کد خبر: 957809
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۰
کشاورزی سنتی دیگر پاسخگوی نیاز کشور نیست. کشاورزان و باغداران نیاز به آموزش و تجهیزات مدرن دارند و تأمین تمام این‌ها از عهده مسئولان دولتی خارج است، از همین رو جهادگران بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی به کمک آمده‌اند...
مینا محمدی
سرويس ايران جوان آنلاين: کشاورزی سنتی دیگر پاسخگوی نیاز کشور نیست. کشاورزان و باغداران نیاز به آموزش و تجهیزات مدرن دارند و تأمین تمام این‌ها از عهده مسئولان دولتی خارج است، از همین رو جهادگران بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی به کمک آمده‌اند تا علاوه بر افزایش سطح امنیت غذایی کشور، با افزایش تولید و اشتغال به هدف صادرات و ارزآوری هم دست یابند. کاری که سال گذشته در ۲۰ هزار مزرعه کشاورزی انجام شد و متوسط عملکرد مزارع را بالا برد. حالا امسال هم قرار است طرح همگام با کشاورز با جدیتی بیش از سال گذشته عملیاتی شود و مهندسان بسیجی علاوه بر کمک‌رسانی به کشاورزان مناطق سیل‌زده در مزارع و باغات نیز مستقر شوند. گفتنی است که اکنون بسیجیان در ۱۳۰۳ روستای آذربایجان غربی کار خود را با آموزش کشاورزان آغاز کرده‌اند.

شش سالی می‌شود که سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با هدف آموزش کشاورزان، افزایش تولید و جلوگیری از نیاز به واردات مواد غذایی تشکیل شده است. این سازمان که در ابتدای کار با تعداد کمی از جهادگران بسیجی آغاز به کار کرده بود تا امروز توانسته بیش از ۸ هزار مهندس کشاورزی را برای جهاد در مناطق مختلف کشور تعلیم دهد و تعداد اعضای این سازمان را به هزاران نفر افزایش دهد. مردان و زنانی که آتش به اختیار به مزارع و باغات سراسر کشور می‌روند و با آموزش و قرار دادن تجهیزات در اختیار کشاورزان سراسر کشور نه تنها تولید محصولات مختلف را تسهیل می‌کنند بلکه با رونق تولید، اشتغالزایی را هم رقم می‌زنند. کاری که رفته رفته جلوی واردات مواد غذایی را می‌گیرد و استان به استان ایران را به محلی برای تولید و صادرات محصولات ارزآور تبدیل می‌کند.

آموزش مسجدمحور کشاورزی به کشاورزان

گفتنی است که در سال گذشته بر اساس یکی از برنامه‌های اجرایی سازمان بسیج کشاورزی و منابع طبیعی به نام طرح بسیح همگام با کشاورز متوسط عملکرد ۲۰ هزار مرزعه کشور تا ۳۰ درصد افزایش یافته است؛ مزارعی که محصولات مهمی همچون دانه‌های روغنی کلزا، گندم و برنج که به عنوان سه ماده غذایی مهم در سبد غذایی را تولید می‌کنند. همین افزایش تولید در سال گذشته نیز تا حدودی توانسته جلوی نیاز به واردات محصولات زراعی و باغی مورد نیاز را بگیرد. از این رو این مهندسان برنامه دارند با آموزش هرچه بیشتر و نظارت مضاعف روی مزارع کشاورزی، تولید را رونق دهند. در این راستا نیز مهندسین بسیجی با استقرار در هزار و ۳۰۳ مزرعه استان آذربایجان غربی کار خود را در سال ۹۸ آغاز کرده‌اند. در این راستا رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی آذربایجان غربی می‌گوید: «امسال کارشناسان معین مهندسی کشاورزی در یکهزار و ۳۰۳ روستای استان مستقر می‌شوند تا برای توانمندسازی فعالان این عرصه تلاش کنند.»

مکرم شیدایی با اشاره به اینکه به ازای هر پنج روستای آذربایجان غربی یک کارشناس مستقر می‌شود تا برای ارتقای کمی و کیفی محصولات کمک کند، اضافه می‌کند: «این مهندسان کشاورزی از بین افراد بومی هر روستا انتخاب می‌شوند و ابتدا در دوره‌های آموزشی که برگزار می‌شود شرکت خواهند کرد.»
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه برای به سرانجام رسیدن این برنامه مشارکت جدی با سازمان بسیج محلات و مساجد استان آغاز شده است، ادامه می‌دهد: «با همکاری پایگاه‌های مقاومت بسیج و این مجموعه، کانون‌های کشاورزی در روستا‌ها راه‌اندازی می‌شود.» گفتنی است که آموزش‌های بسیجیان مهندس کشاورزی به صورت دوره‌ای و منظم در مساجد محلات مختلف عملیاتی می‌شوند و آذربایجان غربی تنها منطقه‌ای نیست که در آن طرح بسیج همگام با کشاورز عملیاتی می‌شود. استان‌های گلستان، مازندران، گیلان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و ... همگی مناطقی هستند که به صورت ویژه مورد توجه بسیجیان مهندس هستند.

کمک بسیجیان به کشاورزان سیل‌زده

مضاف بر اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز مورد دیگری که امسال با توجه به بارندگی‌های چند ماه ابتدایی سال مورد توجه قرار گرفته است، بحث احیای مزارع و باغات استان‌های سیل‌زده است. در این رابطه مهندسان بسیج کشاورزی با مسئولیتی بیش از سال گذشته از مناطق مختلف کشور بازدید می‌کنند و ضمن برآورد خسارت‌های وارده در راستای رفع مشکلات تولید و اشتغال کشاورزان گام برمی‌دارند. در این رابطه گفتی است که در استان ایلام بیش از ۶۰ هزار هکتار مزرعه دوباره به خط تولید برگشته‌اند. فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام می‌گوید: «با بهره‌برداری مجدد از کانال آب در سیروان بیش از ۶۰ هکتار زمین کشاورزی آبیاری و حداقل ۱۵۰ تن برنج برداشت خواهد شد.»

جمال شاکرمی با اشاره به کانال کشاورزی باقری واقع در سیروان که در اثر سیل اخیر تخریب شده بود، اضافه می‌کند: «این کانال، مسیر تأمین آب زمین‌های کشاورزی سه روستای ورگچ، درویشان و شورآب خانعلی با بیش از ۳۰۰ خانوار است که در جریان سیل اخیر تخریب شده بود.» مضاف بر این کانال‌ها، ۴۷ قنات آسیب‌دیده خراسان جنوبی از سیل اخیر که نقش مهمی در بحث کشاورزی استان دارد هم با جهاد بسیجیان در حال ترمیم است. به رغم اینکه کمک به تولید و بازسازی مناطق خسارت‌دیده از سیل کاری پر هزینه و زمانبر برای بسیج است، اما اقدامات جهادگران به همین جا محدود نمی‌شود و با توجه به بارش‌های خوب بهاری و رویش گیاهان متعدد در مناطق جنگلی احتمال آتش‌سوزی نیز تشدید می‌شود که بسیج از هم اکنون برای کمک‌رسانی به سازمان‌های منابع طبیعی و محیط‌زیست برای اطفای حریق آماده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار