کد خبر: 945052
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۵
بریتانیا نخستین عضو اتحادیه اروپاست که تصمیم به خروج از آن گرفته است. به‌دلیل همکاری‌های اعضای اتحادیه اروپا در زمینه‌های متعدد، برای خروج یک عضو، باید مذاکراتی میان اعضا برگزار شود تا شرایط جدایی دو طرف بررسی و درنهایت برای دوران بعد از جدایی، توافقی حاصل شود.
جوان آ‌نلاین: پس از آنکه طرح ترزامی، نخست‌وزیر بریتانیا برای خروج از برگزیت با شکست تاریخی و شرم‌آوری در پارلمان این کشور روبه‌رو شد و پس از آن رأی‌گیری بر بی‌کفایتی دولت ترزامی نیز مطرح شد، اکنون موافقان و مخالفان برگزیت روز‌های پرتنشی را در لندن سپری می‌کنند تا آنجا که ملکه بریتانیا به‌دلیل شورش‌های احتمالی برگزیت، مقر خود را تغییر داده است و هزاران پلیس در لندن، مسوول برقراری نظم این شهر شدند.

کمتر از دو ماه تا خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باقی مانده است و احتمال بروز برخی ناآرامی‌ها و شورش‌های مردمی در لندن، نگرانی کاخ سلطنتی این کشور را هم برانگیخته است تا آنجا که علاوه‌بر استقرار هزاران پلیس در خیابان‌های لندن، ملکه بریتانیا هم به‌دلیل شورش‌های احتمالی برگزیت مقر خود را تغییر داد، درست همانند اقدامی که گفته می‌شود در جنگ جهانی دوم هم از سوی خاندان سلطنتی صورت گرفت و محل اقامتی آن‌ها تغییر کرد.
ترزامی دو هفته پیش با ۴۳۲‌رأی مخالف و ۲۰۲‌رأی موافق نتوانست نمایندگان پارلمانی را در خروج از اتحادیه اروپا قانع کند و با اختلاف ۲۳۰رأی در پارلمان شکست خورد؛ شکستی تاریخی و شرم‌آور که برخی نمایندگان موضوع بی‌کفایتی دولت را هم پس از آن مطرح کردند. گفته می‌شود؛ تصویب نشدن توافقنامه خروج از اتحادیه اروپا، ممکن است سرآغازی برای تجزیه انگلیس باشد.

طرح جابه‌جایی خانواده سلطنتی در صورت بروز شورش
رسانه‌های بریتانیایی پس از این رویداد، از طرح مقام‌های این کشور برای جابه‌جایی خانواده سلطنتی در صورت بروز شورش‌های مرتبط با برگزیت خبر دادند.
روزنامه «ساندی تایمز» در گزارشی نوشت، مقام‌های بریتانیایی در نظر دارند مانند سال‌های جنگ سرد در صورت بروز شورش و ناآرامی در کشور در شرایط خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بدون رسیدن به توافق، مقر خانواده سلطنتی را تغییر دهند.
نشریه «میل» نیز نوشت؛ خانواده سلطنتی، از جمله ملکه، به مکان امنی دور از لندن منتقل خواهند شد. برخی گروه‌های کسب‌وکار در بریتانیا نسبت به اختلال در امور کشور پس از خروج بریتانیا از اتحادیه هشدار داده‌اند.
در همین حال، ترزا‌می، نخست‌وزیر بریتانیا، بر تصمیم خود برای خروج کشورش از اتحادیه اروپا در ماه آینده میلادی، علی‌رغم به نتیجه نرسیدن گفت‌وگو‌ها با این اتحادیه بر سر آینده مرز‌های ایرلند شمالی، تأکید کرد.
ترزامی، در ستونی در نشریه «ساندی تلگراف» نوشت؛ مصمم است با «ایده‌های جدید» به مقر اتحادیه اروپا در بروکسل سفر کند تا درباره وضعیت مرز‌های ایرلند شمالی پس از خروج بریتانیا از اتحادیه گفت‌وگو
داشته باشد.
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، پنجشنبه گذشته اعلام کرده بود تصویب طرح برگزیت در پارلمان ممکن است نیازمند زمان بیشتری باشد؛ اما ترزامی در نوشته خود تأکید کرد: «برگزیت را در تاریخ مقرر به سرانجام می‌رساند.»

اختلاف مرزی بریتانیا و اتحادیه اروپا
دولت بریتانیا در تاریخ نهم فروردین از این اتحادیه خارج می‌شود؛ اما قبل از آن نیازمند تصویب برنامه خود درباره چگونگی تعاملات پس از جدایی از این اتحادیه است.
نمایندگان پارلمان انگلیس اخیراً خواستار «تمهیدات جایگزین» در طرح خروج بریتانیا، موسوم به برگزیت، به منظور تضمین باز ماندن مرز‌های ایرلند شمالی شدند.
یکی از موضوعات حل‌نشده در طرح برگزیت مربوط می‌شود به مرز‌های زمینی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند. ایرلند شمالی بخشی از سرزمین بریتانیا به شمار می‌آید، در حالی‌که جمهوری ایرلند کشوری مستقل و عضو اتحادیه اروپاست.
به‌منظور حل این مشکل، طرحی موسوم به «بک‌استاپ» پیشنهاد شده است تا در صورتی‌که بریتانیا و اتحادیه اروپا در زمینه تجارت آزاد به توافق نرسند، مرز‌های ایرلند شمالی موقتاً باز بماند.
بر اساس توافق از پیش مقرر شده میان لندن و اتحادیه اروپا، قرار است انگلیس تا پایان ماه مارس سال جاری میلادی، یعنی حدود دو ماه دیگر از اتحادیه اروپا خارج شود؛ موضوعی که موافقان و مخالفان زیادی از فعالان و سیاستمداران بریتانیا را به‌سوی خود جلب کرده است.
نمایندگان مجلس عوام پارلمان بریتانیا به پیشنهادی رأی دادند که براساس آن، باید در توافقنامه برگزیت که در نتیجه ماه‌ها مذاکره بین دولت بریتانیا و مقامات اتحادیه اروپا و رهبران اروپایی به دست آمده، تغییراتی صورت گیرد تا پارلمان آن را تصویب کند. با این رأی، ترزا‌می، نخست‌وزیر، مأموریت یافته برای تحقق این خواسته بار دیگر با رهبران و مقامات اتحادیه اروپا مذاکره کند.
پیشتر، ترزامی توافق به دست آمده را بهترین توافق توصیف کرده و هرگونه مذاکره مجدد برای تغییر در آن را غیر‌قابل‌قبول دانسته بود؛ اما پیش از نشست پارلمان، اعلام شد که برای بررسی گزینه بازگشت به میز مذاکره و تلاش برای کسب تغییراتی در این توافق آماده است. تغییر اصلی مورد نظر نمایندگان، حذف بخش مربوط به وضعیت ویژه مرز و ارتباط بین ایرلند شمالی و ایرلند جنوبی بوده است.

سرآغاز تجزیه انگلیس
البته، پیش از این؛ در پی دادن رأی منفی به برگزیت در پارلمان انگلیس، «ترزا می»، نخست‌وزیر این کشور درباره فروپاشی انگلیس هشدار داده بود. گفته می‌شود تصویب نشدن توافقنامه خروج از اتحادیه اروپا، ممکن است سرآغازی برای تجزیه انگلیس باشد.
افزون بر این، موافقان و مخالفان طرح خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که دست کمک به سوی رهبران اروپایی دراز کرده بودند، از صدراعظم آلمان خواستند تا
در این‌باره کمکی به بریتانیا داشته باشد؛ درخواستی که از سوی «آنگلا مرکل» رد شد و سخنگوی دولت آلمان در واکنش به مطالب منتشره روزنامه‌های انگلیس مبنی‌بر کمک صدراعظم آلمان، اظهار کرد: مرکل نمی‌تواند درباره برگزیت کمکی به بریتانیا داشته باشد. نخست‌وزیر بریتانیا، در یکی از طرح‌های خود اعلام کرد هزینه ۶۵‌پوندی اقامت برای شهروندان اتحادیه اروپا حذف شده است. قرار بود میلیون‌ها شهروند کشور‌های عضو اتحادیه اروپا که در بریتانیا زندگی می‌کنند، بعد از برگزیت این هزینه را برای حق ادامه اقامت در بریتانیا بپردازند.
برخی تحلیلگران معتقدند با مشخص شدن نتیجه پارلمان در مخالفت با نخست‌وزیر این کشور و خارج شدن بدون توافق از برگزیت ممکن است هرج‌ومرجی در لندن و بروکسل به وجود آید. از این رو بیش از ۳۵۰۰ نیرو برای هرج‌ومرج احتمالی به حالت آماده‌باش در‌آمدند. گفته می‌شود، یکی از مهم‌ترین موارد مورد اختلاف، وضعیت مرز ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند است که به‌ترتیب در بریتانیا و اتحادیه اروپا واقع شده‌اند. بر اساس توافقی که اخیراً به رأی گذاشته شد، این مرز همچنان با شرایطی که مقررات اتحادیه اروپا در آن غالب است، باز می‌ماند تا این که دو طرف یک توافق اقتصادی دائمی را امضا کنند.
همه‌پرسی برگزیت، ۲۳ژوئن سال۲۰۱۶ میلادی (سوم تیرماه سال‌۱۳۹۵) برگزار شد. در این همه‌پرسی، مجموعاً ۵۱/۹ درصد از رأی‌دهندگان خواستار خروج کشورشان از اتحادیه اروپا شدند. ۴۸/۱درصد هم به ماندن رأی دادند. بیش از ۳۰ میلیون نفر در این همه‌پرسی شرکت کرده بودند که به معنای مشارکت ۷۱/۸درصدی بود.
انگلیس در سال۱۹۷۳ میلادی به اتحادیه اروپا ملحق شد. در آن زمان این اتحادیه با نام اتحادیه اقتصادی اروپا فعالیت داشت و تعداد اعضایش کمتر از تعداد اعضای فعلی بود.
بریتانیا نخستین عضو اتحادیه اروپاست که تصمیم به خروج از آن گرفته است. به‌دلیل همکاری‌های اعضای اتحادیه اروپا در زمینه‌های متعدد، برای خروج یک عضو، باید مذاکراتی میان اعضا برگزار شود تا شرایط جدایی دو طرف بررسی و درنهایت برای دوران بعد از جدایی، توافقی حاصل شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار