کد خبر: 952798
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۳
هدایت سرمایه‌ها به بخش تولید، مکانیزم غایب در کردستان
اقتصاددان مطرح کشور گفت: چهارچوب ضوابط اجرایی موجود در کشور در حوزه سرمایه‌گذاری بسیار امیدبخش نیست چراکه یک بروکراسی سنگین اداری در زمینه سرمایه‌گذاری در استان و داخل کشور وجود دارد که مانع افزایش ظرفیت‌های تولید می‌شود.

بایزید مردوخی از اقتصاددانان برجسته کُرد کشور در گفت‌وگو با خبرنگار جوان در سنندج اظهار داشت: سال 98 به عنوان سال «رونق تولید» نامگذاری شده است به نظر من شعار مناسبی است اگر بتوانیم در همه حوزه‌ها رشد و رونق تولید داشته باشیم.

وی افزود: با رونق تولید، عرضه کالا و خدمات در سطح کلان افزایش پیدا می‌کند که این افزایش باعث می‌شود که کالاهای بیشتر و باکیفیت‌تری تولید ‌شود و همین مسئله کاهش قیمت‌ها را منجر می‌شود.

رونق تولید بدون رونق سرمایه‌گذاری محقق نمی‌شود

این اقتصاددان برجسته کشور ادامه داد: یکی از مسائل اساسی که در شعار رونق تولید نهفته است افزایش سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید است یعنی تا افزایش سرمایه‌گذاری در کشور اتفاق نیفتد نمی‌توانیم در تحقق شعار سال موفق شویم.

وی تصریح کرد: البته یک مشکل اساسی این است که متاسفانه خیلی از نیازهای تولید را در خارج از کشور تامین می‌کنیم که همین باعث افزایش قیمت تمام‌شده کالای داخلی می‌شود پس اگر می‌خواهیم رونق تولید شکل بگیرد باید آن‌دسته از کالایی را که از خارج تامین می‌کنیم در داخل تولید کنیم و این مستلزم سرمایه‌گذاری و رونق سرمایه‌گذاری است.

بروکراسی سنگین اداری در کردستان مانع سرمایه‌گذاری می‌شود

مردوخی به مشکلاتی که بر سر راه تحقق شعار سال وجود دارد اشاره کرد و گفت: متاسفانه چهارچوب ضوابط اجرایی موجود در کشور در حوزه سرمایه‌گذاری بسیار امیدبخش نیست چراکه یک بروکراسی سنگین اداری در زمینه سرمایه‌گذاری در استان و داخل کشور وجود دارد که این بروکراسی اداری مانع افزایش ظرفیت‌های تولید می‌شود.

لزوم اصلاح نظام اجرایی در حوزه سرمایه‌گذاری

وی با تاکید بر اینکه باید در چهارچوب شعار سال، نظام اجرایی در حوزه سرمایه‌گذاری اصلاح شود، گفت: البته این شعار سال امیدواری‌هایی به فعالان اقتصادی داده است که در جهت تحقق آن اصلاحات لازم در قوانین اعمال شود.

این پژوهشگر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت اقتصادی استان کردستان اشاره کرد و گفت: با تمام تلاش‌هایی که مقامات استان انجام می‌دهند متاسفانه وضعیت اقتصادی استان در شرایطی نیست که بتواند حداقل اشتغال را برای نیروی جوان استان تامین کند.

وی گفت: در واقع سرمایه‌گذاری‌هایی که در استان انجام می‌گیرد توسط بخش غیر‌دولتی و در حوزه‌هایی است که اشتغال و یا ارزش افزوده‌ای برای استان ایجاد نمی‌کند.

وی یادآور شد: ناهماهنگی بین نیازهای استان و نقدینگی استان این سوال را پیش می‌آورد که چرا مکانیزی نداریم که سرمایه‌ها به بخش تولید برود و در آنجا ظرفیت اشتغال و ارزش‌افزوده ایجاد کند در واقع این مکانیزم غایب در استان است.

زمین مشکل اصلی سرمایه‌گذاران در کردستان

مردوخی با بیان اینکه یکی از موانع و مشکلاتی که پیش‌روی سرمایه‌گذاران استان وجود دارد مسئله زمین است گفت: سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، دامداری، صنعت، واحدهای تولیدی و ... به زمین نیاز دارد بنابراین اعطای زمین با قیمت پایین  باید در دستور کار مسئولین قرار بگیرد.

نخ ارتباطی بین مدیران و دانشگاهیان قوی نیست

وی به کم‌کاری در بهره‌گیری از نخبگان در حوزه اقتصادی و تولیدی استان انتقاد کرد و گفت: از یک طرف استان این همه دانشگاه و فارغ‌التحصیل دانشگاهی دارد و از طرف دیگر مدیران قابلی دارد ولی مشکل اینجاست نخی که باید اینها را به هم وصل کند و کمک کند به افزایش تولید خیلی قوی نیست پس لازم است در این زمینه هم کار شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر