کد خبر: 949321
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۲
اگرچه براساس قانون باید تعرفه‌های پزشکی همه ساله پیش از شروع سال جدید اعلام تا سال نو با تعرفه‌های جدید آغاز شود، اما این قانون تقریباً هیچ‌گاه اجرایی نشده و همه ساله اعلام تعرفه‌های پزشکی سال جدید یا همان مزد درمان تا ماه‌های اولیه سال به تعویق می‌افتد؛ امری که موجب می‌شود تا برخی پزشکان و مراکز درمانی خودشان دست به کار تعیین تعرفه‌های تازه شوند و در این میان بیمارانی که ناگزیرند به پزشک مراجعه کنند و در برابر این افزایش خودسرانه سر تعظیم فرود آورند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: امسال هم به سنت سال‌های قبل با وجود اینکه یک هفته بیشتر تا پایان سال باقی نمانده است، هنوز خبری از تعرفه‌ها نیست. اگر چه وزیر بهداشت قول داده تا پایان سال میزان رشد قیمت مزد درمان را اعلام می‌کند. این‌ها را بگذارید کنار اظهارنظر برخی از کارشناسان حوزه اقتصاد سلامت و برخی نمایندگان مجلس که معتقدند، تعرفه‌های درمان در سال ۹۳ و با اجرای طرح تحول سلامت آنقدر افزایش یافته که دیگر نیازی به افزایش مزد درمان نیست؛ موضوعی که سال گذشته هم مطرح شد، اما در نهایت تعرفه‌های پزشکی طبق معمول با افزایش همراه بود.
روزشمار سال ۹۷ هم رو به پایان است، اما هنوز تکلیف رشد مزد درمان در سال ۹۸ معلوم نیست. سعید نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی وعده داده تا پایان سال تعرفه‌های ۹۸ را اعلام کند، اما به رسم همه ساله شاید هیچ‌کس انتظارش را هم نداشته باشد تعرفه‌ها زودتر از اردیبهشت سال آینده اعلام شود. در کنار گمانه‌زنی‌ها برای میزان افزایش مزد درمان در سال آینده برخی از صاحب‌نظران حوزه اقتصاد سلامت و برخی از اعضای خانه ملت معتقدند، تعرفه‌های پزشکی سال ۹۸ نباید رشدی داشته باشد. اصلی‌ترین استدلال این افراد هم یکی است، «سال ۹۳ تعرفه‌های درمان رشدی ۱۲۰ درصدی را تجربه کرد؛ رشدی که تا چند سال نیاز به افزایش دوباره مزد درمان را مرتفع می‌کند.»، اما موافقان افزایش تعرفه‌های پزشکی هم استدلال‌های خودشان را دارند؛ موافقانی که حتی در ماه‌های گذشته در پی آن بودند تا در پی تغییر شرایط اقتصادی تعرفه‌های پزشکی را در همین سال ۹۷ برای بار دوم افزایش دهند. این ماجرا با تغییر وزیر بهداشت و حواشی این ماجرا به سرانجام نرسید. بگذریم از اینکه خیلی وقت‌ها پزشکان برای رشد مزد درمان به دنبال بخشنامه‌های رسمی نیستند و برخی گزارشات این مسئله را اثبات می‌کند!

وعده وزیر
«با‌توجه به اینکه سال ۹۸ از نظر اقتصادی سال نسبتاً سختی است، همکارانمان در بخش خصوصی هم این را می‌دانند که نباید به دنبال سود‌های کلان باشند.» این آخرین اظهارنظر وزیر بهداشت درباره تعرفه‌های پزشکی سال آینده است. نمکی در ادامه با تأکید بر رعایت انصاف در تعیین تعرفه‌ها برای ممانعت از زیان انباشته خسارت تأکید کرد: «در این زمینه یک تیم کارشناسی از وزارت بهداشت، انجمن‌های پزشکی و نظام پزشکی کار می‌کنند و امیدواریم که در اسرع وقت عدد و ارقام تعرفه درآید.»

رشد هزینه‌های درمان دو برابر ۵۲ سال گذشته!
در بحبوحه چالش‌های تعیین تعرفه‌های سال آینده، کم نیستند افرادی که معتقدند تعرفه‌های پزشکی ۹۸ نباید رشدی داشته باشد. محسن ایزدخواه، پژوهشگر حوزه اقتصاد سلامت در گفت‌وگو با مهر با اشاره به افزایش ۱۲۰درصدی تعرفه پزشکان به واسطه طرح تحول سلامت می‌گوید: «رشد سرسام‌آور تعرفه پزشکان در سال ۱۳۹۳، عواقب بسیاری سنگینی داشت. در ۵/۲ سال اول طرح تحول سلامت، فقط در حوزه سازمان تأمین اجتماعی، هزینه‌های درمان دو برابر ۵۲سال گذشته شد.»
ایزدخواه معتقد است: «باید به سمت کاهش تعرفه‌های پزشکان حرکت کنیم.» از نگاه وی، طبق محاسبات کارشناسی حداقل تا دو سال آینده با توجه به افزایش شدید تعرفه‌های پزشکی در اجرای طرح تحول سلامت، هیچ‌گونه افزایشی در این بخش توجیه اقتصادی ندارد.

تورم برای پزشکان هم هست
بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «جوان» در واکنش به این ماجرا تأکید می‌کند: «همانگونه که به دلیل تورم حقوق همه کارکنان افزایش می‌یابد، همین تورم برای پزشکان نیز هست و آن‌ها هم برای مخارج خودشان با افزایش قیمت‌ها مواجه هستند، بنابراین باید مزد درمان هم به تناسب تورم افزایش یابد.»
خالقی با تأکید بر سودجویی برخی پزشکان می‌افزاید: «من هم قبول دارم برخی پزشکان حکیم نیستند و تنها به دنبال مسائل مالی هستند که در قشر پزشک از این موارد کم نیست، اما برخی از پزشکان مانند پزشکان عمومی نه جایی استخدام می‌شوند و نه با هزینه‌های فعلی توانایی تأسیس مطب دارند و اگر هم مطب تأسیس کنند با تورم مواجه هستند و قشر عظیمی از این‌ها وضعیت درآمدی خوبی ندارند، عدالت حکم می‌کند این پزشکان پاکدست و صالح تاوان سودجویی برخی از پزشکان را ندهند.»

بیمه‌ها ورشکست می‌شوند
حیدر عابدی دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نظری متفاوت دارد. وی با این استدلال که بخش اعظم افزایش هزینه‌ها به تأمین اجتماعی و بیمه سلامت برمی‌گردد، مخالف افزایش تعرفه‌هاست؛ زیرا معتقد است این سازمان‌های بیمه‌گر دیگر تحمل افزایش تعرفه‌ها را نخواهند داشت و ورشکست می‌شوند. وی با اشاره به اینکه در این چند سال اخیر تعرفه اعمال جراحی در بیمارستان‌ها افزایش زیادی داشته است، می‌افزاید: «اندکی تغییرات تعرفه در بخش سرپایی متناسب با تورم می‌تواند مشکل را تا حدی حل کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار