کد خبر: 948496
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی با انتصاب حجت‌الاسلام رئیسی به ریاست قوه قضائیه، 8 توصیه اجرایی برای سند تحول پیشنهادی وی ارائه دادند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت‌الاسلام‌والمسلمین آقای حاج سیدابراهیم رئیسی را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با همه زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.
متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین آقای حاج سیدابراهیم رئیسی دامت برکاته
آغاز دهه پنجم انقلاب و گذشت ۴۰ سال از تشکیل دادگستری مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب می‌کند که با تکیه بر تجربه‌ها و دستاورد‌ها و رهنمود‌های انباشته در این نصاب زمانی، تحولی متناسب با نیاز‌ها و پیشرفت‌ها و تنگنا‌ها در قوه قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزه‌ای مضاعف و نظم و تدبیری حکمت‌آمیز، دوران جدیدی را که زیبنده گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیده‌ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه قضائیه و آشنا با همه زوایای آن می‌باشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌اید. سند تحول قضایی پیشنهادی جنابعالی را ملاحظه کردم. بر اساس مشورت‌ها و نظرات کارشناسی، آن را مفید و کارساز می‌دانم. با این حال چند نکته را مؤکداً به جنابعالی سفارش می‌کنم.
نخست آنکه برای همه فصول این سند و بند‌های ذیل آنها، زمان تعیین کنید و خود و همکارانتان را بر پایبندی به سرآمد برنامه الزام نمایید. در زمانبندی‌ها نه عجله و نه مماطله نباید راه داده شود.
دوم آنکه در همه فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید.
سوم آنکه عنصر نیروی انسانی صالح را در رأس عوامل تحول و پیشرفت قوه بدانید. سلامت قضات و پاکی دامن آنان از هر گونه فساد، شرط لازم و اول برای همه توفیقات شماست. در ریشه‌کنی فساد از درون قوه که مایه مباهات شما و سرافرازی اکثریت قضات دادگاه‌ها و دادسراهاست، هیچ تردید و درنگ نکنید.
چهارم آنکه گسترش عدل و احیای حقوق عامه و آزادی‌های مشروع و نظارت بر اِعمال قانون را که در شمار هدف‌های قوه قضائیه در قانون اساسی است در رأس برنامه‌ها قرار دهید. این موجب اعتماد مردم و دلگرمی آنان به قوه قضائیه در حوادث و منازعات خواهد شد.
پنجم آنکه در برخورد قضایی ملاحظه این و آن را نکنید.
ششم آنکه از جوانان صالح و انقلابی و فاضل در مسئولیت‌های قوه استفاده کنید.
هفتم آنکه قاضی و دادگاه را عزیز بدارید. احساس عزت و شرافت در قاضی، سد محکمی در برابر انگیزه‌ها و عوامل نفوذ و انحراف است.

هشتم آنکه همکاری با قوای مجریه و مقننه و هم‌افزایی با آنان را که سفارش همیشگی اینجانب است در نظر داشته باشید. آنان نیز موظف به همراهی و همکاری با شمایند. در پایان لازم می‌دانم از آیت‌الله آملی به خاطر تلاش‌های ارزشمندشان تشکر و قدردانی کنم و برای توفیق کامل جنابعالی و همکارانتان دست دعا و توسل به درگاه ربوبی بلند کنم و توجهات و دعای حضرت بقیه‌الله ارواحنا فداه را مسئلت نمایم.
والسلام علیکم و رحمه‌الله
سیدعلی خامنه‌ای- ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
 

نگاهی کوتاه به سوابق و مسئولیت‌های حجت‌الاسلام رئیسی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در خانواده‌ای روحانی در شهر مشهد و در محله نوغان دیده به جهان گشود. پدر و مادر ایشان از سلاله سادات حسینی هستند و نسبتش از هر دو طرف به حضرت زید بن علی بن الحسین (ع) می‌رسد. او در پنج سالگی پدر خود را که از روحانیون مشهد بود از دست داد.

تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذرانده و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت‌الله موسوی‌نژاد شروع نمود. در سال ۱۳۵۴ جهت ادامه تحصیلات به حوزه علمیه قم، مدرسه آیت‌الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسه‌ای که با مدیریت آیت‌الله پسندیده و در واقع با نظر امام خمینی (ره) اداره می‌شد، اشتغال به تحصیل داشت. رئیسی از درس خارج اصول آیت‌الله سیدمحمدحسن مرعشی شوشتری و آیت‌الله هاشمی شاهرودی و خارج فقه آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی و آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب استفاده کرده است، علاوه بر این ایشان با اتمام دوره سطح حوزه توانست به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یافته و پس از دفاع از پایان‌نامه خویش با عنوان «ارث بلا وارث» در سال تحصیلی ۱۳۸۰ با قبولی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه تحصیل دهد.

ورود حجت‌الاسلام دکتر رئیسی به عرصه مدیریت از سال ۱۳۵۹ و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد و پس از چندی با حکم شهید آیت‌الله قدوسی، به سمت دادستان کرج منصوب شد. موفقیت ایشان در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد تا پس از دو سال خدمت در این جایگاه مهم (در سال‌های ۱۳۵۹، ۱۳۶۰) ایشان در سال ۱۳۶۱ همزمان با دادستانی کرج مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده‌دار شود. حضور همزمان ایشان در این دو مسئولیت برای مدتی ادامه یافت تا آنکه به عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳ به مدت سه سال در این سمت خدمت نمود. رئیسی در سال ۱۳۶۴ به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب و به این ترتیب، دوره مدیریت قضایی ایشان در تهران آغاز شد، سپس ایشان مورد توجه حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت و احکام ویژه و مستقیمی را برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استان‌ها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان از بنیانگذار انقلاب اسلامی دریافت کرد که این احکام در صحیفه امام ثبت شده است. بعد از رحلت امام (ره) حجت‌الاسلام رئیسی با حکم رئیس قوه قضائیه به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. ایشان از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که خدمت ایشان در این سمت تا سال ۱۳۸۳ ادامه یافت. تحولات ایجاد شده در حوزه نظارت بر دستگاه‌های اداری مربوط به این دوره است که همزمان با روی کار آمدن دولت‌های ششم و هفتم می‌باشد. رئیسی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضائیه بوده و از سال ۱۳۹۳ تا اواخر سال ۱۳۹۴ نیز مسئولیت دادستانی کل کشور را برعهده داشته است، همچنین ایشان از سال ۱۳۹۱ تاکنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان دادستان کل ویژه روحانیت می‌باشد. او در ۱۷ اسفند ۹۴، با حکم مقام معظم رهبری عهده‌دار تولیت آستان قدس رضوی علیه‌السلام شده و تاکنون نیز مفتخر به خدمت در آن آستان رفیع است.

گفتنی است در سال ۱۳۷۶، ایشان به پیشنهاد برخی اعضای مؤثر جامعه روحانیت مبارز از جمله آیت‌الله مهدوی‌کنی و تصویب شورای مرکزی جامعه روحانیت به عضویت در آن شورا درآمد. حجت‌الاسلام رئیسی در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری با کسب اکثریت قاطع آرا برای دومین بار به عنوان نماینده مردم شریف خراسان جنوبی برگزیده شد و عضویت ایشان در هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنان ادامه دارد.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۷
0
0
جناب آقای رئیسی. با تبریک انتساب تان به ریاست قوه قضائیه و آرزوی توفیق الهی در اجرای رسالت سنگین عدالت در ایران اسلامی و الگو شدن در جهان.
با انتساب شما حمله دشمنان خارجی و مفسدان داخلی شروع شده است و باید گفت برای مقابله با آنها دفاع منفعلانه و متقابل ،مسیر را منحرف و توان اقدام را از شما زائل میکند و لذا از آنجاییکه "بهترین دفاع حمله است" یک اصل است . پیشنهاد میکنم در خصوص دشمنان خارجی کمیته هایی را برای هر یک از کشور های مستکبر و معاند با ایران و مسلمین جهان تشکیل دهید تا در یک مهلت کوتاه پروندهای از جنایات آنها برعلیه ملت ایران و مسلمانان جهان و ملتهای تحت استعمار و ظلم انه و حتی برعلیه ملت خودشان ایجاد نموده و در دادگاههای بین المللی و رسانه های جهانی طرح دعوا و مطالبه حق نمایید . و همچنینی به موازات آن در خصوص دشمنان و خائنین داخلی هم کمیته هایی برای جرائم مفسدان اقتصادی ، اجتماعی ، امنیتی ، فرهنگی ، جاسوسان اجانب ، دو تابعیتی های خائن و کلیه خائنین به انقلاب و خون شهدا تشکیل گردد و به سرعت و حداکثر طی ششماه کلیه آنان را به مجازات عادلانه رسانده و در مرحله بعد رده بعدی این مفسدان را به سرعت مجازات نمائید. تا هم از تخریب های آنان در امان باشید و هم خرده مفسدان هم از ترس کنار بکشند و هم کسی جرات ارتکاب فساد و دشمنی با نظام را نکند.
آراد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
0
1
انشاء الله زمان تحقق وعده فرا رسیده است
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار