کد خبر: 948979
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
هر ساله با نزدیک شدن ایام سال نو، بازار خرید و فروش آجیل و خشکبار رونق می‌گیرد. امسال به دلیل سرمازدگی باغات پسته و گردو این دو محصول گران‌تر از سال‌های گذشته است، اما این گرانی نباید منجر به واردات آجیل و خشکبار خارجی شود.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: با نزدیکی به ایام پایان سال و رونق گرفتن بازار کالا‌های مصرفی مردم به ویژه آجیل و خشکبار، اتحادیه خشکبار و آجیل تهران به جای حمایت از تولیدات داخلی به دنبال واردات بادام هندی بودند و از تیرماه تا آذر‌ماه، هر ماه نامه‌ای به وزارت جهاد‌کشاورزی ارسال کردند تا بادام هندی را جایگزین پسته در نوروز امسال کنند. البته به بهانه حمایت از مصرف‌کننده و کنترل قیمت پسته!

هر ساله با نزدیک شدن ایام سال نو، بازار خرید و فروش آجیل و خشکبار رونق می‌گیرد. امسال به دلیل سرمازدگی باغات پسته و گردو این دو محصول گران‌تر از سال‌های گذشته است، اما این گرانی نباید منجر به واردات آجیل و خشکبار خارجی شود و فعالان بازار به بهانه تنظیم بازار آجیل اقدام به واردات کنند. روز گذشته رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران در اظهاراتی با انتقاد از وزارت جهادکشاورزی گفت: این وزارتخانه با طرح کنترل قیمت پسته و جایگزینی آن با بادام هندی وارداتی مخالفت کرد.

مصطفی احمدی در گفت‌وگو با تسنیم، با تشریح دلایل گرانی پسته در سال‌جاری اظهار کرد: طی سه دهه گذشته، برای اولین‌بار است که امسال تولید سالانه پسته از ۲۰۰ هزار تن به کمتر از یک سوم یعنی به حدود ۷۰ هزار تن رسید.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود سال آینده نیز تولید پسته به تولید سنوات گذشته نخواهد رسید، گفت: این در حالیست که احتمالاً تولید پسته در سال آینده نیز بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تن خواهد بود و کمبود تولید همچنان ادامه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: ما طی ۵۰ سال گذشته جزو صادرکنندگان پسته بودیم و میزان صادرات سالانه پسته ما به ۱۴۰ هزار تن رسیده بود که با توجه به کاهش تولید پسته در سال‌جاری به حدود ۷۰ هزار تن، این کاهش تولید باعث افزایش قیمت آن در بازار شد.

احمدی با بیان اینکه میزان پسته مصرفی در داخل نزدیک به ۲۰ هزار تن است، افزود: از سوی دیگر بزرگ‌ترین صادرات کشور بعد از صادرات نفتی و فرآورده‌های آن، صادرات آجیل و خشکبار بود و در این شرایط، متوقف کردن صادرات پسته عاقلانه نبود، ولی با این وجود، امسال به صورت کنترل شده اقدام به صادرات پسته شد.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران با تأکید بر اینکه با همه این شرایط، کنترل قیمت پسته در بازار امکانپذیر بود، با گلایه از وزارت جهاد‌کشاورزی در اتخاذ سیاست منطبق با شرایط فعلی برای کنترل قیمت پسته با جایگزین کردن محصولات دیگر تشریح کرد: ما در چنین شرایطی برای کنترل قیمت پسته در بازار، پیشنهاد جایگزین کردن بادام هندی را دادیم و از تیرماه تا آذر، هر‌ماه در نامه‌ای به مسئولان جهاد‌کشاورزی، خواستار صدور مجوز واردات بادام هندی به کشور شدیم، ولی متأسفانه کارشناسان این وزارتخانه با مطرح کردن این موضوع که «واردات بادام هندی باعث تغییر ذائقه مردم در دراز‌مدت می‌شود»، از صدور مجوز واردات بادام هندی برای جایگزین کردن آن بجای پسته در شرایط استثنایی امسال خودداری کردند.

از بین رفتن ۸۰ درصد محصول گردوی امسال به دلیل سرما

احمدی با اشاره به در پیشِ‌رو بودن ماه مبارک رمضان و لزوم برنامه‌ریزی برای تأمین گردوی مورد‌نیاز مصرف داخل گفت: همچنین از مرداد‌ماه هشدار‌های لازم را برای تأمین گردو در بازار داده بودیم و در آخرین نامه‌ای که چند روز پیش برای مسئولان مربوطه ارسال کردیم نکاتی را برای تأمین گردوی مورد‌نیاز بازار در آستانه ماه مبارک رمضان ارائه کردیم.
احمدی خاطر نشان کرد: متأسفانه امسال به دلیل شرایط جوی، ۸۰ درصد درختان گردو در کشور دچار سرمازدگی شدند و محصولات آن‌ها از بین رفت، از همین رو لازم است تدابیری برای کنترل بازار در این بخش نیز در نظر گرفته شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار