کد خبر: 953334
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۹
راه‌هایی برای رفع دلخوری و ناراحتی همسر
اگر هر یک از زوجین همسر خود را در وضعیت آشفته‌ای دید، او را نادیده نگیرد و بی‌تفاوت نباشد؛ به حرفش گوش کند و اگر حق داشت او را تصدیق کند. حتی می‌توان سعی کرد با کمی شوخی فضا را تلطیف کرد.
محمدرضا سهیلی‌فر
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: خانم‌ها، آقایان، زوج‌های محترم، بیایید مسبب دلخوری هم نشویم. وقتی یکی از طرفین ناراحت است، سعی کنیم مرهم باشیم. قبول دارم همه درگیری‌های خودشان را دارند و در تکاپوی درآوردن لقمه نانی هستند. رئیس‌تان ایراد می‌گیرد، نوبت را در صف رعایت نمی‌کنند، در میدان یا از فرعی به اصلی حق تقدم را رعایت نمی‌کنند، هزینه‌ها بالا رفته، اجاره یا قسط‌تان عقب افتاده و. ولی آیا این‌ها دلیل می‌شود در خانه که باید محیطی آرام برای تجدید قوای جسمی و روحی برای یک روز کاری دیگر باشد، به بهانه‌های مختلف به هم بپریم و اصطکاک ایجاد کنیم؟ مگر زن و شوهر در وهله اول کسی به‌جز همدیگر را دارند؟ مگر نباید مونس و آرامش‌دهنده هم باشند؟ پس چرا با رفتار کنترل‌نشده اوقات خود را تلخ کنیم و سوهان روح هم و بعد هم مجبور به منت‌کشی بشویم. یعنی کمی خویشتن‌داری و کنترل کلام و گفتار آن‌قدر دشوار است؟ بیایید از این پس رویکرد تازه‌تر و مناسب‌تری نسبت به یکدیگر داشته باشیم. این روز‌ها خیلی از زن و شوهر‌ها خواه، ناخواه با چنین وضعی روبه‌رو می‌شوند. در این مقاله مطالبی را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا بدانید مدیریت رفتار و گفتار آن قدر سخت نیست، یا اصلاً سخت هم باشد، وقتی کنترل شود، خودتان احساس رضایت بیشتری خواهید کرد. به همین سادگی. باور کنید رنجاندن هم نه چیزی به شما اضافه می‌کند و نه جایگزین التیام‌بخشی برای سایر مشکلات روزمره شما خواهد بود.

۱- برخورد آرام و صبورانه هنگام ناراحتی همسر

زمان‌هایی وجود دارد که همسر شما خواه زن یا مرد ناراحت است. شاید همسر شما از دست شما ناراحت باشد، شاید از کسی یا چیزی که هیچ ارتباطی با شما ندارد، ناراحت است. در واکنش به ناراحتی او شما هم می‌توانید بدخلقی یا بی‌حوصلگی از خودتان نشان دهید و با این کار او را بیشتر برنجانید. چنانچه به احساسات او توجه نکنید یا اگر سعی نکنید اوضاع را سر و سامان دهید، مطمئناً برای همسرتان ناراحت‌کننده خواهد بود.

اگر همسرتان ناعادلانه رفتار کرده یا مرز‌های معینی را زیر پا گذاشته و قوانین داخل زمین را در زندگی زناشویی نقض کرده، این بار که از شریک زندگی‌تان ناراحت هستید به جای حمله کردن با اتهام‌های مختلف و زیر سؤال بردن او، اول سعی کنید آرام باشید. تا ۱۰ بشمارید، نفسی بکشید. آبی بخورید. باور کنید نه شما فرار می‌کنید نه او. وقتی دوباره احساس کردید آرام شدید و می‌توانید صحبت کنید، آن موقع می‌توانید با هم گفت‌وگو و همکاری کنید تا یک رابطه سالم برقرار کنید. مشکل خیلی از زوج‌ها این است که بلد نیستند با هم صحبت کنند و ارتباط بگیرند یا توقع دارند طرف مقابل مثل آن‌ها فکر یا رفتار کند. دقت کنید بخشی از ناراحتی‌های ما در جامعه هم ناشی از همین موضوع است که وقتی افراد، مثل ما یا آن طوری که ما توقع داریم رفتار نمی‌کنند، ناراحت می‌شویم یا از کوره درمی‌رویم؛ بنابراین به زوج‌های جوان، میانسال و حتی پا به سن گذاشته توصیه می‌کنیم هنگام ناراحتی یکی از طرفین به شیوه‌های مثبت متوسل شوید و آن را به کار بگیرید. باور کنید هزار راه در این زمینه وجود دارد. ما گزیده‌ای از این هزار راه را در ادامه می‌آوریم!

۲- تلاش برای اقدامات مثبت و همگرا‌کننده

احساسات همسر خود را گوش کنید، درک کنید و بپذیرید. احساسات و تفکر خود را با هم به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید بگویید «دوستت دارم». کوچک نمی‌شوید. آیا لایق این جمله نیست؟ یعنی به اندازه این یک جمله در زندگی شما زحمت نکشیده و سهم ندارد؟ اگر کوتاهی یا بدخلقی از جانب شما بوده، به طور مناسب عذرخواهی کنید. برای درک اینکه چرا همسر شما ناراحت است، به او و حرف‌هایش گوش کنید تا تلاش خود را کرده باشید.

۳- پرهیز از اقدامات نامناسب و واگراکننده

در زمان ناراحتی همسرتان یا رنجیدگی عاطفی مراقب رفتار و عملکردتان باشید. همان موقع بیان نمی‌کند، ولی ثابت شده در روحیه‌اش به شدت تأثیر دارد. احساسات یا طرز فکر یا تلقی همسر خود را به صورت کلامی یا زبان بدن کوچک نشمارید و تحقیر نکنید. در برابر او موضع دفاعی نگیرید. وقتی در چنین موقعیتی هستید، بدون این که چیزی بگویید اتاق را ترک کنید و بروید. اگر باید کاری انجام می‌شده که نشده، نه تنها الان زمان گله کردن نیست، بلکه زمان ابراز محبت است. بدون توجه به ناراحتی عاطفی یکدیگر، سعی نکنید مشکل را حل کنید.

۴- از بیان عبارات غیرسازنده خودداری کنید

در اینجا چند نمونه از عبارات و جملاتی که مفید نیستند را با هم مرور کنیم. نگویید: «ول کن بابا...، این قدر بزرگش نکن...، اوه حالا مگه چی شده...» بله، اما شاید موضوع برای همسر شما خیلی مهم باشد. احساسات و افکار همسرتان در مورد هر موضوعی باید برای شما هم مهم باشد.

نگویید: «برای هر چی خودم باید ورود کنم؟... من نباشم کارمون زاره.» فکر می‌کنید اگر راه حلی برای مشکل یا مسئله همسرتان وجود دارد آیا باید از موضع بالادستی و کوچک کردن او مطرح کنید؟ همسر شما ممکن است این حرف را به منزله نمک به زخم پاشیدن و در تضاد با تسکین خود تلقی کند.
نگویید: «ببین، من روزی بدتر از تو...» بازی تک‌نفره برنده ندارد؛ لذا این‌گونه بازی نکنید.

نگویید: «حالا هر چی، چیه، چه خبره، چته.» اگر می‌خواهید بسیار بی‌تفاوت و غیراحساسی با موضوع برخورد کنید، این نوع عبارات را به کار می‌برید، ولی مطمئن باشید همسر شما بیشتر ناراحت و دلخور خواهد شد.
نگویید: «خب، تقصیر منه مگه، خودت...»، این عبارت دفاعی تنها تنشی را که دو نفر با آن مواجه هستید، تشدید می‌کند.

نگویید: «تو منطقی نیستی.» ممکن است برداشت و استدلال همسرتان در مورد وضعیت یا مسئله مربوط با شما متفاوت باشد، اما این بدان معنا نیست که نگرانی‌های همسر شما بی‌ربط باشد یا اینکه همسر شما به سخنرانی تحقیرآمیز شما نیاز داشته باشد. زمانی که همسرتان ناراحت است، این نوع تکلم ممکن است موجب احساس تحقیر و نوعی بی‌ملاحظگی تلقی شود.

چنانچه بدون گفتن حرفی اتاق را ترک کنید تا کمی زمان و فضا برای فکر کردن داشته باشید و همسرتان را تنها می‌گذارید، ممکن است ایده خوبی نباشد. شاید همسر ناراحت شما به حضور شما نیاز داشته باشد. بستگی به شناخت شما و آن موقعیت دارد.

۵- چندگام تسکین‌دهنده هنگام ناراحتی همسر

خب، اکنون و در بخش پایانی این مقاله قصد دارم گام‌های تسکین‌دهنده دیگری را که زوجین می‌توانند برای کمک به حل و فصل مجادله‌ها و دلخوری‌ها خواه از بیرون یا داخل خانه نشئت گرفته باشد، در راستای آرامش خانواده بردارند، با شما در میان بگذارم.

اگر هر یک از زوجین همسر خود را در وضعیت آشفته‌ای دید، او را نادیده نگیرد و بی‌تفاوت نباشد؛ به حرفش گوش کند و اگر حق داشت او را تصدیق کند. حتی می‌توان سعی کرد با کمی شوخی فضا را تلطیف کرد.
مراقب زبان بدنتان باشید. گوش دادن مستلزم توجه بیشتری از صرفاً شنیدن آنچه همسر شما می‌گوید، می‌شود. ارتباطات غیرکلامی‌که هر دوی شما نشان می‌دهید، می‌تواند منجر به درک بیشتری از طرفین بشود.
از چرخاندن چشم‌هایتان و چپ چپ نگاه کردن به هم اجتناب کنید. نگاه غضب‌آلود یا اخم کردن می‌تواند تنش را بین زوجین افزایش دهد.

همین طوری راه نیفتید بروید. اگر نیاز به زمان برای فکر کردن خود دارید، قبل از خروج از اتاق به او اعلام کنید.
احساسات همسر خود را محترم بشمارید. شاید شما شیوه‌ای که همسر شما احساس یا اندیشه می‌کند را نپسندید، لیکن شما ملزم به احترام به این احساسات و نشان دادن همدلی با او هستید.

احساسات خود را با هم به اشتراک بگذارید. به اشتراک گذاشتن احساسات خود را به تأخیر نیندازید. شما می‌توانید نظرات یا استنباط خود را در مورد مشکل بعد از آن مطرح کنید.
همیشه بگویید «دوستت دارم». این جمله کوتاه را بگویید. هیچ وقت تکراری نمی‌شود و همیشه اثر خود را دارد. طول و تفصیل ندهید فقط همین قدر هم کافی است تا بدانید در کشاکش روزگار تنها نیستید.

تصمیمات مهم و مخاطره‌آمیز نگیرید. اصلاً خوب نیست که هر کدام از شما ناراحت یا رنجیده شد، فوری بخواهد یک تصمیم مهم بگیرد. به‌جای آن یاد بگیرید و دقت کنید چه زمانی و چگونه عذرخواهی کنید. معذرت‌خواهی واقعی و معنی‌دار بیش از آن است که فقط بگوییم: «متأسفم.»
در خاتمه باید گفت: وقتی ناراحت می‌شوید یا به اصطلاح آمپر می‌چسبانید، برای یک همسر ناراحت مجوزی صادر نمی‌شود که بددهنی و توهین بکند.

برگرفته از سایت: The Marriage Garden Program
نویسنده: شری اِستریتُف
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار