کد خبر: 954697
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۳
شخصیت‌ها و رسانه‌های امریکا از تکرار «تجربه تلخ شکست» برای ایالات متحده می‌گویند
ایالات متحده امریکا بعد از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی در تقابل با جمهوری اسلامی ایران همچنان اشتباهات سال‌های نخست را تکرار و گمان می‌کند با اهرم‌هایی مانند تحریم، تهدید و فشار‌های بین‌المللی می‌تواند نظام اسلامی را وادار به تغییر در رفتار و رویکرد خود در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی کند
سرویس سیاسی جوان آنلاین: ایالات متحده امریکا بعد از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی در تقابل با جمهوری اسلامی ایران همچنان اشتباهات سال‌های نخست را تکرار و گمان می‌کند با اهرم‌هایی مانند تحریم، تهدید و فشار‌های بین‌المللی می‌تواند نظام اسلامی را وادار به تغییر در رفتار و رویکرد خود در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی کند و جامعه ایرانی را وادار به تردید در حمایت از انقلاب نماید.

دونالد ترامپ نیز همانند رؤسای جمهور سابق امریکا طی حدود سه سال اخیر بار‌ها تلاش کرده است با تشدید فشار‌های بین‌المللی نظیر تحریم‌های اقتصادی و سیاسی، جمهوری اسلامی ایران را وادار به مذاکرات جدید تحت فشار کند بدون آنکه کمترین توجهی به تجربیات شکست‌های تلخ اسلاف پیش از خود کند، البته در این میان هستند رسانه‌ها و شخصیت‌هایی در امریکا که نسبت به شکست‌های رئیس‌جمهور این کشور در تقابل با ایران با رویکرد فعلی هشدار داده و خواهان تزریق نگاه واقع‌بینانه و نه توهم‌آلود در دشمنی خود با ایران شده‌اند.

آنچه عموم شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌های معتبر در امریکا نسبت به رویکرد تهاجمی کاخ سفید نسبت به جمهوری اسلامی با قطعیت بیان می‌کنند، شکست دوباره ایالات متحده در دشمنی خود با جمهوری اسلامی ایران است و علت عمده آن را نیز عدم شناخت صحیح مقامات امریکایی از میزان پایبندی جامعه ایرانی به نظام اسلامی و روحیه استکبارستیزی آن‌ها در تقابل با تهاجمات اقتصادی، سیاسی و نظامی غرب ارزیابی می‌کنند.

ترامپ ایران را دست‌کم گرفته است

در همین رابطه یکی از رسانه‌های مشهور امریکایی با تأکید بر اینکه «ترامپ میزان تاب‌آوری تهران را دست‌کم گرفته» از شکست قطعی دولت امریکا در تقابل با کشورمان سخن به میان آورده است. وبگاه شبکه خبری ان‌بی‌سی‌نیوز در تحلیل خود می‌نویسد: «به نظر می‌رسد ترامپ معتقد است تحریم‌های فلج‌کننده سرانجام ایران را به پذیرش توافقی که سختگیرانه‌تر از توافق مذاکره‌شده توسط دولت باراک اوباماست، سوق خواهد داد، اما حلقه مشاوران تندرو رئیس‌جمهور عزم ایران و میزان تاب‌آوری آن‌ها را دست‌کم گرفته‌اند.»

دیلی بیست نیز در همین رابطه نوشت: چندین منبع آگاه به دیلی بیست گفتند که دولت امریکا در مورد ایران بزرگنمایی کرده و تهدید را بیش از حد واقعی مهم جلوه داده است. یک مقام دولتی آگاه دیگر گفت: اینگونه نیست که دولت این اطلاعات را اشتباه توصیف کند بلکه واکنش بیش از حد نشان می‌دهد. یک منبع آگاه دیگر نیز با این گفته موافقت کرد که واکنش دولت ترامپ یک واکنش بیش از حد است، اما وجود چنین تهدیدی را مورد مناقشه قرار نداد.

هدف ترساندن ایرانی‌هاست نه چیز بیشتر

ایلان گلدنبرگ معاون امنیت اندیشکده CNAS و مقام سابق دولت امریکا نیز در همین باره می‌گوید: «فرستادن یک ناو به سنت‌کام غیرعادی نیست و احتمالاً طبق روند و با برنامه‌ریزی از مدت‌ها قبل انجام می‌شود، اما این ادبیات تهاجمی بولتون غیرعادی است. حدسم این است که خواسته از فرصت استفاده کند و ایرانی‌ها را بترساند. چیز بیشتری نیست.»
نیویورکر نیز تأکید می‌کند که هدف دولت ترامپ افزایش فشار بر مردم ایران است تا خود مردم دست به تغییر رژیم بزنند. این نشریه با اشاره به اظهارات یک عضو ارشد تیم سیاست خارجی ترامپ می‌نویسد: «با تمام تجربیات در امر تغییر رژیم، الان نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. اقتصاد ایران را می‌توانیم فروبپاشیم، کار سختی نیست، اما همه چیز به مردم ایران بستگی دارد.»

نشریه آتلانتیک نیز در مطلبی با درج اینکه امریکا طبق اطلاعات موجود تاکنون حدود ۷ هزار و ۹۶۷ مورد تحریم در سراسر جهان علیه افراد، سازمان‌ها و کشور‌های مختلف اعمال کرده است، نوشت: «استفاده از این ابزار توسط واشنگتن در قرن ۲۱ به اوج خود رسیده است.» آتلانتیک همچنین در ادامه نوشت: این تحریم‌ها برای تاثیرگذاری بر مردم نه از طریق ضرب و شتم بلکه با استفاده از تهدید است.

رویکرد ترامپ در قبال ایران شکست خورده است

تمام این مواضع در حالی است که استفن والت با بیان اینکه دولت دونالد ترامپ رویکرد یکجانبه‌گرایی را در پیش گرفته است، گفت: «دولت ترامپ در قبال ایران و کره شمالی نیز ابتدا یکسری خواسته‌های واهی خود را مطرح می‌کند و سپس به امید وادار کردن این دو کشور به تسلیم شدن در مقابل خواسته‌های امریکا، تحریم‌ها علیه این کشور‌ها را افزایش می‌دهد و این در حالی است که در گذشته، چنین رویکردی به طور مداوم در مقابل هر دو کشور ایران و کره شمالی شکست خورده است.» والت در ادامه می‌گوید: دولت ترامپ معتقد است ایالات متحده امریکا به قدری قدرتمند است که می‌تواند بسیاری از موضوعات را به تنهایی پیش ببرد و کشور‌های دیگر نیز در مقابل نمایش قدرت و تصمیمات امریکا سرتعظیم فرود می‌آورند.

ریچارد هاس: اگر اقتصاد ایران آسیب ببیند و تهدید شود، بیکار نخواهد نشست

«ریچارد هاس» مقام سابق وزارت خارجه امریکا و رئیس اندیشکده «شورای روابط خارجی» در مصاحبه با بلومبرگ نیز با هشدار نسبت به عواقب تحریم و توسعه دشمنی‌ها با ایران گفت: «ما نمی‌توانیم کاری کنیم که ایران به طرز معنادار از کار‌هایی که در سوریه و یمن می‌کند عقب نشینی کند. ما توانایی کمتری هم برای تغییر دادن حکومت از طریق تحریم‌ها خواهیم داشت.»

وی افزود: «ایران ممکن است به روش‌های تهاجمی نیز روی بیاورد. چرا ما فکر می‌کنیم آن‌ها از طرق مختلف اعم از ابزار‌های سایبری یا روش‌های فیزیکی فشار اعمال نخواهند کرد؟» ریچارد هاس در ادامه خطاب به مجری بلومبرگ اضافه کرد: «دیوید، آن‌ها اگر اقتصادشان آسیب ببیند و تهدید شود، بیکار نخواهند نشست.» مقام سابق وزارت خارجه امریکا در پاسخ به سؤال مجری برنامه گفت که سیاست دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور امریکا علیه ایران تغییر نظام این کشور است.

تمام این‌ها در حالی است که برخی از وابستگان به یک طیف سیاسی در داخل کشور با بزرگنمایی اقدامات ضدایرانی دولت دونالد ترامپ از جمله ارسال ناو جنگی به خلیج فارس یا سفر وزیر خارجه امریکا به عراق تلاش می‌کنند با ترساندن مردم، نظام اسلامی را وادار به تسلیم و حداقل امتیازدهی به طرف غربی کنند آن هم در حالی که برخی رسانه‌های مشهور غربی هدف پمپئو از سفر به عراق در هفته اخیر را پیام آتش‌بس به طرف ایرانی عنوان کرده‌اند، به عنوان نمونه مدیر سابق شبکه الجزیره در همین باره می‌نویسد: «آنچه درباره سفر پمپئو به عراق در رسانه‌ها پخش شد کاملاً عکس واقعیت است؛ پمپئو حامل پیام آتش‌بس برای ایران بوده است. تمام آنچه امریکا می‌خواهد پیوستی برای توافق هسته‌ای است و نه لغو آن به گونه‌ای که توافق ترامپ باشد نه توافق اوباما». آنچه بدیهی است اینکه گسترش دشمنی کاخ سفید در شرایط کنونی نیز نمی‌تواند منجر به اتخاذ نتایج دلخواه امریکا و تسلیم جامعه ایرانی و نظام اسلامی در رویارویی با غرب شود و این واقعیتی است که انبوهی از شخصیت‌ها و رسانه‌های غربی به آن پی برده‌اند، اما کماکان جریان غرب‌زده داخلی حاضر به پذیرش و هضم آن نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار