنند و خودشان در قله کمال قرار بگیرند، آن کسی که این احساسات و این درک‌ها را دارد و حاضر است در این راه قدمی بردارد او بسیجی است.»

واژه بسیج مستضعفان، یادآور خاطره پرشکوه مجاهداتی است که در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی، زیباترین تابلو‌های ایثار و فداکاری همراه با نجابت و فروتنی و توأم با شجاعت و رشادت را ترسیم کرده است. خاطره جوانمردان پاکدامن و غیوری که شیران روز و زاهدان شب بودند و صحنه نبرد با شیطان زر و زور را با عرصه جهاد با نفس اماره به هم آمیختند و جبهه جنگ را محراب عبادت ساختند.

جوانانی که از لذات و هوس‌های جوانی برای خدا گذشتند و پیرانی که محنت میدان جنگ را بر راحت پیرانه سر ترجیح دادند و مردانی که محبت زن و فرزند و یار و دیار را در قربانگاه عشق الهی فدا کردند؛ خاطره انسان‌های بزرگ و کم‌ادعایی که کمر به دفاع از ارزش‌های الهی بستند و از هیبت دروغین قدرت‌هایی که برای حفظ فرهنگ و ارزش‌های جاهلی غرب به مصاف ارزش‌های الهی آمده بودند، نهراسیدند.

بسیج یعنی حضور بهترین، بانشاط‌ ترین و باایمان‌ترین نیرو‌های عظیم ملت در میدان‌هایی که برای منافع ملی، برای اهداف بالا، کشورشان به آن‌ها نیاز دارد، همیشه بهترین، خالص‌ترین، شرافتمندترین و پرافتخارترین انسان‌ها این خصوصیات را دارند. بسیج در یک کشور، معنایش آن زمره‌ای است که حاضرند این پرچم افتخار را بر دوش بکشند و برایش سرمایه‌گذاری کنند.

بسیج یعنی عصاره‌ای از جوانان غیور کشور که آماده‌اند در هر لحظه و زمان و مکانی برای سربلندی ایران اسلامی از عزیزترین و گرانبهاترین داشته‌هایشان هم بگذرند.

وقتی مقام معظم رهبری در بیاناتشان در همایش ده‌ها هزار نفری «خدمت بسیجیان» در ورزشگاه آزادی فرمودند: «این اجتماع عظیم امروز، این جمعیت جوان و پُر‌شور و بسیجی که یادآور اجتماع در همین عرصه و ورزشگاه در دهه ۶٠ است که آنجا جوان‌ها رفتند و به پیروزی رسیدند و ان‌شا‌ءالله شما هم در عرصه‌هایی که در پیش رو دارید، به پیروزی کامل خواهد رسید.» نشان داد که هنوز هم ایران به جوانان بسیجی‌اش می‌نازد؛ و امروز هم در جهاد فکری و جهاد عملی برای گشودن گره‌های اقتصادی، باز هم جوانهایند. در برابر مشکلات اقتصادی کشور، پیشنهاد‌هایی به ما می‌دهند - که ما هم می‌دهیم به مسئولان و می‌گوییم این‌ها را دنبال کنند- که بسیاری از پیشنهاد‌ها مربوط به جوان‌هاست و پخته و کاملاً کارگشا و راهگشا. جوان‌های ما بحمدالله امروز در قبال مسائلی که کشور با آن‌ها مواجه است، هم صاحب فکرند، هم صاحب انگیزه‌اند و همانطور که اشاره شد، مشکلات، همه را به تحرّک وادار کرده است و جوان‌های ما احساس تکلیف می‌کنند، احساس مسئولیت می‌کنند. امروز در حدود ده هزار هسته گروه‌های جهادی در سرتاسر کشور مشغولند که این‌ها در واقع مژده آینده کشورند، سرمایه عظیمی هستند برای آینده کشور؛ مشغول کارند، مشغول تلاشند؛ شاید صد‌ها هزار کار مهم مربوط به طبقات ضعیف را در نقاط دوردست کشور، این‌ها انجام داده‌اند و دارند انجام می‌دهند؛ کار‌های ریز و درشت - به‌حسب نیاز‌هایی که مردم دارند- این یک سرمایه عظیمی است برای کشور. باز هم پس نقش جوان‌ها است که مژده آینده بهتر را به ما می‌دهد.»

وقتی ولی فقیه زمان در مورد جوانان بسیجی اینچنین لب به تعریف و تمجید می‌گشاید حتماً جوانان هم به نفس گرم ایشان اعتقاد دارند. بی‌شک اطاعت از ولایت دینی یکی از ویژگی‌های مهم یک بسیجی است. امام رضا (ع) فرمود: «امامت اساس بالنده اسلام است.» شاخص مهمی که پایداری و استحکام مکتب اسلام به آن بستگی دارد. امام راحل (ره) و بنیانگذار بسیج نیز فرمود: «بسیج مدرسه عشق است.» از جلوه‌های زیبای این مدرسه عشق در کنار عشق به خدا، عشق به ولایت است که در راستای عشق به خدا معنا پیدا می‌کند و، چون بسیجی رهرو ولایت است، التزام به دستورالعمل‌های ولایت را عجین جان خود ساخته و مقید است در مسیر پیروی از ولایت نه افراط کند و نه تفریط. تفسیر به رأی نمی‌کند. دروغ نمی‌گوید. دورویی ندارد و شعارش جانم فدای رهبر است و می‌داند که در دوران غیبت باید تابع ولایت فقیه باشد. زینت ولایت شناخته شود و به قول معروف یار شاطر باشد نه بار خاطر.

بسیجی دلداده‌ای عاشق است. فهم آسان این مطلب به این است که معرفت‌شناسی یک بسیجی در آغاز از نوع حصولی و استدلالی است، ولی در ادامه و در میدان عمل از نوع قلبی و حضوری.
یک بسیجی می‌داند که مهم‌ترین وظیفه یک مؤمن خیرخواهی مردم و همنوعان است. این مطلب به‌عنوان یک واجب و فریضه اجتماعی در قالب معروف گستری و منکرزدایی در آیین اسلام مطرح است. بسیجی همیشه دغدغه و خیرخواهی جامعه دینی را به‌عنوان یک ویژگی به همراه دارد و بر آن ملتزم است. حالا به جرأت می‌توان گفت که بسیج نهادی است که نطفه آن در انقلاب بسته شد، در بستر انقلاب رشد کرد و همراه با نهال نوخاسته انقلاب به ثمر رسیده است و جوانانی را در دل خود پرورش داده که هر کدام به عنوان سربازی دلیر آماده حفاظت از این درخت تنومند و دستاوردهایش هستند. امروز بسیج را با آبادانی و سازندگی‌هایش می‌شناسند و حدیث جهاد، حدیث انقلاب است و کارنامه سراسر جهاد و شهادت آن، نشان از تلاش و سخت کوشی جهادگرانش دارد. دست پرتوان جهادگران، بذر انقلاب را در دل محروم‌ترین و مستضعف‌ترین قشر جامعه، یعنی روستاییان، کاشت و تیرآنان قلب بزرگ‌ترین دشمنان را نشانه گرفت؛ لذا با توجه به اهمیت و نقش سازندگی در سال‌های اخیر و عرصه خدمات این نهاد در ارائه رسیدگی به مناطق محروم و مرزی، ضروری به نظر می‌رسد که مسئولان و دولتمردان برای ارائه عملکرد مطلوب‌تر این نهاد امکانات و شرایط مناسبی را رقم بزنند تا بتوان از عملکرد منطقی‌تر این نهاد بهره بیشتر گرفت. در جشن ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی می‌توان به جرئت گفت: بسیج الهام‌بخش و نسخه نجات همه ملت‌های آزادیخواه و تحت ستم در مقابل قدرت‌های ستمگر و استکباری است، آنچه امروز در اطراف ما در حال انجام است نمونه‌ای از طراحی‌های دشمن قسم خورده‌ای است که به کمتر از براندازی رضایت نمی‌دهد و آنچه به عنوان دژی محکم در برابر خوی استکباری این دشمن ایستاده است درست همان پیش‌بینی‌های امام راحل است، ایشان همیشه راه غلبه بر همه مشکلات را تکیه بر مردم می‌دانست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار