کد خبر: 958397
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۰
با ثبت ۱۳۰ هزار بازدید طی ۲ ماه 
وضعیت اشتغال در استان فارس خوب نیست، اما این استان آن‌قدر ظرفیت دارد که می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال برای بیکارانش، اقتصاد تمام شهر‌ها و شهرستان‌هایش را هم متحول کند.
محمدرضا هادیلو
سرویس ایران جوان آنلاین: وضعیت اشتغال در استان فارس خوب نیست، اما این استان آن‌قدر ظرفیت دارد که می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال برای بیکارانش، اقتصاد تمام شهر‌ها و شهرستان‌هایش را هم متحول کند. به خصوص اگر ظرفیت‌های موجود در حوزه گردشگری‌اش مورد توجه قرار گیرد. جایی که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی توانسته فقط طی ۲ ماه اول سال‌جاری بیش از ۱۳۰ هزار بازدید را به خود اختصاص دهد.

با این‌که چند سالی است اعلام شده سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری در استان فارس یکی از سه هدف اصلی گردشگران خارجی است، اما هنوز قدم مثبتی از طرف دولت‌مردان برای حمایت از این امر و معرفی ظرفیت‌های استان جهت سرمایه‌گذاری صورت نگرفته است.

هر چند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس در تلاش است تا گام‌های بزرگی در این مسیر بردارد، اما نباید فراموش کرد که صنعت گردشگری به مجموعه‌ای از عوامل و امکانات اطلاق می‌شد که باید به موازات یکدیگر حرکت کنند. با این حال اتفاقات خوبی در حوزه گردشگری فارس در حال رخ دادن است که آمار بالای حضور گردشگران و میزان بازدید آن‌ها از بنا‌ها و اماکن دیدنی و تاریخی و فرهنگی و طبیعی استان گواهی بر این ادعاست. در همین رابطه مدیرکل میراث فرهنگی فارس می‌گوید: «طی دو ماه ابتدای سال‌جاری، گردشگران خارجی بیش از ۱۳۰ هزار بازدید از اماکن تاریخی- فرهنگی استان فارس انجام دادند.» مصیب امیری با اشاره به افزایش ۸ درصدی بازدید گردشگران خارجی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ادامه می‌دهد: «میراث جهانی تخت جمشید با ۲۸ هزار و ۸۰۹ نفر، نقش رستم با ۲۴ هزار و ۳۲۲ نفر و مجموعه حافظیه با ۲۰ هزار و ۸۶۳ نفر بیشترین آمار بازدید خارجی را به خود اختصاص داده‌اند.»

البته این مسئول خواستار احیا کیوسک‌های صنایع دستی برای رونق تولید شده و با بیان اینکه ۳هزار نفر در صنایع دستی امسال آموزش می‌بینند، از احیا هنر‌های سنتی منسوخ شده در فارس خبر داده و ثبت بین‌المللی خاتم شیراز را در سازمان مالکیت فکری و معنوی از اهداف این سازمان اعلام می‌کند. امیری ایجاد بازار‌های دائمی و فصلی صنایع دستی را یکی از راه‌های رونق تولید ارزیابی می‌کند که یکی از آن‌ها چند روز پیش در شیراز مورد بهره‌برداری قرار گرفت. به گفته مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی فارس، آذر امسال بزرگ‌ترین نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری فارس برگزار خواهد شد.
وی همچنین از پی‌گیری تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی خبر داده و می‌گوید: «در سطح فارس و شیراز برخی خانه‌های تاریخی تا پایان سال به هنرمندان واگذار می‌شود که شامل ۶ باب خانه می‌شود تا به عنوان محلی برای فروش و عرضه صنایع دستی باشد.»

رشد صادرات و ارز آوری برای کشور

یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های حوزه صنایع دستی استان فارس در سال ۹۷ را باید ثبت جهانی منبت آباده در نظر داشت. کاری که باعث معرفی هر چه بیشتر این هنر و حمایت و دلگرمی تولیدکنندگان و صنعتگران فعال این رشته در دنیا خواهد شد. البته در زمینه صادرات نیز، بدون احتساب فرش و زیورآلات، میزان صادرات صنایع دستی استان در سال گذشته با رشد قابل توجه ۱۷ درصد، به بیش از ۵/۲ میلیون دلار رسید. در همین رابطه مدیرکل میراث فرهنگی فارس با مهم دانستن مسئله آموزش در رونق تولید و ایجاد اشتغال می‌گوید: «در سال ۹۷، تعداد ۱۰ تفاهمنامه آموزشی منعقد و ۲ هزار و ۸۴۰ هنرجو در ۲۲ رشته در تمامی شهرستان‌های استان دوره‌های آموزش را سپری و یک هزار و ۴۵ گواهینامه آموزشی در این زمینه صادر شد. همچنین کارت شناسایی بیش از ۳ هزار و ۲۷۰ هنرمند صنایع دستی ۶۳۱ پروانه تولید انفرادی و ۱۸ پروانه تولید کارگاهی نیز صادر گردید.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار