کد خبر: 946539
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۶
سعید احمدیان
قدر برنامه‌های فرهنگی در فضای ورزش را باید بیشتر از قبل دانست، به خصوص در روز‌هایی که مسائل فرهنگی در ورزش کشورمان جدی گرفته نمی‌شود و نسخه حرف‌درمانی تنها از زبان مسئولان مربوط تجویز و تنها به برگزاری چند برنامه محدود که تداوم پیدا نمی‌کند، بسنده می‌شود. در چنین زمانه‌ای برنامه یادواره شهدای تکواندوی سراسر کشور که چهارمین دوره آن، این هفته در اصفهان برگزار شد، قابل تقدیر است و حرکت فدراسیون تکواندو در تداوم برگزاری چنین یادواره‌هایی را باید ارج نهاد، مراسم‌هایی که حتی صرف برگزاری آن هم می‌تواند فضای ورزش را به سمتی ببرد که ورزشکاران با قهرمانان واقعی که امنیت و آسایش امروز را مدیون خونشان هستیم، بیشتر از قبل آشنا شوند. با این حال متولیان ورزش که در رأس آن وزارت ورزش است و همچنین بسیاری از فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها، تمرکز روی برنامه‌های فرهنگی را به فراموشی سپرده‌اند و در این زمینه کمتر دیده می‌شود که برنامه‌ای داشته باشند.
این در شرایطی است که همانطور که جنبه‌های فنی و تدارکات در ورزش مهم است، بار‌ها تأکید شده که توجه به فرهنگ و معنویات نیز از مواردی است که باید در ورزش جدی گرفته شود. با این حال سال‌هاست در این زمینه کمتر قدمی برداشته شده و همه چیز به چاپ بنر یا انداختن چفیه در خیلی از بخش‌های ورزشی کشور خلاصه شده و کمتر فدراسیون یا باشگاهی است که در برنامه‌ریزی‌های سالانه خود جایی برای مراسم‌های فرهنگی در نظر بگیرد. یکی از فدراسیون‌هایی که دراین زمینه مستثناست و به صورت جدی در بحث برنامه‌های فرهنگی و عقیدتی وارد عمل شده، فدراسیون تکواندو است که در توجه به مقام شهدا فعال‌تر از بقیه بخش‌های ورزش نشان داده است، مانند همین برگزاری یادواره شهدای تکواندوکار که امسال چهارمین دوره آن برگزار شد. این در حالی است که خیلی از فدراسیون‌ها در این زمینه تلاشی نداشته‌اند و تنها سال گذشته بود که برخی فدراسیون‌ها یک دوره کنگره شهدای ورزشکارشان را برگزار کردند. اتفاقی که دیگر ادامه پیدا نکرد تا فدراسیون تکواندو یکی از معدود فدراسیون‌هایی باشد که در این زمینه برنامه جدی دارد و در برنامه‌های سالانه‌اش برگزاری یادواره شهدای ورزشکار دیده می‌شود.
در حالی چنین حرکت بزرگی تنها در تعداد انگشت شماری از بخش‌های ورزش برگزار می‌شود که باید نسبت به ترویج فرهنگ شهدا که با برگزاری یادواره‌ها می‌توان به آن کمک کرد، در همه بخش‌های ورزش کشورمان اقدام شود. بدیهی است که گرامیداشت یاد و نام شهدایی که با خونشان، امنیت امروزمان را به ارمغان آورده‌اند، یک تکلیف برای تمامی کسانی است که دستی در برنامه‌ریزی فرهنگی در ورزش دارند، به خصوص که هر رشته ورزشی تعداد شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرده است که باید نسبت به زنده کردن نام و راهشان اراده‌ای جدی وجود داشته باشد.
به‌طور قطع برگزاری یادواره‌های شهدای ورزشکار توسط فدراسیون‌های مختلف و البته باشگاه‌های ورزشی یکی از برنامه‌هایی است که باید گسترش پیدا کند. فدراسیون‌ها و در رأس آن‌ها وزارت ورزش باید با الگو قرار دادن فدراسیون تکواندو، نسبت به مقوله مهم زنده نگه داشتن نام شهدا اهتمام جدی داشته باشند. امری که باید در برنامه‌ریزی‌های سالانه مورد توجه قرار گیرد و جای ثابتی برای آن در نظر گرفته شود. هرچند در سال‌های اخیر کم‌کاری‌هایی در این زمینه صورت گرفته، اما بدیهی است که برگزاری یادواره شهدا یکی از مهم‌ترین برنامه‌های بارز فرهنگی است که باید برای برگزاری مداوم و سالانه آن برنامه‌ریزی کرد و هر ساله در کنار برنامه‌هایی که برای ورزش قهرمانی و حرفه‌ای در نظر گرفته می‌شود، جای ویژه و نه دکوری به برنامه‌های فرهنگی اختصاص داده شود تا در ورزش کشور علاوه بر بعد فنی در بخش فرهنگی هم شاهد برداشتن قدم‌های بزرگ و تأثیرگذاری باشیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار