کد خبر: 957292
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۶
رکورد ثبت پارسا (پایان‌نامه و رساله) در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله و پیشنهاده در اردیبهشت ۹۸ شکسته شد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: در اردیبهشت‌ماه تعداد ۷ هزار و ۵۳۱ پایان‌نامه دانشگاهی و رساله‌های علمی از سوی دانشگاه‌ها و مؤسسات ثبت شده که از این تعداد ۶ هزار و ۸۶۷ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و ۶۶۴رساله هم مخصوص دوره دکتری است. این تعداد ثبت نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی ۱۶ درصد رشد را نشان می‌دهد. آمار‌ها نشان می‌دهد، فقط در اردیبهشت‌ماه دانشگاه آزاد اسلامی با ۵۳۷ عنوان، علامه طباطبایی با ۲۱۰عنوان، شهید باهنر کرمان با ۲۰۷ عنوان، تربیت مدرس با ۱۹۹ عنوان و فردوسی مشهد با ۱۶۸ عنوان بیشترین تعداد پارسا را در این سامانه ثبت کرده‌اند. نکته مثبت دیگری که در این ماه مشاهده می‌شود اختلاف خیلی کم بین ثبت پارسا از سوی دانشجو با ۸ هزار و ۸۶ عنوان و ثبت پارسا از سوی دانشگاه با ۷ هزار و ۵۳۱ عنوان است.
همچنین ۳ هزار و ۵۰۳ پیشنهاده (پروپوزال) کارشناسی ارشد و ۳۳۷ پیشنهاده دکترا در اردیبهشت ۹۸ در این سامانه ثبت شده است.
از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت سال‌جاری در مجموع ۳۷۸ هزار و ۷۰۹ پارسای داخل کشور، ۳۹۹ پارسای خارج از کشور و ۱۶۵ هزار و ۳۵۰ پیشنهاده (پروپوزال) در سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله و پیشنهاده به ثبت رسیده است. آبان سال ۹۵ از سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله و پیشنهاده توسط معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم رونمایی و هدف اصلی هم صیانت از آموزش عالی و پشتیبانی از توسعه علمی کشور عنوان شد. در واقع با استفاده از شیوه‌های به‌کارگرفته شده، می‌توان ادعا کرد که کار علمی با اصالت در این زمینه مستقر شده و دیگر شاهد تخلف و تقلب در آموزش عالی و روند تولید علم نخواهیم بود. مجتبی صدیقی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در مراسم رونمایی از نسخه دوم سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله و پیشنهاده در ایرانداک گفت: «باید بتوانیم با استفاده از سامانه ملی ثبت پایان‌نامه و رساله و با ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه، به رشد کشور کمک کنیم.»
دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشور از طریق این سامانه، پس از دفاع پایان‌نامه/ رساله (پارسا) خود، اطلاعات را به همراه فایل‌های تمام متن آن در سامانه ثبت و کد رهگیری دریافت می‌کنند. در ادامه، کد رهگیری ثبت‌شده پس از تأیید دانشگاه به پایگاه اطلاعات علمی کشور به نشانی ganj. irandoc. ac. ir اضافه خواهد شد. در نسخه دوم این سامانه، پس از ثبت پایان‌نامه/ رساله (پارسا) توسط دانشجو، فایل تمام متن ارسالی توسط کارشناسان ایرانداک بررسی و در صورت کامل بودن فایل ارسالی، دانشگاه می‌تواند اطلاعات تکمیل شده را تأیید و دانشجو را فارغ‌التحصیل کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار