کد خبر: 948861
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۸
استاندار خراسان رضوی
استاندار خراسان رضوی گفت: ساماندهی حاشیه شهر مشهد و اجرای طرح بازآفرینی شهری در این منطقه نیاز به نقشه راه و راه حل مطمئن و زمان بندی شده دارد.

علیرضا رزم حسینی افزود: بهتر است برای تدوین برنامه جداگانه به منظور بازآفرینی محلات حاشیه شهر مشهد جلسه ای با ریاست مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری طی دو هفته آینده برگزار شود.

وی اظهار داشت: در طرح بازآفرینی شهری در حاشیه شهر مشهد با خانوارهایی مواجه هستیم که قادر به تامین هزینه های روزانه خود نیستند لذا نمی توان انتظار داشت این افراد هزینه اولیه ساخت مسکن را در این محلات داشته باشند.

وی گفت: مشهد 1.5 میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین دارد و این حاشیه نشینی آسیب های جدی را بر بافت شهری و زیبایی شهر وارد کرده است.

رزم حسینی افزود: یکی از دغدغه های جدی رهبر معظم انقلاب ساماندهی وضعیت حاشیه شهر مشهد می باشد که امید است با برنامه ریزی مسئولان وزارت راه و شهرسازی، خراسان رضوی در اجرای طرح بازآفرینی شهری در کشور پیشتاز باشد.

وی اظهار داشت: از سالها قبل مشکلاتی در بهسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی وجود داشته و مسئولان این استان سالها روی این موضوع تمرکز داشته اند لذا این موضوع نیازمند توجه ویژه وزارتخانه است.

وی گفت: پروژه های بزرگ دیگری در خراسان رضوی از جمله برقی کردن قطار مشهد – تهران، ساخت راه آهن مشهد – زاهدان، پروژه آزادراه مشهد - قوچان در دست اجراست که امید است در نحوه تخصیص اعتبارات بخش فاینانس خارجی برخی از این پروژه ها بازنگری شود.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: 31 شهر با 117 محله در مساحت 52 هزار و 845 هکتار هدف طرح بازآفرینی شهری در خراسان رضوی قرار گرفته که از این تعداد، طرح بازآفرینی در 58 محله با 9 هزار و 202 هکتار تا سال 1400 باید انجام شود.

محمد رضا اخوان عبداللهیان افزود: سهم استان خراسان رضوی از طرح بازآفرینی شهری در کشور 6.5 درصد است.

وی اظهار داشت: محدوده مصوب سکونتگاه های غیررسمی استان پنج هزار و 636 هکتار و شهرهای دارای محدوده مصوب هفت شهر با 114 محله است و سهم خراسان رضوی از کل سکونتگاه های غیررسمی در کشور 10 درصد است.

وی گفت: محدوده مصوب سکونتگاه های غیررسمی مشهد سه هزار و 894 هکتار است که مشهد با 66 محله دومین شهر کشور از نظر برخورداری از سکونتگاه های غیررسمی است و تاکنون 13 محله از این بخش مورد مطالعه قرار گرفته است.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: محدوده مصوب بافت های فرسوده و ناکارآمد خراسان رضوی 117محله با چهار هزار و 891 هکتار در 31 شهر استان است که سهم خراسان رضوی از کل بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در کشور 7.8 درصد می باشد.

اخوان عبداللهیان افزود: محدوده مصوب بافت های فرسوده و ناکارآمد مشهد نیز 2 هزار و 292 هکتار می باشد و مشهد سومین شهر از نظر مساحت بافت های فرسوده و ناکارآمد در کشور است.

وی ادامه داد: مساحت محدوده تاریخی مصوب خراسان رضوی چهار هزار و 382 هکتار و تعداد شهرهای دارای بافت تاریخی مصوب 19 شهر با 70 محله است که سهم استان از کل بافت های تاریخی مصوب کشور 11 درصد و مساحت محدوده تاریخی مشهد 338 هکتار است.

وی گفت: طی سالهای 95 و 96، 48 پروژه با هزینه هزار و 180 میلیارد ریال در قالب طرح بازآفرینی شهری با پیشرفت اجرایی 70 درصد در استان اجرا شد.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی اظهار داشت: از سال 1392 تاکنون 10 هزار و 872 میلیارد ریال پروژه توسط دستگاه های اجرایی استان در قالب طرح بازآفرینی شهری اجرا شده است.

وی افزود: از سال 1393 تاکنون سه هزار و 630 واحد مسکونی برای دریافت تسهیلات در قالب طرح بازآفرینی شهری به بانک معرفی و از این تعداد 2 هزار و 109 واحد با بانک قرارداد منعقد کرده اند.

وی اظهار داشت: برنامه اقدام مشترک بازآفرینی توسط دستگاه های اجرایی در شهرها و محلات خراسان رضوی طی سال جاری در قالب 2 هزار و 601 پروژه در هشت شهر استان اجرا شده است.

با حضور وزیر راه و شهرسازی؛ بازپیرایی و بهسازی میدان راه‌ آهن مشهد بهره برداری شد

پروژه بازپیرایی و بهسازی میدان راه ‌آهن مشهد پنجشنبه شب با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار خراسان رضوی، شهردار و جمعی از اعضای شورای اسلامی این شهر به بهره برداری رسید.

به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، شهردار مشهد در این مراسم گفت: میدان و ساختمان راه ‌آهن از مهمترین بناهای معاصر مشهد هستند که عرصه آنها باید در شان این بناها باشد.

محمدرضا کلائی با بیان اینکه می کوشیم این میدان الگویی برای سایر عرصه ‌های باز باشد، افزود: بازپیرایی میدان راه ‌آهن این شهر نخستین پروژه ‌ای است که قبل از افتتاح مورد بازدید معلولان شهر قرار گرفت.

وی اظهار داشت: به همین سبب و به منظور رفع اشکالات این میدان و مناسب سازی آن برای معلولان، زمان بهره ‌برداری آن به تعویق افتاد. 

سرپرست معاونت فنی و عمرانی شهرداری مشهد نیز در حاشیه این مراسم گفت: طراحی میدان راه آهن به دلیل اجرای خط دوم قطارشهری دچار تغییرات بسیار شده و نیاز بود کار ویژه ای در طراحی آن صورت گیرد.

خلیل الله کاظمی افزود: پس از حدود هفت ماه کار شبانه روزی بازپیرایی این میدان به اتمام رسید و آماده بهره برداری شد.

وی اظهار داشت: عرصه این میدان 3.5 هکتار است که حدود 2 هکتار آن به ‌عنوان میدان شهری و 1.5 هکتار هم برای تردد ناوگان حمل و نقل عمومی از قبیل تاکسی و اتوبوس اختصاص یافته است.

وی گفت: همچنین توقفگاه خودرو به مساحت چهار هزار و 500 مترمربع و با ظرفیت 92 خودرو در این پروژه پیش‌ بینی شده است.

ساختمان اصلی ایستگاه راه‌ آهن مشهد 63 سال پیش توسط حیدر قلی‌ خان غیایی شاملو طراحی شده و 11سال پس از آن به بهره ‌برداری رسید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار