کد خبر: 956858
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۵
به منظور کاهش بیکاری و رونق تولید صورت می‌گیرد
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، استان کهگیلویه وبویراحمد جزو سه استان اول در میزان نرخ بیکاری در کشور است که کاهش یا کنترل محسوس این روند و باز کردن این گره کور در وهله نخست دستانی با کفایت و درایت می‌خواهد.
سيداحمد هاشمی اشكا
سرویس ایران جوان آنلاین: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، استان کهگیلویه وبویراحمد جزو سه استان اول در میزان نرخ بیکاری در کشور است که کاهش یا کنترل محسوس این روند و باز کردن این گره کور در وهله نخست دستانی با کفایت و درایت می‌خواهد. در همین راستا و در سال رونق تولید حالا بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ۸۰۰ طرح اشتغالزایی را در روستا‌ها و مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد و به بهره‌برداری می‌رساند. کاری که می‌تواند موجب کاهش بیکاری و افزایش تولید و شکوفایی اقتصاد در این استان شود.

روز گذشته بود که اعلام شد بنیاد برکت، به منظور محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم و کم‌برخوردار، در سال‌جاری اقدام به راه‌اندازی ۸۰۰ طرح اشتغالزایی با قابلیت ایجاد بیش از ۲۲۴۰ فرصت شغلی در شهرستان‌های چاروسا، کهگیلویه، باشت، بویراحمد و دیشموک استان کهگیلویه و بویراحمد می‌کند.

طرح‌هایی که بیکاری را بیرون می‌کند

روند نجومی و افزایش نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد در سالیان متمادی با رشد قارچ گونه و قابل مشهودی مواجه بوده و زنگ خطر را آن هم به شکل جدی و محسوس برای مسئولان و متولیان امر به صدا درآورده است. آنگونه که آمار‌ها نشان می‌دهد کهگیلویه و بویراحمد در یک دهه اخیر همواره بین استان‌های یکم تا پنجم به لحاظ نرخ بیکاری دست و پا می‌زند و اوج این فرایند ناخوشایند نیز در سال‌های اخیر بود. نرخ بیکاری کهگیلویه و بویر احمد در این سال‌ها بین ۱۴ تا بالای ۱۷ درصد در نوسان بوده است. این استان حتی ظرف سه سال گذشته با وجود گشایش‌ها، تدابیر و نظم بخشی باز هم نتوانست خود را با این شرایط تطبیق دهد و در این مدت برای تصاحب صدرنشینی و گرفتن جایگاه نخست «بیکاری» مصاف نفس‌گیری را با استان کرمانشاه داشته است. اما حالا بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اجرای ۸۰۰ طرح اشتغالزایی در روستا‌ها و مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد قصد دارد رنگ و بوی بیکاری را از این استان بزداید.

بر همین اساس این تعداد طرح‌های کارآفرینی در قالب مدل اشتغالزایی اجتماع‌محور «سحاب» (سرمایه‌گذاری حمایتی اشتغالزایی برکت) و در رشته‌هایی همچون پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری، تولید پوشاک، صنایع دستی، پرورش طیور و قالی‌بافی ایجاد خواهد شد.

بر پایه این گزارش، برای ایجاد و راه‌اندازی ۸۰۰ طرح اشتغالزایی مذکور بالغ بر ۷۲۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده است. هم‌چنین برای ایجاد و بهره‌برداری از این تعداد طرح، ۹ تسهیل‌گر و مجری به عنوان مجریان نظام طرح‌های اشتغالزایی اجتماع‌محور بنیاد برکت در مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد فعالیت خواهند کرد. بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) سال گذشته نیز ۲۰۰ طرح اشتغالزایی با قابلیت ایجاد ۴۵۰ فرصت شغلی را در ۲۳ روستای شهر چاروسا با اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسانده بود که امسال چهار شهر باشت، دیشموک، کهگیلویه و بویراحمد به شهر‌های هدف این بنیاد برای اشتغالزایی افزوده شده است. این تعداد طرح اشتغالزایی از میان ۹۵۰ طرح پیشنهادی و پس از بازدید تسهیل‌گران و طی مراحل اهلیت‌سنجی فنی و اعتباری انتخاب و به بهره‌برداری رسیده‌اند. اهلیت متقاضیان با معیار‌هایی همچون فقدان شغل، برخورداری از مهارت‌های حداقلی، دارا بودن امکانات اولیه مانند محل نگهداری دام، قادر بودن به اخذ تسهیلات در سیستم بانکی کشور و... سنجیده و به تأیید می‌رسد. گفتنی است، بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با هدف محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم و کم‌برخوردار، اشتغا‌لزایی و ایجاد فرصت‌های کارآفرینی در این مناطق را در سرلوحه اقدامات خود قرار داده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار