کد خبر: 959084
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۵
مسئولان اينبار زودتر عمل کنند تا باز غافلگير نشوند
وقتي بهار آغاز و بارش هاي آن تمام ايران را فرا گرفت همه سرخوش از سالي پر آب شدند. اما از آن طرف ماجرا امسال به دلیل شدت بارش ها، گیاهان خودرو، بیش از سال های دیگر قد کشیدندو گياهاني که ادامه حیات شان در گرمای تابستان که احتمالاً بارندگی نخواهیم داشت، میسر نخواهد بود...
حوريه ملکي

  

حوريه ملکي

  

وقتي بهار آغاز و بارش هاي آن تمام ايران را فرا گرفت همه سرخوش از سالي پر آب شدند. اما از آن طرف ماجرا امسال به دلیل شدت بارش ها، گیاهان خودرو، بیش از سال های دیگر قد کشیدندو گياهاني که ادامه حیات شان در گرمای تابستان که احتمالاً بارندگی نخواهیم داشت، میسر نخواهد بود. به همین دلیل ظرف ماه هاي اخير، قریب به اتفاق این علفزارهای سبز و زیبا به دشت هایی زرد و خشک تبدیل می شوند و مهیای کوچک ترین جرقه ای برای بزرگ ترین آتش سوزی ها.

از این رو، بیم آن می رود که بعد از سیل های اخیر بهاری، با آتش سوزی های مهیب تابستانی در نقاط مختلف کشور مواجه شویم چرا که حجم عظیمی از علف های بلند و خشک این استعداد را دارند که هم به راحتی شعله ور شوند و هم آتش را به سرعت گسترش دهند. و حقيقت تلخ آتش سوزي هاييست که طي هفته هاي اخير در تعدادي از استانها به وقوع پيوسته است.

 

***

 

کارشناسان معتقدند از هم اکنون باید به مردم در این باره آموزش های لازم را داد و مدام تکرارشان کرد. از جمله این که امسال بیش از قبل مراقب آتش هایی که در طبیعت روشن می کنیم باشیم و اگر آتشی افروختیم، بعد از اتمام کارمان، از خاموشی صد در صدی آن اطمینان کامل پیدا کنیم چه آن که حتی یک تکه زغال بر جای مانده از آتش می تواند هزاران هکتار مرتع و جنگل را به آتش بکشد.

هم اکنون حتی یک ته سیگار نیز که در گوشه ای از یک علفزار یا جنگل بیفتد، می تواند منشأ اولیه یک آتش سوزی مهیب باشد.

وحشتناک تر از این ها، بطری های شیشه ای است که برخی از ما با بی مبالاتی در طبیعت رهایشان می کنیم غافل از این که این بطری ها در مجاورت نور شدید آفتاب همانند ذره بین عمل می کنند و با متمرکز کردن نور خورشید در یک نقطه کانونی، حرارت لازم برای آتش را ایجاد می کنند.

این ها و نکات دیگری که اهل فن بهتر می دانند، باید در ماه های پیش رو مدام به مردم گوشزد شود تا سبزه زارهای امروز به جهنم آتش فردا تبدیل نشوند.

همچنین تقویت محیط بانی ها و آتش نشانی ها با هدف جلوگیری از آتش سوزی و کنترل سریع حریق ها اولویت هایی هستند که نباید از کنارشان با بی اعتنایی گذشت. شاید لازم باشد فرمانداری ها و بخشداری ها، مناطقی که ظرفیت حریق دارند را شناسایی کنند و تدابیر لازم از جمله بسیج نیروها و امکانات و تقسیم کارها و وظایف را از هم اکنون بیندیشند.

 

خاکستر شدن ۲ هکتار از مراتع شاه جهان

 

وقتي شيروان گرماي شعله هاي آتش را در قلب خود حس کرد، فکر نمي کرد در عرض چند ساعت 2 هکتار از جنگل هايش را به صورت خاکستر ببيند.

در همين رابطه فرماندار شیروان گفت: دو هکتار از مراتع شاه جهان بر اثر آتش سوزی از بین رفت.

امین رضا مرآتی با بیان اینکه آتش رخ داده در شاه جهان مهار شد، اظهار کرد: این آتش سوزی بر اثر بی احتیاطی در روشن کردن آتش توسط عده‌ای از مردم، رخ داد و سبب از بین رفتن پوشش گیاهی در دو هکتار از منطقه شاه جهان شد.

مرآتی افزود: به محض اطلاع از وقوع آتش سوزی در مراتع شاه جهان، اکیپ‌های منابع طبیعی و هلال احمر به محل اعزام و با کمک اهالی بومی آتش مهار شد.

وی تصریح کرد: اکیپ‌های منابع طبیعی و هلال احمر تا ظهر امروز جمعه در کوه شاه جهان به حالت آماده باش قرار دارند.

فرماندار شیروان بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های اخیر و پوشش گیاهی مناسب در مراتع و بالا رفتن دمای هوا خطر آتش سوزی در مراتع به شدت افزایش یافته، بنابراین کوچک‌ترین آتش می‌تواند منجر به حریق مراتع شود.

مرآتی تاکید کرد: مردم هشدارها را جدی و از روشن کردن آتش در مراتع و اطراف روستاها خودداری کنند.

اما در شرق کشور شرايط سخت تر بود. وقتي که ۱۰ هکتار از پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده شاسکوه در آتش سوخت و رئیس اداره محیط زیست شهرستان زیرکوه گفت: در اثر سهل‌انگاری گردشگران و آتش ایجاد شده در منطقه حفاظت شده شاسکوه ۱۰ هکتار از این مراتع و پوشش گیاهی این منطقه در آتش سوخت.

امیر صادقی اظهار داشت: در منطقه حفاظت شده شاسکوه 10 هکتار از این مراتع و پوشش گیاهی این منطقه در آتش سوخت، این آتش دیروز در اثر سهل‌انگاری گردشگران شعله‌ور که حوالی ظهر به مسئولان محیط زیست گزارش شد.

پس از اعلام این آتش‌سوزی به محیط زیست بلافاصله نیروهای یگان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی، شهرداری اسفدن، بخشداری شاسکوه، نیروی انتظامی، هلال احمر و جمعی از اهالی آبیز، اسفدن، میرشاه و شیخعلی به منطقه اعزام شدند و آتش با همدلی مردم و مسئولان، عصر دیروز مهار و خاموش شد.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان زیرکوه افزود: در اثر این آتش‌سوزی پوشش گیاهی 10 هکتار از مراتع منطقه حفاظت شده شاسکوه تخریب شد.

صادقی بیان کرد: منطقه حفاظت شده شاسکوه به وسعت 70 هزار و 300 هکتار محل زندگی 31 گونه پستاندار، 93 گونه پرنده و 15 گونه آبزی و کنار آبزی است که برخی از گونه های آن همچون قوچ و میش، گربه پالاس و آهو از گونه های ارزشمند و در حال انقراض ایران است.

 

صعب العبور بودن، عامل تداوم آتش سوزي

 

رويش و خشک شدن گياهان هرز مختص يک استان و دواستان نبوده و وقتي آتش ارتفاعات فراشبند در استان فارس را فرا گرفت، اين موضوع هم تاييد شد.

البته اين آتش مهار شد اما بعد از گذشت 3 روز به جاي گذاشتن خسارات جبران ناپذير. مدیرکل منابع طبیعی استان فارس  از مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات " کوه کیلاق" شهرستان فراشبند با به کارگیری دو فروند بالگرد ارتش خبر داد.

شهرام منتصری با اشاره به تلاش‌های فراوان برای مهار آتش‌سوزی در این منطقه گفت: این حریق از ساعت 20 روز پنج شنبه هفته گذشته شروع و تا بامداد امروز نیز ادامه داشت.

منتصری افزود: عملیات ویژه برای مهار این آتش‌سوزی با کمک تمامی دستگاه‌ها و نیروهای منابع طبیعی شهرستان‌های هم مرز از جمله قیروکارزین،کوهنوردان و نیز اهالی روستاهای همجوار انجام و تقریبا مهار شده است.

وی بیان کرد: این حریق پس از گذشت سه روز مهار شد اما مجددا در همان روز در ساعت 15 بعد از ظهر شعله‌ور شد که خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی نیروهای منابع طبیعی و مردمی سرانجام بامداد امروز بطور کامل مهار شد.

مدیرکل منابع طبیعی استان فارس با اشاره به علل وقوع این حریق افزود: در حال حاضر اطلاعات دقیقی از علت و یا سطح و میزان این آتش‌سوزی به ثبت نرسیده است و نیروهای پایش در منطقه حضور دارند.

وی گفت:صعب العبور بودن منطقه و وزش بادهای گرم منطقه‌ای احتمال وقوع حریق مجدد در این منطقه را افزایش می‌دهد و هم اکنون نیروهای منابع طبیعی جهت پایش و جلوگیری از سرایت حریق به دیگر مناطق جنگلی در منطقه مستقر هستند.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار