کد خبر: 945109
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۶
دولت‌های غربی که شکست سختی در سوریه خورده‌اند تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا مانع از احیای روابط کشور‌های عربی با دمشق شوند و در همین راستا نشستی با رهبران عربی در بروکسل برگزار کردند. هرچند گزارش منتشر شده حاکی از مخالفت جدی هشت کشور با درخواست دولت‌های اروپایی و امریکا است که به نوبه خود ضربه دیگری به سیاست‌های غرب در خصوص سوریه محسوب می‌شود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: بروکسل روز دو شنبه میزبان نشستی میان اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا بود؛ نشستی که مسائل مختلفی در آن بحث و بررسی شد که موضوع سوریه یکی از اصلی‌ترین آن‌ها بود. گزارش‌های رسانه‌ای قبل از این نشست حاکی از آن بود که دولت‌های اروپایی از تلاش بعضی دولت‌های عربی برای احیای روابط خود با سوریه خشمگین هستند و این نشست با هدف منصرف کردن این کشور‌ها برگزار می‌شود، هرچند به نظر می‌رسد تلاش کشور‌های اروپایی برای منزوی کردن دولت سوریه به بن‌بست خورده است. خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع دیپلماتیک از بروکسل گزارش داد، حداقل هشت کشور لبنان، الجزایر، عراق، تونس، مصر، سودان، امارات و بحرین خواهان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند. در همین حال، خبرگزاری رویترز گزارش داد اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب در در بروکسل نتوانستند بر سر بیانیه مشترک به توافق برسند. همچنین «احمد ابوالغیط»، دبیرکل اتحادیه عرب گفته که «پیچیدگی‌ها در طرف اروپایی بیشتر از طرف عربی بود.» هرچند وی توضیحات بیشتری نداد و حتی موگرینی این ادعا را رد کرد، اما در طول چند ماه اخیر به‌ویژه پس از اعلام ناگهانی ترامپ برای خارج کردن نظامیان امریکا از شرق سوریه و بازگشایی تعجب‌آور سفارت امارات متحده عربی در دمشق دولت‌های غربی دچار نوعی آشفتگی و سرگردانی در خصوص سوریه شده‌اند. ناظران معتقدند دولت‌های اروپایی نمی‌خواهند بدون اجازه آن‌ها کشور‌های عربی روابط خود را با سوریه از سر بگیرند و به بازسازی این کشور کمک کنند چرا که غربی‌ها می‌خواهند پس از شکست در میدان با تحریم و منزوی کردن دمشق به اهداف خود در سوریه دست یابند و اقدامات مستقل دولت‌های عربی می‌تواند تمام سیاست‌های غربی برای سوریه پس از جنگ را با شکست مواجه کند. امارات اولین کشور عربی بود که در ششم دی‌ماه سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد و اکنون در حال آماده‌سازی مقدمات از سرگیری پرواز‌های هوایی میان دبی و دمشق است. بحرین نیز اعلام کرده است که به زودی سفارت خود را در دمشق بازگشایی می‌کند. این در حالی است که این دو کشور در طول هفت سال گذشته از مخالفان حمایت کرده و بر لزوم رفتن بشار اسد تأکید داشتند. ناظران معتقدند بازگشت این کشور‌ها به دمشق نشان می‌دهد جهان عرب به پیروزی بشار اسد تمکین کرده است. هرچند به نظر می‌رسد، کشور هایی، چون عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با دمشق، پیش‌شرط‌هایی را مطرح کرده‌اند که به نقل از منابع غیر رسمی، فاصله گرفتن از ایران از شروط اصلی است. در این باره «فیصل مقداد» معاون وزیر خارجه سوریه دو روز قبل صراحتاً گفت که این کشور هیچ شرطی را برای بازگشت به اتحادیه عرب نمی‌پذیرد.

رایزنی ولید المعلم و ظریف در تهران
ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه روز گذشته وارد تهران شد و با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود دیدار کرد. سفر ولید المعلم و پترسن به تهران در حالی صورت می‌گیرد که نشست سه‌جانبه رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه (سه کشور ضامن روند آستانه) درباره سوریه قرار است ۲۵ بهمن (۱۴ فوریه) در شهر ساحلی سوچی برگزار شود. لازم به یادآوری است که روز شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ نیز جابری‌انصاری میزبان «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه پوتین در امور سوریه و «سرگئی ورشنین» معاون وزیر خارجه روسیه و هیئت همراه بود. در این دیدار و گفت‌وگوی سه‌ساعته، آخرین تحولات سیاسی و میدانی سوریه و موانع فراروی تشکیل کمیته قانون اساسی این کشور از جمله در زمینه نهایی‌سازی فهرست نمایندگان جامعه مدنی در این کمیته، مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. از سوی دیگر «گیرپترسن» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه نیز بعدازظهر روز سه شنبه با ظریف دیدار و پس از آن هم با «حسین جابری‌انصاری» دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی ملاقات کرد. این اولین سفر پترسن به تهران پس از تصدی این سمت است. پیش از این استفان دی‌میستورا، نماینده سابق دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه به تهران سفر کرده بود.

مخالفت غیرالزام آور سنا با تصمیم ترامپ
مجلس سنای امریکا بامداد سه شنبه (به وقت تهران) در یک رأی‌گیری که تا حد زیادی «نمادین» دانسته می‌شود و الزام‌آور نیست با تصمیم رئیس‌جمهور این کشور برای خروج از سوریه و افغانستان مخالفت کرد. مجلس سنای امریکا با ۷۰ رأی موافق و ۲۶ رأی مخالف به یک متمم غیرالزام‌آور رأی داد که پیش‌نویس آن را «میچ مک‌کانل»، رهبر جمهوریخواهان سنا تهیه کرده بود. این متمم تصریح می‌کند برداشت مجلس سنا این است که گروه‌های افراطی در دو کشور «تهدیدی جدی» علیه ایالات متحده به شمار می‌روند.
این اقدام سنا با انتقاد گسترده فعالان مواجه شد و گفتند چرا وقتی دولت امریکا می‌خواهد جنگی را شروع کند سنا وارد نمی‌شود و حساسیت نشان نمی‌دهد، اما وقتی می‌خواهد به جنگی پایان دهد تا این حد سناتور‌های امریکایی آشفته می‌شوند. گرث پرتر، نویسنده کتاب «بحران ساختگی؛ داستان ناگفته هراس از ایران هسته‌ای» در صفحه توئیتر خود نوشت: «رأی سنا برای مخالفت با خروج از سوریه و افغانستان نشان داد که سنا نماینده منافع مجتمع جنگ‌طلبان ثابت است نه نماینده مردم امریکا.» دونالد ترامپ ۲۸ آذرماه با اعلام اینکه مأموریت ادعایی نظامیان امریکایی در شکست داعش به پایان رسیده از قصد خود برای خارج کردن آن‌ها از خاک سوریه خبر داد. بعد از اعلام این خبر، «جیمز ماتیس»، وزیر دفاع امریکا و «برت مک‌گورک»، نماینده رئیس‌جمهور امریکا در ائتلاف موسوم به ضدداعش، از سمت خود استعفا کرده‌اند. ناظران معتقدند اسرائیل بزرگ‌ترین بازنده این تصمیم است و به همین دلیل لابی‌های یهودی در واشنگتن تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند مانع از اجرایی این تصمیم شوند یا حداقل اجرای آن را به تأخیر بیندازند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار