کد خبر: 944838
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۶
جلسه هم‌اندیشی در غیاب مسئولان
اشتباهات داوری و حاشیه‌هایی که سوت‌های اشتباه در نیم‌فصل را به دنبال داشت، مسئولان فوتبال را بر آن داشت تا با برگزاری نشستی تحت عنوان جلسه هم‌اندیشی مسئولان داوری و سازمان لیگ با مربیان و دست‌اندرکاران باشگاه‌های لیگ برتری، گامی در راستای اصلاح این اشتباهات بردارند.
شميم رضوان
جوان آنلاین:
غیبت مسئولان!
آکادمی ملی فوتبال روز گذشته میزبان این جلسه بود. جلسه‌ای که البته مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال و بهاروند رئیس سازمان لیگ غایبان بزرگ آن بودند و در واقع در غیاب تاج و بهاروند با مدیریت فریدون اصفهانیان (رئیس کمیته داوران) و رفیعی (رئیس دپارتمان داوری) برگزار شد. البته سرمربی سپاهان هم در این جلسه حضور نداشت، اما در جایی که رئیس فدراسیون و رئیس سازمان لیگ به بهانه حضور در جلساتی دیگر غایب بودند، نبودن قلعه‌نویی هم خیلی به چشم نیامد!

انداختن توپ به زمین تیم‌ها
قرار بر هم‌اندیشی برای حل و فصل مشکلات داوری و چالش‌های ناشی از آن بود، اما اصفهانیان با نمایش دادن گل اول ژاپن به ایران و همچنین پنالتی سامورایی‌ها در خلال جام ملت‌ها به تیم ملی سعی داشت تا به برهم خوردن تمرکز بازیکنان در پی اعتراض به داوری تأکید و اینگونه القا کند که اتفاق رخ داده در تیم ملی نتیجه رفتار‌هایی است که این بازیکنان در رقابت‌های لیگ انجام می‌دهند. رفعتی نیز با اشاره به رفتار‌های نابهنجار برخی تماشاگرنما‌ها و توهین‌هایی که در پیج‌ها و سایت‌های مختلف به داوران می‌کنند، سعی داشت توپ را به زمین تیم‌ها و بازیکنان بیندازد که البته با اعتراض‌های متعدد مربیان حاضر در جلسه مواجه شد.

اعتراض به عدم برخورد‌های قاطع
البته نمی‌توان از رفتار غیرحرفه‌ای برخی مربیان و بازیکنان به سادگی گذشت. رفتار‌هایی که می‌تواند در تشدید جوی که علیه داوری وجود دارد، نقش مؤثری داشته باشد و قضاوت داوران را تحت تأثیر قرار دهد. با وجود این، مشکلات داوری فوتبال مسئله‌ای دوسویه است و نمی‌توان تمام تقصیرات آن را بر گردن رفتار‌های مربیان و بازیکنان و حتی تماشاگران انداخت. در واقع همانطور که یکی از مربیان سپاهان که به جای قلعه‌نویی در این نشست حضور داشت، گفت‌عدم برخورد قاطع کمیته داوران با داوران خاطی است که می‌تواند به مشکلات دامن بزند و آن‌ها را چند برابر کند: «رفتار مسئولان داوری در قبال اشتباهات داوران دوگانه است. گاهی اوقات یک داور جوان با یک اشتباه خانه‌نشین می‌شو‌د، ا‌ما داوران بزرگ‌تر شامل چنین تنبیهی نمی‌شوند.»
مجید جلالی هم در راستای همین اعتراض، خواستار برطرف شدن باور‌های تبعیض‌آمیز شد. فرکی هم معتقد بود که برخی داوران با شلوغ‌کاری به دنبال گرفتن امتیاز هستند و مسئولان باید به جای حرف زدن با عمل به واقعیت درصدد کمک به فوتبال باشند. برخی مربیان، چون مرزبان هم تأکید داشتند که رفتار و گفتار چند داور در زمین مسابقه با بازیکنان و در کنار زمین با مربیان بسیار نامناسب است و تغییری نیز در این رفتار‌ها و گفتار‌های نادرست دیده نمی‌شود و آن‌ها با برخورد‌های دیکتاتورمآبانه می‌گویند که، چون ما اینجا هستیم، هیچ کس دیگری حق حرف زدن ندارد و همین مسئله باعث عدم اجرا و رعایت عدالت می‌شود.

یک جلسه معجزه نمی‌کند
اگرچه جلسه هم‌اندیشی بیشتر به جلسه‌ای برای بیان اعتراض‌ها و دلخوری‌ها شباهت داشت، اما برخی مانند قنبرپور، سرپرست پرسپولیس نیز بر این باور بودند که برگزاری این نشست‌ها باید تداوم داشته باشد تا شاهد هماهنگی بین داوران و مربیان بود، چراکه با ادامه‌دار بودن این جلسات و تکرار مسائل آموزشی است که می‌توان زمینه را برای برگزاری بازی‌های سالم و بدون تنش فراهم کرد و با برگزاری یک جلسه نمی‌توان انتظار معجزه یا حل و فصل شدن تمام و کمال مشکلات داوری و حاشیه‌های ناشی از آن را داشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار