کد خبر: 949589
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۷
امریکا مجبور به تمدید معافیت خریداران نفت
در آستانه پایان مهلت شش ماهه معافیت‌های خریداران نفت از ایران، امریکا به متحدانش فشار می‌آورد تا خودشان به مرور میزان خرید از ایران را به حداقل کاهش دهند؛ تصمیم جدیدی که پس از شکست سیاست به صفر رساندن صادرات نفتی ایران اتخاذ شده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دولت امریکا برای اینکه بار دیگر فشار‌های اقتصادی علیه ایران را افزایش دهد، راه‌های جایگزینی را برای به حداقل رساندن صادرات نفتی ایران در پیش گرفته است. امریکا احتمالاً معافیت‌هایی را که به هشت کشور واردکننده نفت ایران داده است تمدید می‌کند، ولی باید خرید نفت از ایران را کاهش دهند. به گزارش رویترز، هدف نهایی واشنگتن یعنی صفر کردن صادرات نفت ایران تغییر نکرده است، ولی فعلاً دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا از واردکنندگان اصلی نفت ایران می‌خواهد مقدار خریدشان از این کشور تحت تحریم را پایین بیاورند. رقمی که واشنگتن می‌خواهد به آن برسد، زیر یک میلیون بشکه در روز است یعنی کاهش فروش ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز. بر اساس این گزارش، دولت ترامپ قصد دارد همزمان با تمدید معافیت‌ها، فشار بیشتری به خریداران نفت ایران وارد کند. بزرگ‌ترین مشتریان نفت ایران هند و چین هستند. طبق گفته یک منبع آگاه، «واشنگتن نگران است در صورت تسریع روند صفر کردن صادرات نفت ایران، قیمت نفت افزایش یابد». به گفته این منبع آگاه، «در واقع سناریوی صادرات صفر ایران شاید هیچ وقت اجرایی نشود، چون قیمت نفت الان هم در بالا‌ترین حد رضایت ترامپ قرار دارد.»
متحدان امریکا هم که از بزرگ‌ترین خریداران نفتی ایران هستند به دنبال گرفتن معافیت‌های جدید از واشنگتن هستند تا همچنان خرید نفت از ایران را ادامه دهند. هند در حال مذاکره با امریکا در مورد تمدید معافیت از تحریم‌های ایران است. هند شاید با ارزش‌ترین واردکننده نفت ایران باشد، چون بیش از ۸۰ درصد نفت مورد استفاده خود را وارد می‌کند. یک منبع آگاه از مذاکرات میان امریکا و هند به رویترز گفت: «دهلی نو که بزرگ‌ترین مشتری نفتی ایران پس از چین است، تصمیم گرفته به عنوان یک اقدام احتیاطی پیش از تمدید معافیت‌ها، در آوریل نفت کمتری از ایران خریداری کند.»‌طبق اعلام رویترز دو منبع آگاه اظهار کرده‌اند: «امریکا قصد دارد از ماه می‌صادرات نفت ایران را حدود ۲۰درصد کاهش دهد و کشور‌های واردکننده را ملزم خواهد کرد برای اجتناب از تحریم‌های امریکا، خریدشان را کمتر کنند». بر اساس گزارش بلومبرگ، میزان معافیت چین که بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران در بازار آسیا به شمار می‌رود، ۳۶۰ هزار بشکه در روز عنوان شده است. میزان معافیت هند از تحریم‌های نفتی امریکا نیز ۳۰۰هزار بشکه در روز تخمین زده می‌شود. همچنین کره‌جنوبی طبق معافیت‌های شش‌ماهه قادر خواهد بود بیش از ۲۰۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی از ایران خریداری کند. میزان خرید ژاپن از ایران در گزارش بلومبرگ نامعلوم عنوان شده است.
امریکا سعی داشت با به صفر رساندن صادرات نفتی ایران و جایگزین کردن آن با نفت عربستان سعودی کمبود نفت در بازار‌های جهانی را جبران کند، اما کاهش صادرات عربستان و عدم آمادگی متحدان واشنگتن برای خرید نفت از دیگر کشورها، سبب شد دونالد ترامپ نتواند به هدف‌های خود دست پیدا کند. مقامات واشنگتن هم به این نتیجه رسیده‌اند که به صفر رساندن صادرات ایران عملی نیست و به همین خاطر سعی دارند به مرور زمان، این میزان صادرات را کاهش دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار