کد خبر: 955194
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۵
قاتل خاموش؛ یک بیماری پرعارضه که به راحتی قابل کنترل است، اما اگر کنترلش از دستمان در برود، می‌تواند مرگبار باشد. آنطور که مدیرکل مدیریت دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: «سالانه ۱۰۰هزار ایرانی به دلیل «فشارخون» می‌میرند.»، اما آمار مبتلایان به این بیماری در کشورمان کم نیست. به گفته وزیر بهداشت حدود ۱۵ میلیون ایرانی به پرفشاری خون مبتلا هستند و حداقل ۴۰ درصد از آن‌ها از بیماری خود خبر ندارند، اما این بیماری با راهکار‌هایی ساده همچون کاهش مصرف نمک یا تغییر سبک زندگی می‌توانند این بیماری را کنترل کنند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: فشار خون هم از آن دست بیماری‌هایی است که زیربنای بسیاری از امراض و بیماری‌های دیگر می‌شود. براساس مطالعات صورت گرفته به طور متوسط ۲۲درصد زنان و ۲۱درصد مردان ایرانی مبتلا به فشارخون بالا بوده‌اند. همچنین گروه سنی ۵۵ تا ۶۹ سال نیز بیش از ۵۰درصد دچار عارضه فشار خون بالا بودند. حدود یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال در کشور فشار خون بالا دارند که این آمار براساس آخرین پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در سال ۹۵ به دست آمد و اکنون نیز بناست تا پس از سه سال مراحل آمار‌گیری تازه با بسیج همگانی کاهش فشار خون صورت گیرد.

۴۰ درصد از فشارخونی‌ها از فعالیت قاتل خاموش!
سعید نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی می‌گوید: «برآورد ما این است که ۱۵میلیون ایرانی، مبتلا به فشار خون هستند. حداقل ۴۰درصد از افراد مبتلا به فشار خون از این بیماری خبر ندارند که این موضوع بسیار خطرناک است؛ این افراد زمانی از فشار خونشان مطلع می‌شوند که با سکته مغزی یا قلبی یا با نارسایی کلیه به بیمارستان مراجعه می‌کنند.» به گفته افشین استوار، مدیرکل مدیریت دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت طی ۲۵سال گذشته شیوع فشار خون بالا در کشور ما حدود سه برابر شده است. پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که این روند افزایشی در صورتی که مداخله جدی در آن صورت نگیرد، همچنان ادامه خواهد داشت. وزیر بهداشت فشار خون را «قاتل خاموش» می‌خواند و با تأکید بر اولویت‌دادن به این بیماری در نظام سلامت و با عنایت به آمار مرگ‌و‌میر ناشی از پرفشاری تصریح می‌کند: «متأسفانه برخی از پزشکان ما از دستگاه فشار خون در مطب‌های خود استفاده نمی‌کنند و باید به طبیبان هم اهمیت کنترل فشار خون را گوشزد کنیم.» به گفته وی، سن بالای ۳۰ سال سن ورود به بیماری پرفشاری خون است و افراد بالای ۳۰ سال باید فشار خونشان را کنترل کنند. وی با تأکید بر اولویت پیشگیری بر درمان می‌افزاید: «اولویت و سیاست دوممان توسعه درمان سرپایی نسبت به درمان بستری است که ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین آن مراجعه به سطح یک ارائه خدمات است. در عین حال مردم باید شیوه زندگی مناسبی را هم برای تداوم زندگی رعایت کنند که یکی از آن‌ها تغذیه است.»

انتقاد «نمکی» از مصرف نمک
نمک و نمکدان برای ما ایرانی‌ها آنچنان مهم است که ضرب‌المثل‌هایمان هم نمکی است. وزیر بهداشت معتقد است، باید الگو‌های نمکی‌مان را تغییر دهیم. نمکی با انتقاد از مصرف بالای نمک در بین مردم معتقد است: «به صورت ناگهانی نمی‌توانیم الگوی تغذیه مردم را تغییر دهیم. باید با شیوه‌های پلکانی این کار را انجام دهیم و اگر بتوانیم ۳۰درصد مصرف نمک در جامعه را کم کنیم، اقدام بزرگی انجام داده‌ایم. در این زمینه باید اول به سراغ رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها رفته و مهم‌تر از همه به سراغ خانم‌های خانه برویم.» مدیرکل مدیریت دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت هم در توصیه‌های نمکی‌اش درباره فشار خون تأکید می‌کند: «مهم‌ترین علت ابتلا به فشار خون در افراد، مصرف نمک زیاد شناسایی شده که متأسفانه مصرف نمک در کشور ایران سه برابر میزان مطلوب و دو برابر میانگین جهانی شناخته می‌شود. در همین راستا اگر بتوانیم فقط نمکدان را از سفره‌های غذا حذف کنیم، می‌توان تا یک- سوم مصرف نمک را کاهش داد. از طرف دیگر یکی از برنامه‌های جدی وزارت بهداشت کاهش نمک فرآورده‌های غذایی کشور به ویژه نان مصرفی خانوار است.» چاقی و کم‌تحرکی عوامل دیگری است که می‌تواند به پرفشاری خون و بروز سکته قلبی، سکته مغزی، مشکلات کلیوی، زوال عقل، مرگ زودرس منجر شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار