کد خبر: 958535
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۷
بوشهر آن‌قدر با کمبود آب مواجه است که حتی نصب و راه‌اندازی سیستم‌های عظیم آب شیرین کن هم نتواند چاره‌ای برای رفع تمام مشکلاتش باشد.
سيداحمد هاشمى اشكا
سرویس ایران جوان آنلاین: بوشهر آن‌قدر با کمبود آب مواجه است که حتی نصب و راه‌اندازی سیستم‌های عظیم آب شیرین کن هم نتواند چاره‌ای برای رفع تمام مشکلاتش باشد. هنوز هم بسیاری از شهرستان‌های استان در حسرت آب سالم هستند و دشتستان با کمبود ۵۵ درصدی آب آشامیدنی روبه‌روست. به همین خاطر پروژه سد ارغون کلمه در دستور کار قرار گرفته و به گفته استاندار بوشهر تکمیل این سد در دشتستان، ضمن تقویت سفره‌های زیرزمینی و چاه‌های آب شرب منطقه، مشکل آب این شهر را تا ۱۵ سال آینده برطرف می‌کند.

سال‌هاست که بحران آب در مناطق مختلف استان بوشهر به ویژه دشتستان مشکلاتی را برای مردم فراهم کرده به گونه‌ای که شهر‌ها و روستا‌های دشتستان از تب بی‌آبی می‌سوزند. در همین راستا سال گذشته بود که اعلام شد با کاهش ۵۰ درصدی آب از کازرون دشتستان با کمبود ۵۵ درصدی آب آشامیدنی مواجه است. یکی از منابع مهم آب در استان بوشهر رودخانه شاهپور کازرون است که از اواسط سال گذشته و در پی افزایش دما و شدت گرما بیش از ۵۰ درصد از ورودی آن کاهش یافته بود. همین مسئله موجب شد تا تنش‌آبی در دشتستان به ویژه شهر‌های برازجان، وحدتیه، آب‌پخش، شبانکاره، دالکی و روستا‌های هم‌جوار افزایش یابد.

سدی در برابر کم آبی‌ها

هر چند بارش‌های بهاری توانست بخشی از مشکلات کمبود آب را کاهش دهد، اما ماندگاری و حفظ آب‌های موجود نیازمند برنامه‌ای جامع و مدون است که می‌تواند به صورت بلند مدت چاره‌ای بر درد کم آبی باشد. در همین رابطه استاندار بوشهر با اشاره به تکمیل پروژه سد ارغون کلمه دشتستان، معتقد است این سد ضمن تقویت سفره‌های زیرزمینی و چاه‌های آب شرب منطقه، مشکل آب این شهر را تا ۱۵ سال آینده برطرف کند. عبدالکریم گراوند که در آیین آغاز عملیات اجرایی سد ارغون دشتستان شرکت کرده بود با بیان اینکه برای حل مشکلات آب آشامیدنی نقاط شهری و روستایی استان بوشهر طرح‌های مهمی تدوین و اجرایی شده است، گفت: «بیشتر نقاط استان بوشهر با کم آبی رو‌به‌رو است و در این راستا، با اجرای پروژه‌های متعدد به دنبال کاهش مشکلات هستیم.» وی با اشاره به اینکه یکی از مناطق مشکل‌دار استان در حوزه تأمین آب آشامیدنی شهر کلمه و روستا‌های همجوار آن است، افزود: «سال گذشته وعده ساخت این پروژه به مردم داده شد، پس از اتمام طرح‌های مطالعاتی بخشی از منبع مالی آن از محل اعتبارات سال گذشته استان بوشهر تأمین و اکنون عملیات اجرایی آن آغاز شده است.»

۱۵ ماه زمان برای ساخت سد

پروژه سدسازی ارغون کلمه دشتستان با اعتبارات استانی و وزارت نیرو در مدت معین ساخته می‌شود که ۵۰ درصد اعتبارات استانی آن تأمین شده و قرار است وزارت نیرو هم سهم اعتباری خود در ساخت این پروژه را پرداخت کند. براساس گزارش‌ها، اعتبار اولیه این پروژه ۱۲ میلیارد تومان است و در مجموع پروژه سدسازی ارغون کلمه دشتستان نیاز به اعتباری افزون بر ۲۰میلیارد تومان دارد که مجری این پروژه، آن را در مدت ۱۵ماه اجرا و تکمیل می‌کند. البته هم اکنون از عملیات خاکبرداری ۵۰ هزار مترمکعبی سد ارغون کلمه، ۳۰ هزار متر مکعب آن خاکبرداری شده که نشان از عزم راسخ مسئولان استانی برای به نتیجه رسیدن آن است. استاندار بوشهر با بیان اینکه پنج استان در طرح نوسازی شبکه آبرسانی شهر‌های استان بوشهر همکاری می‌کنند، گفت: «با برنامه‌ریزی انجام شده و تکمیل طرح‌های در دست اجرا، جیره‌بندی آب در شبکه آبرسانی بوشهر تا یک ماه آینده برداشته می‌شود.» گراوند با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر کار‌های مهمی در دست اجرا دارد، خاطرنشان کرد: «علاوه بر شهر‌های مختلف استان بوشهر، دو پروژه آب شیرین‌کن در عسلویه و تنگستان فراخوان اجرای مناقصه آن منتشر شده و به‌زودی پیمانکار و سرمایه‌گذار آن انتخاب می‌شود.» وی به اجرای پروژه‌های آب شیرین‌کن در شهر‌های مختلف استان نیز اشاره کرد و افزود: «آب شیرین‌کن ۱۷ هزار متر مکعبی برازجان، ۳۵ هزار متر مکعبی بوشهر، ۷ هزار متر مکعبی تنگستان، ۱۵ هزار متر مکعبی دالکی و آب پخش، وحدتیه و سعدآباد اجرایی شده که با تکمیل این پروژه‌ها مشکل آب آشامیدنی این شهر‌ها برطرف می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار