کد خبر: 951572
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۵
پربارش‌ترین سال در ۵۰ سال اخیر؛ این لقب را رضا اردکانیان به سال ۹۸ می‌دهد و می‌افزاید: «با توجه به خشکسالی‌های اخیر حتی در رؤیا هم نمی‌دیدیم که تالاب‌های ما این‌چنین پرآب شوند.»
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: به گفته وزیر نیرو از فروردین امسال تاکنون میزان بارش‌ها ۱۹ برابر مدت مشابه سال گذشته بوده و سه برابر میانگین ۵۰ ساله اخیر کشور بارش صورت گرفته است. بنابراین با افزایش حدود ۱۷۴ درصدی باران در سال ۹۸ نسبت به سال گذشته، تا بدین جا می‌توان لقب پربارش‌ترین سال در ۵۰ سال اخیر را به سال ۹۸ داد؛ بارش‌هایی که موجب شده کام تشنه بسیاری از تالاب‌های کشورمان سیراب شود، اما در کنار این نعمات خسارت‌هایی را هم به بار آورده و هنوز اوضاع در خوزستان عادی نشده است، هجوم لشکر سیل به سیستان، ۲۱۱ روستای شهرستان نیکشهر در جنوب استان سیستان و بلوچستان ایران را در محاصره خود قرار داده است.
آنطور که رضا اردکانیان وزیر نیرو می‌گوید، حجم آب‌های ورودی به سد‌های کشور طی ۲۰ روز اول فروردین امسال ۳۸ درصد کل آورده سال آبی ۹۸ ـ. ۹۷ است؛ یعنی ۴۰ درصد کل ظرفیت سد‌های ما در ۲۰ روز اخیر تأمین و آبگیری شده است که این اتفاق حاکی از آن است این ۵۱ میلیارد مترمکعب آب ورودی به سد‌ها در سال آبی ۹۸-۹۷ در سه هفته نخست فروردین امسال حاصل شده است. وی تأکید می‌کند: «در حوزه کارون بزرگ، حدود ۵۲ برابر سال قبل بارش داشته‌ایم که همه این‌ها بیانگر بارش کم‌نظیر اخیر است.»
وزیر نیرو تصریح می‌کند: «با توجه به خشکسالی‌های اخیر کشور حتی در رؤیا هم نمی‌دیدیم که تالاب‌های ما این‌چنین پرآب شوند.»
اردکانیان با بیان اینکه کل ورودی آب به سد‌های بوستان، گلستان و وشمگیر استان گلستان در سال آبی ۹۷-۹۶، ۸۱ میلیون مترمکعب بود، اما از ابتدای مهر ۹۷ تا ۲۰ فروردین امسال ۴۳۹ میلیون مترمکعب و بیش از پنج برابر میزان سال گذشته آب وارد سد‌های این استان شده است. وی اطمینان می‌دهد همه سد‌های کشور کاملاً پایدار هستند و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست. بنا به تأکید وی سیل‌هایی که در خوزستان و گلستان روی داد، مربوط به سیلاب‌های ۲۰۰ ساله است که احتمال وقوع آن‌ها در هر سال ۵ /۰ درصد است.

خانه‌های خشت و گلی که طعمه سیل شدند
از زمان شروع بارندگی تاکنون ۴۵ رودخانه جنوب و شمال سیستان و بلوچستان طغیان و خانه‌های خشت و گلی روستایی را طعمه خود کرده‌اند. عبدالباسط بلوچزهی، رئیس شورای شهر نیکشهر در جنوب استان سیستان و بلوچستان ایران از قطع ارتباط تلفنی ۲۱۱روستای این شهرستان به دلیل بارندگی‌ها و جاری‌شدن سیل خبر می‌دهد. پایه‌های پل رودخانه رشکی در محدوده شهر نیکشهر آسیب دیده و تردد از روی آن ممنوع است. همچنین بارندگی‌ها خسارات زیادی به راه‌ها وارد کرده است، مدارس شهرستان هم تعطیل شده چراکه به گفته بلوچزهی بیشتر مدارس این شهرستان فاقد استحکام هستند که اگر تعطیل نشوند احتمال بروز خسارت‌های جانی بالا می‌رود. این شهرستان متشکل از ۳۹۵ روستا با ۱۴۱ هزار نفر جمعیت است که همه آن‌ها درگیر سیل و طغیان رودخانه‌ها هستند.
عبدالرحمن شهنوازی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان از تخلیه شش روستای حاشیه رودخانه‌های محلی از زمان وقوع سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان خبر می‌دهد. طغیان رودخانه‌های محلی از روز یک‌شنبه تاکنون سبب مسدودشدن ۱۱ مسیر ارتباطی در جنوب این استان شده است.
به گفته رسول راشکی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان بارندگی‌های اخیر ۴۵۹ نفر آسیب‌دیده برجای گذاشته است. همچنین ۱۶۷ سیل‌زده ۱۷ روستای ایرانشهر، دلگان و کنارک از ۲۴ فروردین تا کنون در چادر‌های امدادی این جمعیت اسکان داده شده‌اند.

فقط ۳۰ درصد ظرفیت دریاچه هامون پر است
با وجودی که روز گذشته طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی استان سیستان‌و‌بلوچستان، شدت و گستره مکانی فعالیت سامانه بارشی در استان گسترش یافت، اما مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان تأکید می‌کند: «توجه به کسری بارش و وضعیت منابع آبی استان، بارندگی‌های کنونی تا حدودی به تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و مخازن سد‌های استان کمک می‌کند که هر چند نمی‌تواند خشکسالی‌های گذشته را جبران کند.»
سلطانعلی‌میر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان هم معتقد است، سیل در این منطقه می‌تواند به نفع مبارزه با خشکسالی مدیریت شود. به گفته وی با بیان اینکه فقط ۳۰درصد ظرفیت دریاچه هامون پر است و این دریاچه ظرفیت مناسبی برای کنترل سیل استان دارد، این بارندگی‌ها پس از چند سال خشکسالی به سود منطقه و استان است. میر تأکید می‌کند: «دو خطر جدی که با آن‌ها مواجهیم، میزان بالای بارندگی و افزایش میزان آب ورودی از سمت افغانستان است.»

تخلیه روستا‌های در معرض سیل خراسان
سرپرست فرمانداری بشرویه شهرستان خراسان جنوبی از تخریب ۱۰۰ درصدی ۱۳ منزل مسکونی در منطقه نیگنان روستای بندان بخش مرکزی بشرویه خبر می‌دهد. علی شفیعی می‌گوید: «هفت روستای شهید قاسم‌پور، حسین‌آباد، بندان، کلاته حمام، چاه موتور اتحاد، عشق باد و تجرگ به دلیل شدت باران و احتمال وقوع سیلاب تخلیه شدند.» به گفته وی سالن‌های ورزشی و آموزش و پرورش شهرستان برای اسکان اضطراری آماده شده است. براثر بارندگی‌های ۷۲ ساعت گذشته، ۱۳ منزل مسکونی در منطقه نیگنان روستای بندان بخش مرکزی بشرویه به طور کامل تخریب شده است. فرماندار سربیشه از انتقال اهالی پنج روستای در معرض سیل به مکانی امن خبر داد. به گفته محمد جواد فلاحی با اعلام اینکه ۳۵۰ خانوار در محاصره سیل قرار داشتند که با تلاش شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان از محاصره سیل خارج شدند.

عبور سیل از سیل بند اهواز
در خوزستان هم هنوز اوضاع عادی نیست. حسین پنبه‌دانه‌پور فرماندار شوشتر می‌گوید: «در اثر سیلاب ۴۲روستا در شهرستان شوشتر در معرض خطر سیل بودند و هم‌اکنون۱۲ روستا در محاصره سیلاب قرار دارند.»
در اهواز هم سیلاب از روی سیل‌بند‌ها عبور کرده و وارد شهر شده و مناطق میدان بارفروشان و عین ۲ اهواز را تحت تأثیر قرار داده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار