کد خبر: 946939
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۰
خودداری از هراس‌های بزرگنمایی شده در برابر ازدواج
مهم‌ترین هدف ازدواج ایجاد محیطی امن همراه با تبادل آسودگی خاطر در سایه برقراری روابط عاطفی بین زن و مرد در فضایی پر از احساس در برخورداری از انگیزه‌های بی‌انت‌ها و پذیرش مسئولیت زندگی در جاده اعتدال است.
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین- زینب قدیری(مشاور و روانشناس): ازدواج آیین مقدسی است که بین زن و مرد شکل گرفته و با احکام و شرایط خاص در بین ادیان مختلف صورت می‌پذیرد. ازدواج به عنوان سنتی دیرینه در پذیرش زندگی اجتماعی، محیط پیرامون فرد را در ارتباط متقابل با تمایلات و متغیرات جامعه قرار می‌دهد و متناسب با نیاز هر فرد از کم و کیف متفاوتی برخوردار است. ازدواجی که بر اساس و پایه و طبق شرایط و آیین مقدس در کنار رسومات سنتی و از روی افکار عقلانی برای تشکیل زندگی در نظر گرفته می‌شود، موجب به وجود آمدن آرامش و همدلی شده و نظم و ثبات در برخورداری از زندگی مشترک را فراهم می‌کند. ازدواج هر قدر هم با مانع و مشکل مواجه باشد نباید با هراس‌های بزرگنمایی شده خود را از آن محروم کرد.

مهم‌ترین هدف ازدواج ایجاد محیطی امن همراه با تبادل آسودگی خاطر در سایه برقراری روابط عاطفی بین زن و مرد در فضایی پر از احساس در برخورداری از انگیزه‌های بی‌انت‌ها و پذیرش مسئولیت زندگی در جاده اعتدال است. از دیگر اهداف ازدواج که موجب تحول در زندگی افراد می‌شود، عبارت است از: به استقلال رسیدن که در شرایط بعد از ازدواج موجب بر عهده‌گیری تصمیماتی در قبال زندگی می‌شود، ایجاد کانون امنیت برای یک زندگی مستقل، ارضای غرایز که از نیاز‌های طبیعی انسان به شمار می‌رود و در نهایت بقای نسل و پرورش فرزندان نیکو و صالح، برخورداری کامل از سلامت روحی و روانی که در سایه ازدواج فرصتی مناسب برای تبادل اندیشه‌ها و برخورداری از زندگی مشترک افراد جهت رهنمود یکدیگر به وجود می‌آید و برقراری رابطه صمیمی همراه با عشق و محبت که در پرتو برخورداری از ازدواج بین زن و مرد رخ می‌دهد.

ازدواج یکی از زیباترین وقایع دگرگون‌ساز زندگی است که در بین ادیان و فرهنگ‌های مختلف برای شروع زندگی دوباره آغاز می‌شود و سرآغاز این پیوند با شکوه جشن و شادمانی است و توسط اطرافیان برگزار می‌شود.
با همه این‌ها ازدواج به نوبه خود با مشکلات متعددی روبه‌رو است که می‌تواند سد بزرگی برای شروع زندگی جوانان و پذیرش مسئولیت و انتخاب همسر باشد. نوع مشکل و نگرش افراد بر زندگی به تفکرات و سیستم فکری آن‌ها وابسته است و اکثر جوانان شیوه‌ای مناسب را برای حل مسئله ازدواج دنبال می‌کنند.

برای رسیدن به موفقیت در زندگی زناشویی راه‌های بسیاری می‌تواند زمینه‌ساز ازدواجی موفق باشد. وجود برنامه‌ریزی دقیق بر اساس افکار مثبت قطعاً زیربنای صبر و تحمل بوده و رسیدن به اهداف بلندمدت را در پی خواهد داشت. البته با شناخت استعداد‌ها و برخورداری از اعتماد به نفس کافی و امیدوار بودن به آینده.
ازدواج با توجه به پیشرفت جامعه و بیرون آمدن از سبک سنتی و رفتن به سمت مدرنیته، همراه با هزینه‌هایی بالا بوده و بی‌شک مشکلاتی نیز به همراه خواهد داشت که شناسایی عوامل متغیر و ارائه راه حل مفید برای مقابله با این امر بهترین کمک در شروع یک زندگی جدید خواهد بود. آمادگی برای ازدواج در مرحله شناخت فرد قرار دارد چراکه ابتدا فرد باید شالوده اصلی کار خویش را محکم سازد و سپس بر اساس شناسایی نیاز‌های خود برای امر مقدس ازدواج و پیوند زناشویی تصمیم‌گیری کند.

مهم‌ترین مشکل در شروع یک زندگی مشترک نامطلوب بودن وضعیت اقتصادی فرد در برخورداری از مشکلات و فراهم کردن مایحتاج اولیه زندگی است که البته می‌تواند در پناه حمایت عاطفی خانواده برای پذیرش فرد جدید و ازدواج، اعلام آمادگی کند. این بحث نیز با رسیدن فرد به بلوغ عقلی که از شرایط مهم زندگی مشترک است، خالی از لطف نیست. اشخاص با رسیدن به بلوغ عقلی می‌توانند پذیرش تصمیم‌گیری برای رویداد‌های زندگی را در قلمرو معیار‌های تفکری درست پذیرا باشند. به طور کلی انسان موجودی است تفکرگرا و انتخابگر و از جمله مهم‌ترین انتخاب‌های او در زندگی، انتخاب همسر است.

ازدواج‌هایی که بر مبنایی صحیح مورد توجه واقع نشده باشد، مشکلات بسیاری را به همراه می‌آورد که در آخر نیز زندگی زناشویی را به فنا داده و منجر به طلاق خواهد شد.
ازدواج موفق معیار‌های مختص خود را دارد که در پرتو بهره‌گیری از آن و شناسایی عوامل موجود، بالطبع مشکلات کمتری خواهد داشت. اگرچه ممکن است در ازدواج مشکلاتی به وجود آید، اما با نگرش و دیدی که افراد نسبت به موضوع ازدواج و زندگی مشترک دارند، با تفاهم بر سر مسئله آن را حل خواهند کرد تا دچار تشویش و نگرانی نشوند، اما اگر افراد در زندگی از بلوغ عقلانی لازم برخوردار نبوده و فاقد پختگی مناسب در رویارویی با مشکلات به وجود آمده در زندگی باشند، از آن سر بازمی زنند و خود را رهاشده می‌دانند. چنین افرادی در مقابله با مشکلات دچار ترس و واهمه می‌شوند. بنا بر اصول توصیه شده فرهنگ ایرانی اسلامی، آشنایی بین دو فرد الزاماً با نظارت خانواده باید همراه باشد. البته با تعیین حد و مرز‌های قابل قبول که اگر این قوانین در چارچوب وجودی خود رعایت شود، بدون شک پذیرش امر ازدواج مهیا خواهد شد. زوجین برای خوشبختی و سعادتمندی ازدواج‌شان تلاش خواهند کرد و خود را از هرچه تبذیر و اسراف و زیاده‌روی در امر مقدس ازدواج به دور خواهند داشت تا مبادا مشکلات حاصله دامنگیر آن‌ها شود و فاصله بین‌شان ایجاد کند. اما باید دانست که ازدواج مقدس‌ترین قرارداد‌ها است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار