کد خبر: 948874
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۴
وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با یک شبکه عراقی، از پاسخ رد ریاض به درخواست مذاکره با ایران و «بی‌فایده» بودن گفت‌وگو با امریکا سخن گفت.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  به گزارش فارس، محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با شبکه عراقی «الفرات» درخصوص گفت‌وگو با ترامپ عنوان کرد: گفت‌وگو نیازمند یک مبنا است و آن مبنا احترام است، شما اگر به حرف خودتان احترام نگذاشته باشید، دیگر به توافق نمی‌توان احترام گذاشت لذا خیلی گفت‌وگو را مفید نمی‌دانم. زیرا من همیشه گفت‌وگو را مفید می‌دانم، ولی باید یک مبنایی داشته باشد.
وزیر امور خارجه ایران افزود: «الان ما یک توافق ۱۵۰ صفحه‌ای داریم، دو سال طول کشیده، هزاران ساعت وقت گذاشته شده، نه اینکه دو روز برویم یک جایی بنشینیم و اگر به توافق نرسیدیم خارج شویم. خیلی مواقع بود که ما می‌خواستیم خارج شویم، اما نشستیم و کار کردیم این به این معنی نیست که هیچ طرفی کوتاه نیامد. بلکه به این معناست که طرفین اصرار بر توافق داشتند. معمولاً توافق باید در وسط راه به هم برسد، در هیچ توافقی هیچ طرفی هر چه می‌خواهد نمی‌گیرد، اصلاً معنی توافق همین است اگر نه می‌شود تسلیم.»
ظریف در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا برجام توافق بین جان کری، وزیر خارجه اسبق امریکا و ظریف است، تصریح کرد: «این، توافقی بین جمهوری اسلامی و شش کشور و اتحادیه اروپا بود که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید، حالا دو نفر بیشتر روی این توافق کار کردند، ولی من می‌توانم به شما بگویم که این توافق نتیجه کار صد‌ها کارشناس بود و قابل تکرار هم نیست. ترامپ اگر فکر می‌کند به توافقی بهتر از این می‌تواند برسد کاملاً اشتباه می‌کند.»

ظریف به بازگشت اطمینان ندارد
وی در خصوص اینکه آیا امکان دارد بعد از ترامپ امریکا به این توافق بازگردد، گفت: «من نمی‌دانم امریکایی‌ها می‌خواهند چکار کنند. ما براساس منافع خودمان تصمیم می‌گیریم نه براساس سیاست‌های امریکا.» ظریف در این گفت‌وگو، در پاسخ به سؤالی در خصوص استعفای اخیر خود گفت: «هدف من از اقدام به استعفا حفظ شأن وزارت امور خارجه بود و فکر می‌کنم با اتفاقاتی که پس از آن افتاد هم حمایت عظیم مردمی، نمایندگان مجلس، شخصیت‌های مختلف کشور مِن‌جمله شخصیت‌های محترم نظامی و همین‌طور ریاست محترم جمهوری و در رأس همه، مقام معظم رهبری نشان داد که موقعیت وزارت امور خارجه در روابط بین‌المللی جمهوری اسلامی در کجا قرار دارد و برای ادامه کار و ادامه تعامل سازنده به‌ویژه با منطقه، امروز وزارت امور خارجه با شرایط جدید آمادگی کامل را دارد که از طرف جمهوری اسلامی ایران ارتباطات را تقویت کند.»

این قدر‌ها هم نبود!
وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که تاکنون ۱۴ بار استعفا داده است، گفت: «نه این تعداد نبوده است. من از ابتدا علاقه‌ای به مسئولیت وزارت امور خارجه نداشتم و در مراحل مختلف احساس کردم که ممکن است اشخاص دیگری بهتر از من کار را انجام دهند. در آن مراحل با گفت‌وگو موضوع حل شد؛ این بار هم با اقدامات عملی موضوع حل شد.»
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درخصوص ارتباط استعفایش با سفر بشار اسد به ایران، گفت: «اصلاً به این موضوع ربطی نداشت. من چند هفته پیش سوریه بودم و با بشار اسد ملاقات کردم. چند هفته پیش ولید معلم در ایران بودند و با ایشان دیدار داشتم. ارتباطات بسیار خوبی با مسئولان سوری دارم و در آینده نزدیک نیز به سوریه سفر می‌کنم.»

ما خواستیم سعودی نخواست
ظریف در ادامه در خصوص عربستان نیز اظهار داشت: «من همواره آمادگی گفت‌وگو با همسایگان را داشتم، متأسفانه همسایگان ما در عربستان سعودی علاقه‌ای به گفت‌وگو ندارند حالا شما به یک نمونه اشاره کردید نمونه‌های دیگری هم هست ممکن است دقیق نباشد. من آمادگی داشتم زمانی که به منطقه سفر کردم به عربستان هم سفر کنم و این در ابتدای دوران وزارت من بود، یعنی پنج سال قبل، پیام‌های متعددی هم برای مسئولان سعودی فرستادم که ما آمادگی داریم با هم همکاری کنیم نه تنها در حوزه دوجانبه بلکه در حوزه منطقه‌ای. آن‌ها پیام دادند که منطقه ربطی به شما ندارد و الان معلوم است که منطقه به ما ربطی دارد یا ندارد، لذا ما هیچ‌گاه مانعی برای گفت‌وگو با سعودی‌ها نداشتیم، آن‌ها بودند که مایل به گفت‌وگو نبوده‌اند. حتی من بعد از فوت ملک عبدالله برای مراسم خاکسپاری ایشان به عربستان رفتم، اما مقامات سعودی از فرصت حضور بنده استفاده نکردند، چون ظاهراً سیاست آن‌ها این نبود. هر وقت آن‌ها آمادگی داشته باشند، ایران را آماده در میدان خواهند دید.» ظریف درباره پیشنهاد گفت‌وگوی منطقه‌ای با حضور ایران، عراق، ترکیه، عربستان و مصر که پیش از این از سوی «سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق مطرح شده بود، گفت: «ما از همه پیشنها‌د‌ها برای همکاری منطقه‌ای حمایت می‌کنیم. ما یک اصل داریم و آن این است که همکاری‌های منطقه‌ای باید فراگیر باشد و نباید علیه کسی باشد، همه کشور‌های منطقه ما باید عضو این همکاری باشند.»

نامزد نمی‌شوم
ظریف درباره احتمال کاندیدایی در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری نیز با قطعیت گفت: «بنده حتماً در چنین انتخاباتی شرکت نخواهم کرد.» وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که پس چه کسی اصلاح‌طلبان را هدایت خواهد کرد، اظهار داشت: «من عضو هیچ دسته‌بندی سیاسی در ایران نیستم و هیچ وقت نبوده‌ام اینکه چه کسی من را در کدام دسته‌بندی حساب می‌کند تصمیم مردم است، ولی حتماً افرادی هستند که بتوانند این کار را برای جناح‌های مختلف سیاسی انجام دهند، اما من در آن‌ها نیستم.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علی ن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
0
1
یک جمله ظریفانه از جناب ظریف بعد از ۶ سال عقبگرد و دور خود چرخیدن!!...
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار