کد خبر: 945989
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۳:۲۷
ظرفیت مردمی سازمان بسیج مهندسین صنعتی برحسب گروه‌های تحصیلی را می‌توان به گروه برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مواد، پلیمر و صنایع، مکانیک و روباتیک، معدن، نساجی، نفت و مهندسی پزشکی دسته‌بندی کرد.
سجاد مرسلی
سرويس ايران جوان آنلاين: اواخر دهه ۷۰ بود که خلأ ناشی از عدم انسجام نیرو‌های متخصصی که در طول دهه اول انقلاب و خصوصاً ایام دفاع مقدس منشأ خدمات و فعالیت چشمگیر و خارق‌العاده بودند، به‌خوبی در صحنه‌های اجتماعی و مدیریتی کشور محسوس و قابل رؤیت بود. در همان زمان یعنی سال ۱۳۷۹ و به دنبال فرامین و رهنمود‌های مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت توجه بیش از پیش به موضوع حضور متخصصان در بسیج، سازمان بسیج مهندسین به عنوان متولی تحقق امر بسیج در جامعه بزرگ و کارآمد مهندسین کشور به صورت مستقل در مجموعه نیروی مقاومت بسیج آغاز به کار نمود و حالا بعد از گذشت نزدیک به ۲۰ سال می‌توان تأثیرات اعزام و حضور مهندسین با تخصص‌های مختلف به روستا‌های کشور در جهت بالا بردن اطلاعات و معلومات هموطنان را به‌خوبی لمس کرد.

در دوران دفاع مقدس مهندسین شاهکار‌هایی در حوزه‌های مختلف مهندسی خصوصاً عمرانی خلق کردند که معادلات جنگ را تغییر داد به طوری که دشمن توان درک و تحلیل آن را در آن دوران نداشت. بعد از پایان جنگ، حالا نوبت به سازندگی رسیده بود و رفع ویرانی‌های به جای مانده از تجاوز دشمن به کشور و محرومیت‌های حاصل از بی‌توجهی رژیم پهلوی به روستاها.

بنابراین با تشکیل بسیج مهندسین تیمی از متخصصان در رشته‌های مختلف گرد هم آمدند تا با جهاد خدمت به یاری هموطنان نیازمند خود بشتابند. در حال حاضر و فقط در سازمان بسیج مهندسین صنعتی ظرفیت‌هایی وجود دارد که می‌تواند در زمینه‌های مختلف مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرد. در این میان می‌توان به ۳۲ کلینیک تخصصی صنعت استانی، ۱۴۴ گروه جهادی استانی، ۲۱۴ کانون استانی، ۵۲ کانون وزارتخانه‌ها، ۳۲ هیئت اندیشه‌ورز استانی، ۶۴ کارگروه تخصصی استانی و ۱۰۸ کارگروه موضوعی استانی اشاره کرد. در همین رابطه ظرفیت مردمی سازمان بسیج مهندسین صنعتی برحسب گروه‌های تحصیلی را می‌توان به گروه برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مواد، پلیمر و صنایع، مکانیک و روباتیک، معدن، نساجی، نفت و مهندسی پزشکی دسته‌بندی کرد.

بسیج همگام با کشاورزان

همین چند روز پیش بود که مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی از اعزام چندین گروه جهادی که ۳۵ مهندس کشاورزی نیز آن‌ها را همراهی می‌کردند به ۸۴ روستای این استان خبر داد. زکریا محمدیاران گفت: «طرح ملی بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با استفاده از ظرفیت اساتید، دانشجویان، دانش‌آموختگان و پژوهشگران بخش کشاورزی در راستای افزایش عملکرد محصولات و تأمین امنیت غذایی اجرا می‌شود.» وی افزود: «افزایش پایدار سطح تولیدات و محصولات کشاورزی از طریق ارتقا و بهره‌مندی کشاورزان از دانش و تکنولوژی‌های نوین با بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهندسان و کشاورزان نمونه بسیجی و گروه‌های جهادی از دیگر اهداف این طرح است. توسعه طرح بسیج همگام با کشاورز نه تنها راندمان تولید را بالا برده بلکه موجب آشنایی کشاورزان با علوم روز می‌شود.» محمدیاران گفت: «در صورتی که یافته‌های علمی و تجربیات کشاورزان نمونه، در اختیار آحاد کشاورزان قرار گیرد راندمان تولید در سطح افزایش یافته و فاصله عملکردی جبران خواهد شد که بسیج برای کمک به دولت و دست یافتن به امنیت غذایی طرح بسیج همگام با کشاورز را اجرایی کرده است.»

بسیجیان پل رابط بین روستاییان و مسئولان

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی در این استان تولید می‌شود و جالب اینکه این استان با جمعیت ۸۶۳ هزار نفر بیش از ۳۰۰ هزار نفر بسیجی دارد. با این حال عملکرد گندم در اراضی کشاورزی این استان دو تا سه تن در هر هکتار است، اما یک کشاورز نمونه از سطح یک هکتار افزون بر ۱۰ تن گندم برداشت می‌کند که نحوه کاشت، داشت و برداشت این کشاورز باید الگو قرار گیرد. البته علت افزایش محصولات این است که مهندسان کشاورزی استان با مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در ارتباط هستند و از دوره‌های آموزشی که هر هفته برای آنان برگزار می‌شود استفاده می‌کنند تا دانش روز انتقال یابد. مهم‌تر اینکه در این دوره‌ها علاوه بر انتقال دانش و تکنولوژی به کشاورزان، مهندسانی که در روستا‌ها حضور می‌یابند مشکلات و معضلات را نیز برای برطرف شدن به گوش مسئولان می‌رسانند. در همین رابطه مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی گفت: «در کشور پنج محصول مهم و استراتژیک ازجمله گندم مورد اهمیت قرار می‌گیرد، اما در این استان شرایط بومی را در نظر گرفته‌ایم.» وی با بیان این که ۲۵ نوع محصول باغی در این استان داریم افزود: «خراسان شمالی در بحث انگور در کشور حرف برای گفتن دارد. این محصول مورد اهمیت مهندسان بسیجی قرار گرفته است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار