کد خبر: 956546
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۶
گزارش «جوان آنلاین» از قتل و کتک‌کاری‌ در سریال‌های ماه رمضان
دقایقی پس از اذان مغرب در شب‌های ماه مبارک رمضان، سریال‌های «برادرجان» «دلدار» و «از یاد‌ها رفته» پخش می‌شود. آن‌وقت روزه‌داران که در این شب‌ها انتظار دیدن فیلمی مناسب با این ایام را داشتند با دیدن داستانی که هیچ نسبتی با این ماه ندارد، شوکه شده و با دیدن صحنه‌های خشن آن نیز آزرده خاطر می‌شوند.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین – الهه هاشمی: نبود سریال‌های مناسبتی در ماه رمضان انتقادات بسیاری از کاربران فضای مجازی را به راه انداخت تا اینکه پخش مکرر صحنه‌های دلخراش از دعوا و کتک‌کاری در این سریال‌ها نیز حال مخاطبان را به‌هم ریخت و به حجم انتقادات علیه سریال‌های ماه رمضانی امسال افزود.

واکنش کاربران فضای مجازی

یکی از کاربران توئیتر با نام میلاد در این باره نوشته است: «ده دقیقه از برادر جان رو دیدم حالم بهم خورد جای رضا عطاران برای ساختن سریال ماه رمضان خالی است.»

کاربر دیگری با نام راضی نیز توئیت زده است: «می‌زنی شبکه سه، «برادرجان» یه‌سری افتادن به جون هم و چاقو و دعوا و حق‌خوری، می‌زنی شبکه دو «دلدار» یکی تو کماست و خیانت پشت خیانت. می‌زنی شبکه یک «از یاد‌ها رفته» هفت تیرکشیه و مثلث عشقی و بکش بکش. خلاصه نفهمیدیم ماه بزمه یا ماه رزم با این میزان خشونت سریال‌های مناسبتی!»

محمد کلهر یکی دیگر از کاربران توئیتر نیز در صفحه خود فیلمی از صحنه کتک‌کاری برادرجان را منتشر کرده و نوشته است: «دعوا سر نحوه اجرای طرح درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی هست، غافل از اینکه تلویزیون به دلیل تعداد مخاطبان زیاد، بیشتر بهش نیاز داره! واقعا این خشونت عریان تو سریال رمضانی شبکه سه چه لزومی داره؟ اگر می‌خواهید نشون بدید، لااقل قبلش یه ۱۵+ گوشه صفحه بذارید!»

جامعه افسرده و خشن با سریال‌هایی که خشونت را به تصویر می‌کشد!

رضا صائمی، منتقد سینما و تلویزیون با انتقاد از حجم خشونت‌ها در سریال‌های ماه رمضان امسال به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «در سریال دلدار قتل اتفاق افتاده و دعوا و درگیری‌هایی را به دنبال خود داشته است. همچنین در سریال «برادرجان» که موضوعی تکراری دارد، اختلافات خانوادگی و حق‌خوری و به دنبال آن نزاع به تصویر کشیده شده است. در حالی که تلویزیون به‌عنوان یک رسانه عمومی باید دقت بیشتری داشته باشد، زیرا که مخاطب آن همه رده‌های سنی هستند.»

او ادامه می‌دهد: «تلویزیون و سینما باید به آسیب‌های اجتماعی توجه داشته باشند و در قالب درام یا ملودرام مسائل اجتماعی را مطرح کنند. اما رعایت نکاتی در بیان این آسیب‌های اجتماعی حائز اهمیت است.»

صائمی به بی‌مناسبتی سریال‌های امسال به عنوان سریال‌های ماه رمضان اشاره می‌کند و می‌گوید: «سریال‌های ماه رمضان امسال سریال‌های مناسبتی به مفهوم متعارف خودش نیست و این فیلم‌های روتین اجتماعی در روز‌های دیگر نیز می‌توانست تولید و پخش شود.»

این منتقد سینما و تلویزیون اظهار می‌دارد: «در حال حاضر جامعه ما افسرده و خشن است؛ بنابراین نباید سریال‌های خشن ساخته شود، بلکه باید تولیدات نمایشی تلویزیون در جهت تعدیل این مسئله باشد. اگر هم قرار به ساخت این دسته از سریال‌هاست باید دقت شود که نمایش خشونت حتی اگر برای نفی آن هم است نباید به تشدید خشونت در جامعه منتهی نشود.»

صائمی می‌گوید: «در بحث خشونت مواجهه کارگردان و فیلمساز با این سوژه و نوع پردازش او به مسئله خشونت بسیار مهم است. یک زمانی خشونت در سریال طوری به تصویر کشیده می‌شود که تبعات منفی دارد و یک زمان همین خصلت به گونه‌ای نشان داده می‌شود که می‌خواهد آسیب‌شناسی کند و عقوبت خشونت را نشان دهد که نقش بازدارنده‌ای خواهد داشت.»

هیچ‌وقت عطاران تکرار نشد

او با بیان اینکه سریال‌های ماه رمضان کارکرد نوستالژی‌اش را از دست داده است، می‌گوید: «هیچ‌وقت عطاران تکرار نشد. آن سریال‌ها جذابیت بیشتری داشتند و خاطرات جمعی را برایمان تداعی می‌کرد. سریال‌هایی که مفاهیم اخلاقی را در بستر قصه‌های رئال اجتماعی و خانوادگی مطرح می‌کرد و بازتابی از زندگی روزمره خود مردم بود. اما حالا در سریال «برادرجان» دیالوگ‌ها و لحن بازیگران را نگاه کنید! کدام یکی از مردم ما این مدلی صحبت می‌کنند؟ ادبیات بازیگران هیچ ارتباطی با مخاطب برقرار نمی‌کند.»

صائمی به کیفیت پایین سریال‌های ماه رمضان امسال اشاره می‌کند و می‌گوید: «سریال‌های تکراری مانند پایتخت را برای سومین بار است که می‌بینم، اما رغبتی به دیدن سریال‌های ماه رمضان ندارم. زیرا که به نظرم «پایتخت» از همه سریال‌های ساخته شده برای ماه رمضان امسال قشنگ‌تر است و ارزش چند بار دیده شدن را دارد.»

از سریال‌های آرامش‌بخش گذشته تا سریال‌های پرتنش امروز!

این منتقد سینما و تلویزیون تصریح می‌کند: «تجربه تاریخی نشان داده که مجموعه‌های کمدی و طنز مخاطبان بیشتری دارد و مجموعه‌هایی که طبقه‌های اجتماعی پایین را نشان می‌دهد یا مشکلات مردم را نشان می‌دهد جذابیت‌های بیشتری برای مخاطب دارد. در سریال‌های رضا عطاران و مجموعه پایتخت می‌بینیم که حس آرامش به بیننده نشان می‌دهد که با همه فقر و مشکلاتشان می‌توانند از زندگی لذت ببرند و حس همدلی و همبستگی عاطفی خانواده را به تصویر می‌کشد. این در حالی است که سریال‌های ماه رمضان امسال روی خشونت متمرکز شده و در شرایطی که بیننده نیاز به آرامش دارد با نمایش خشونت به‌دنبال جذب مخاطب است که بسیار هم در این زمینه ناموفق بوده است.»

صائمی می‌گوید: «در روز‌های ماه مبارک رمضان خشونت سریال‌ها التهابات درونی و روحی بیننده را بیشتر خواهد کرد، به همین جهت این سریال‌ها مناسب این ماه نیست و باید داستان‌های سریال‌ها به سمت تلطیف اخلاق و آرامش روح برود نه خشونت و تنش.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
0
1
دیدن چاقو کشی اونهم در حال افطاری حال بهم زن شده. حیف پول که خرج صدا و سیما میشه.
م.م
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
0
0
یعنی فیلم سازهای ما عرضه ساختن یک فیلم با محتوای اجتماعی خوب و یا با محتوای مناسب با حال و هوای این ماه رو ندارند!
واقعا متوجه نیستن فیلمی که ساختن برای این ماه حداقل نیست!
چند سالی هست تلوزیون در ماه رمضان سریالی مناسب نساخته...
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار