کد خبر: 949765
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۵:۳۰
مدیر مرکز هنر‌های نمایشی:
مدیرکل هنر‌های نمایشی عنوان کرد: این اداره‌کل برخی وظایف همچون ارزشیابی و نظارت را نمی‌تواند به جایی منتقل کند ولی در بخش‌هایی که قانون اجازه می‌دهد، می‌توانیم از مشارکت اصناف و هنرمندان بهره بگیریم.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مدیرکل هنر‌های نمایشی عنوان کرد: این اداره‌کل برخی وظایف همچون ارزشیابی و نظارت را نمی‌تواند به جایی منتقل کند ولی در بخش‌هایی که قانون اجازه می‌دهد، می‌توانیم از مشارکت اصناف و هنرمندان بهره بگیریم.
به گزارش فارس، اداره کل هنر‌های نمایشی روز گذشته درباره ۱۰ اولویت خود برای فعالیت راهبردی در عرصه تئاتر مفادی را از جمله حمایت از بخش خصوصی و سالن‌ها، واگذاری امور به بخش خصوصی، بانک اطلاعات تئاتر و ضابطه‌مندی فعالیت‌ها منتشر کرد.

شهرام کرمی مدیرکل هنر‌های نمایشی درباره شفاف‌سازی بخشی از این مفاد در گفت‌وگو با فارس گفت: در آخرین جلسه شورای راهبردی تئاتر که نتیجه‌گیری آن درخصوص اهداف، سیاست‌گذاری و راهبرد‌های سال ۹۸ بود، ما درباره برنامه‌ها و راهبرد‌ها صحبت کردیم. یکی از این موارد استفاده از مشارکت خود هنرمندان در عرصه نمایش است؛ اینکه اداره کل هنر‌های نمایشی بتواند به وظیفه ذاتی خود که سیاست‌گذاری و نظارت است، بیشتر توجه کند تا اینکه درگیر فعالیت اجرایی شود.
وی در ادامه افزود: این بهره‌گیری، مشارکت و واگذاری که من همیشه بر آن تأکید کردم به معنی واگذاری یکسری وظایف اجرایی اداره کل نیست؛ به عنوان نمونه منظور از واگذاری بهره‌مندی از مشارکت هنرمندان و اصناف رسمی هنر‌های نمایشی است.

مدیرکل هنر‌های نمایشی با تأکید بر اینکه یکسری وظایف را اداره کل به طور ذاتی نمی‌تواند به جایی منتقل کند، افزود: به هرحال کار ارزشیابی و نظارت بر عهده اداره کل هنر‌های نمایشی است ولی می‌توان بخش‌هایی را که به‌خصوص قانون به هنرمندان بها می‌دهد از این مشارکت بهره ببریم؛ مثلاً تشکیل شورای صنفی می‌تواند خیلی خلأ‌های قانونی ما را پر کند تا ما بتوانیم انسجام بیشتری در عرصه هنر‌های نمایشی داشته باشیم.
کرمی با اشاره به تعامل خوب با اصناف و خانه تئاتر اظهار داشت: امیدوارم آیین‌نامه شورای صنفی تئاتر به‌زودی تصویب شود؛ چراکه خیلی به ما در برنامه‌ریزی مطلوب کمک می‌کند و می‌توانیم در خیلی حوزه‌ها قانونی و ضابطه‌مند کار کنیم چراکه در خیلی امور اجرایی می‌توانیم از مشارکت صنف‌های هنرمندان استفاده کنیم و این مهم‌ترین راهبرد ما است.

کرمی درباره تصویب آیین‌نامه شورای صنفی تئاتر گفت: من از ابتدای سال سعی کردم مقررات، آیین‌نامه و قوانین هنر‌های نمایشی و آن چیزی که موجود است را سرلوحه فعالیت اداره کل هنر‌های نمایشی قرار بدهم. آنچه ما تحت عنوان مقررات و مصوبات داریم شاید متعلق به ۲۰ سال پیش باشد. در شرایط حاضر تئاتر خیلی توسعه پیدا کرده و اشکال آن گوناگون شده و در برخی حوزه‌ها ما نیاز به بازنگری مصوبات داریم.

وی در ادامه افزود:‌حتی در برخی حوزه‌ها خلأ داشته و نیاز به مصوبات جدید داریم. اداره کل هنر‌های نمایشی روی ۱۰ آیین‌نامه و شیوه‌نامه فعالیتش را متمرکز کرد. حتی یکسری قوانین را سعی کردیم اگر نیاز به اصلاح دارد مثل مصوبه شورای نظارت و ارزشیابی، با اجماع عمومی و نظر شورای نظارت اصلاح کنیم و ان‌شاءالله ارسال شده و منتظریم در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بگیرد.

مدیرکل هنر‌های نمایشی با بیان اینکه در برخی بخش‌ها مثل سالن‌های خصوصی، شورای حمایت و شورای صنفی مشورتی هنر‌های نمایشی یا حتی برخی کانون‌ها مثل تئاتر‌های کمدی شیوه نامه‌هایی را تدوین کردیم که در قالب آیین‌نامه تنظیم و آماده شده، توضیح داد: منتها، چون فعالیت هنری تابع یکسری قوانین است باید مسئله حقوقی این آیین‌نامه‌ها هم طی شود که در حال حاضر در این مرحله هستیم و امیدواریم خیلی زود به نتیجه برسیم.

وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت تئاتر کمدی به کجا انجامید، گفت: در ارتباط با تئاتر کمدی باید بگویم که تئاتر کمدی یک صنف رسمی به شکل قانونی تشکیل داده است. این صنف چند ماهی است که فعالیتش محدود شده است. من چند جلسه با این دوستان داشتم، این‌ها خواهان حمایت اداره کل هستند که ما گفتیم اداره کل سیاستش حمایت است، اما تقاضای این صنف واگذار کردن یکسری وظایف اداره کل هنر‌های نمایشی است. درحالی‌که ما وظیفه نظارت و ارزشیابی را نمی‌توانیم به بخش دیگری واگذار کنیم! ما می‌توانیم از مشارکت بهره ببریم، اما نمی‌توانیم واگذار کنیم.

کرمی یادآور شد: ما اعلام کردیم که از صنف حمایت می‌کنیم، اما نمی‌توانیم یکسری حمایت قانونی خود را به اصناف تفویض کنیم، اما در هر حوزه دیگر که بتوانیم کار می‌کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت پرداخت دیون هنرمندان به کجا رسید، گفت: در حال حاضر تأمین اعتبار اداره کل صورت گرفته است، امروز یا فردا چک این اعتبار پرداخت شده و حداکثر از فردا پرداخت دیون نمایشی را آغاز می‌کنیم و می‌توانیم مطالبات شش ماه نخست هنرمندان را پرداخت کنیم.

وی درباره پرداخت دیون جشنواره فجر هم گفت: مطالبات فجر هم تسویه شده و هیچ هنرمندی بدهکار نیست. تمام کمک هزینه‌ها و جوایز پرداخت شده است و تنها یکسری مطالبات حوزه‌هایی اجرایی همچون هتل و اسکان باقی مانده است. کرمی در پایان گفت: اعتبارات ما در سال جاری چیزی حدود ۸ میلیارد تومان کاهش نسبت به سال قبل داشته ولی همین اعتباری هم که برای امسال تصویب شده اگر بتوانیم بودجه را دریافت کنیم تقریباً چیزی حدود ۷۰ درصد اعتبار تأمین شده است. اعتبار امسال اداره کل ۲۴ میلیارد و سال گذشته ۳۲ میلیارد تومان بوده است.
کرمی در پایان اظهار داشت:‌آرزوی شادکامی برای خانواده تئاتر، همه هنرمندان، خبرنگاران و حامیان تئاتر و پیشکسوتان را دارم. امیدوارم با کمک هم به رشد و توسعه تئاتر در سال آتی برسیم و پیشاپیش نیز روز ملی هنر‌های نمایشی را تبریک می‌گویم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار