کد خبر: 951559
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
سازمان سینمایی به جای نظارت از ابتذال حمایت می‌کند!
پس از یک‌ماه که از اکران فیلم «رحمان ۱۴۰۰» می‌گذرد سازمان سینمایی تازه تشخیص داده که عوامل فیلم تخلف و نسخه دیگری را اکران کردند! مگر می‌شود؟
افشین علیار
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: در روز ۱۸ فروردین از نگارنده یادداشتی درباره این فیلم مبتذل در روزنامه جوان به چاپ رسید، در آن یادداشت نوشته شده بود که سازمان سینمایی باید نسبت به پروانه ساخت و پروانه نمایش این گونه از فیلم‌ها پاسخگو باشد. سازمان سینمایی درست سه روز بعد اطلاعیه‌ای صادر کرد که اساساً غیرقابل باور بود؛ ادعایی که سازمان سینمایی نسبت به تخلف این فیلم دارد قطعاً بی‌سابقه است. دست کم پس از انقلاب اسلامی به یاد نداریم که نهاد نظارتی و مسئول فیلمِ اکران شده چنین ادعایی داشته باشند، حالا فرض کنیم سازمان سینمایی درست می‌گوید و از این تخلف اطلاع نداشته و پخش کننده آن نسخه نهایی که پروانه گرفته را کنار گذاشته و نسخه دیگری را اکران کرده است، اما چند نکته وجود دارد:
آیا سازمان سینمایی یا وزارت ارشاد و حتی شورای صنفی نمایش، بعد از اکران فیلم در سینما‌ها بازرس ندارد؟ مگر می‌شود فیلمی سه هفته اکران شود و سازمان سینمایی تازه متوجه این تخلف بشود؟ اساساً سازمان سینمایی و وزارت ارشاد ید طولایی در شناخت تخلف و توقیف فیلم‌ها دارند، به یاد بیاورید که فیلم خانه پدری کیانوش عیاری بعد از دو روز اکران توقیف شد یا فیلم‌های دیگر، رحمان ۱۴۰۰ با توجه به مضمونش با شرایط رده سنی به نمایش درآمد و معمولاً این گونه از فیلم‌ها با این شرایط باید سانس‌های محدودی داشته باشند، اما این فیلم بیشترین سانس‌های سینما را اشغال کرد، حتی در سینمای کوروش که علی سرتیپی تهیه کننده این فیلم مدیریت آن را به عهده دارد چند سالن و ۱۳ سانس روزانه را به این فیلم اختصاص داد، در این شرایط فیلم‌هایی مثل تختی و متری شیش‌ونیم با ریزش مخاطب مواجه شدند، نکته مهم این است که می‌گویند رحمان ۱۴۰۰ در بعضی از سینما‌ها نسخه اصلاح‌شده‌اش را نمایش داده‌اند که اساساً این موضوع را نمی‌شود قبول کرد یا اینکه پخش کننده محترم در سینما‌های غیرممتاز نسخه اصلاح شده را اکران کرده است و در پردیس‌های سینمایی به دلیل استقبال بیش از حد همان نسخه غیرقانونی را نمایش داده، این تخلف علی‌القاعده باید از سوی سازندگان فیلم و پخش کننده، جرم غیرقابل بخشش تلقی شود. منوچهر هادی پس از توقیف فیلمش در نقش یک روشنفکر در فضای مجازی مطالبی از حسادت بعضی از روزنامه‌نگاران نوشته و حتی از کانون کارگردانان درخواست حمایت کرده است.
اگر این فیلم دوباره به هر طریقی به اکران خود ادامه بدهد یا وارد شبکه خانگی شود باید به خیلی چیز‌ها شک کرد، آیا وزارت ارشاد یا سازمان سینمایی برای محاکمه عوامل فیلم رحمان ۱۴۰۰ اندیشیده است؟ یا می‌خواهند با مصلحت‌اندیشی رفع اتهام کنند؟ اگر این فیلم به هر طریقی رفع اتهام و دوباره اکران شود قطعاً فروش بالایی خواهد داشت چراکه همین توقیف شدن فیلم هم می‌تواند بخش مهمی از تبلیغات فیلم باشد، توجه داشته باشید که فروش فیلم هم با فرمول‌های غیرمنطقی به ۲۲ میلیارد رسیده است، رحمان ۱۴۰۰ هفته آخر اسفند به نمایش درآمد، خب طبیعی است که به دلیل کار‌های شب عید مردم وقت سینما رفتن را نداشته باشند، اما درست دوم فروردین اعلام کردند که این فیلم ۲ میلیارد فروش داشته است، به طور میانگین این فیلم هفته‌ای ۷ میلیارد یعنی روزی یک میلیارد فروش داشته! این فروش که هیچ روزی حتی ذره‌ای هم افت نداشته غیرقابل باور است. معاونت سینمایی بعد از تخلف عوامل فیلم لازم است نوع فروش فیلم را هم بررسی کند.
در این شرایط منوچهر هادی معتقد است این فیلم در شرایط فعلی جامعه توانسته مخاطب را بخنداند و کسانی که رحمان ۱۴۰۰ را سخیف و مبتذل می‌دانند کوته نظر هستند، سازمان سینمایی و وزارت ارشاد باید پشت حقوق مخاطبان و دست‌اندرکاران سینما باشند و با این فیلم و عواملش برخورد قانونی کنند تا دیگر چنین فاجعه‌ای رخ ندهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار