کد خبر: 945425
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۵
عباس حاجی نجار
سرویس سیاسی روزنامه جوان: حضور پرشور و حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال و در آغاز ورود انقلاب به دهه پنجم از عمر خود را با هیچ واژه‌ای نمی‌توان توصیف کرد، چراکه این حضور در شرایطی شکل گرفته است که دشمنان نظام در ماه‌های اخیر همه ترفند‌های ممکن برای ایجاد فشار بر مردم ایران را به‌کار گرفته بودند تا به زعم خود مردم را در ادامه راه انقلاب مردد کرده و از این مسیر بتوانند به اهداف خود در تسلیم و فروپاشی نظام اسلامی دست یابند.
دشمنان نظام برای رسیدن به این هدف و با توجه به اینکه تنها پشتوانه نظام بعد از عنایات الهی حضور مردم در صحنه است، از ماه‌ها قبل برای رسیدن به این هدف شوم با به‌کارگیری کم‌نظیرترین تحریم‌های اقتصادی و معتبرسازی تهدید نظامی و تلاش برای برهم زدن امنیت اجتماعی، این‌گونه طراحی کرده بودند که با قرار دادن مردم در برابر نظام به زعم خود با درونی‌سازی چالش، کشور را با بحران داخلی مواجه کرده و از این طریق شکست‌های خود در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای را جبران و پرچم برافراشته انقلاب اسلامی را از اهتزاز بیندازند.
تمسک به منافقین کوردل و مزدوران سلطنت‌طلب و تمامی گروهک‌های تجزیه‌طلب و فراری اگرچه بیانگر این است که دست دشمن در مواجهه با مردم ایران خالی است، اما از یک برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای مقابله با نظام اسلامی حکایت می‌کند. اینکه وزیر خارجه امریکا در آستانه سالگرد انقلاب ناچار می‌شود برای جلب توجه مردم ایران به فارسی توئیت کند و به زعم خود ۴۰ سال عزت و افتخار و سرافرازی مردم ایران را شکست جلوه دهد، نشانگر ناکامی دشمن در این عرصه است.
برای درک بهتر این مدعا بهتر است نگاهی به فهرست ادعایی دشمنان علیه انقلاب اسلامی و مردم ایران انداخته شود. اینکه دشمنان (البته با هدف ایران‌هراسی) به توان هسته‌ای ایران اعتراف می‌کنند یا با تهدید‌نمایی موشک‌های ایران می‌کوشند به زعم خود با ایران‌هراسی، افکار عمومی منطقه را با خود همراه کنند، چیزی جز اذعان به اقتدار و توانمندی ایران نیست. اعتراف به شکست‌های متعدد منطقه‌ای از نیرو‌های مقاومت به رغم بیش از ۵۰ هزار کشته و مجروح و ۷ هزار میلیارد دلار هزینه و تصریح بر اینکه در تمام این عرصه‌ها ایران و نیرو‌های مقاومت پیروز این عرصه بودند، در تقویت عزم و اراده مردم ایران برای این حضور و مقاومت نقش بسزایی داشته و دارد.
چهلمین حضور نماد تکرار بیعت با امام و رهبری و اصول و آرمان‌های انقلاب است؛ حضوری که در متن خود، ایستادگی و مقاومت در برابر فزون‌خواهی‌های دشمنان را به همراه دارد. این حضور که تمامی سلایق و اقوام و گرایش‌های مختلف را در برمی‌گیرد، بیانگر عزم ملی در همراهی با نظام، به رغم وجود اختلاف سلایق و دیدگاه‌های سیاسی یا اجتماعی است.
مقام معظم رهبری در آستانه برگزاری این حماسه پرشکوه با شناخت دقیق از مردم و حضورشان در صحنه، حضور مردم را از معجزات شگفتی‌ساز انقلاب دانسته و دستاورد آن را دشمن‌شکن و مرعوب‌کننده، نشان‌دهنده حضور عمومی ملت در صحنه و تجلی عزم و وحدت ملی برشمردند که البته همه این‌ها به مفهوم اراده ملی برای استمرار و تکمیل حرکت انقلاب در چهلم‌های بعدی است.
اما این حضور الزامات و بایسته‌هایی دارد که عمل مسئولان و مدیران در نهادینه شدن و تقویت آن و البته مأیوس‌سازی دشمنان نقشی اساسی دارد.
۱- حضور مردم در صحنه دفاع از انقلاب، به معنی رضایت از عملکرد‌ها و نادیده گرفتن ضعف‌ها و کاستی‌ها نیست. اگرچه در طول ۴۰ سال گذشته مردم همواره نشان داده‌اند که جلوتر و مصمم‌تر از مسئولان حرکت کرده و از انقلاب پاسداری می‌کنند، اما با تشدید فشار‌ها و تحریم‌ها، مشکلات مردم افزایش یافته و بدیهی است که این امر وظیفه مسئولان و مدیرانی را که برای خدمت‌رسانی و تلاش برای مردم سوگند یاد کرده‌اند سنگین‌تر می‌کند. لازمه این امر مدیریت مجاهدانه و تلاش شبانه‌روزی است.
۲- حضور ملی و میلیونی مردم نقطه اتکای انقلاب را روشن‌تر می‌کند و این به معنای آن است که مسئولان به جای انتظار یا اعتماد به دشمنان و یا دوستان ناهمراه باید به درون اتکا کنند و به عنایات الهی و پشتوانه مردمی باور داشته باشند، عمل به این اصل انقلابی در عین تجمیع ظرفیت‌های بیرونی دشمنان نظام را در تداوم فشار‌ها و تحریم‌ها ناامید کرده و آنان را همچون گذشته وادار به تمکین و تسلیم در برابر مردم ایران خواهد کرد.
۳- توجه به ظرفیت‌ها و مؤلفه‌های انقلاب و اهتمام به تقویت و تکمیل آن در عین برطرف کردن تهدیدات، پایگاه بین‌المللی نظام اسلامی را تقویت می‌کند. در این زمینه شاید توان هسته‌ای کشور مصداقی روشن باشد، چراکه آنچه دشمنان را وادار به مذاکره و پذیرش حقانیت ایران در عرصه هسته‌ای کرد (اگرچه در عمل با بدعهدی به آن پشت‌پا زدند) پیشرفت‌های روزافزون کشور و تکمیل درون‌زای مراحل چرخه هسته‌ای بود. این واقعیت را درخصوص توان موشکی هم می‌توان دید. اقتدار مثال‌زدنی ایران اسلامی ناشی از روند درون‌زای رشد توان موشکی و البته عاملی بازدارنده در برابر تهدیدات دشمنان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای است که باید با تمام قدرت حمایت و تکمیل شود.
۴- به‌رغم تلاش دشمن برای تهدیدنمایی حضور ایران در منطقه، توجه به چرایی نفوذ انقلاب و ضرورت پاسداشت مؤلفه‌های اصلی آن، نقشه راه آینده را روشن می‌کند.
به‌رغم فضاسازی دشمن مبنی بر کمک ایران به نیرو‌های مقاومت، این گفتمان و مؤلفه‌های ارزشی انقلاب است که سبب نفوذ و گسترش آن طی ۴۰ سال گذشته گردیده است، چراکه به‌رغم ادعای دشمنان در کمک مالی و تسلیحاتی ایران به نیرو‌های مقاومت، اگر قرار بر اثربخشی کمک‌های مادی و تسلیحاتی بود، اکنون باید منطقه به طور کامل در اختیار امریکا و متحدانش قرار می‌گرفت، زیرا امریکایی‌ها خود اذعان دارند که ۷ هزار میلیارد دلار هزینه کرده‌اند و کمک‌های سعودی ها، اماراتی ها، کویتی‌ها و... به تروریست‌ها در منطقه کمتر از آن نبوده است، اما دلیل شکست آن‌ها و پیروزی نیرو‌های جبهه انقلاب، همان گفتمان و اصول و آرمان‌های انقلاب است که مرز‌ها را درنوردیده و کارآمدی و قابلیت خود را به اثبات رسانیده است.
به‌رغم تلاش‌های دشمن برای تشکیل ائتلاف منطقه‌ای و بین‌المللی علیه ایران، پاسداشت این ارزش‌ها و تلاش برای تبیین و تبلیغ آن، در گسترش فرهنگ انقلاب و فراگیرتر شدن آن نقش اساسی دارد و فشار‌های دشمنان نباید سبب نادیده گرفتن ظرفیت‌های نفوذ انقلاب برای تحکیم اقتدار و توان ملی شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار