کد خبر: 959620
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۱
دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به دریافت شهریه دانشجویان افغانستانی تخلف می‌کند
دانشگاه علوم پزشکی تهران برخلاف سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی مطابق با مصوبات وزارتخانه‌های علوم و بهداشت رفتار نمی‌کند. یعنی از تمام دانشجویان غیرایرانی بدون توجه به آیین‌نامه مصوب، شهریه دلار آزاد دریافت می‌کند.
علیرضا سزاوار
سرویس دانشگاه جوان آنلاین:‌ دانشگاه علوم پزشکی تهران برخلاف سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی مطابق با مصوبات وزارتخانه‌های علوم و بهداشت رفتار نمی‌کند. یعنی از تمام دانشجویان غیرایرانی بدون توجه به آیین‌نامه مصوب، شهریه دلار آزاد دریافت می‌کند. این در حالی است که طبق قانون، اکثر دانشجویان افغانستانی باید شهریه خود را با ارز دولتی نه ارز نیمایی و آزاد بپردازند.

به‌رغم تمام تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که برای جذب دانشجویان خارجی کشور‌های مختلف در دانشگاه‌ها می‌شود، چند وقتی است اقداماتی از سوی مسئولان برخی دانشگاه‌ها خاطر دانشجویان غیرایرانی را مکدر کرده و از پرداخت شهریه‌های خود گله‌مند هستند. در حقیقت مدتی است صدای اعتراض برخی دانشجویان غیرایرانی به ویژه دانشجویان افغانستانی شاغل به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران بلند شده است.

بی‌اعتنایی به مصوبه ۲ وزارتخانه

مطابق مصوبات وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، دانشجویانی مشمول پرداخت شهریه براساس ارز با نرخ دولتی هستند که دارای والده ایرانی بوده یا والدین آنان افغانستانی باشند و بخشی از تحصیل (دانش‌آموزی و دانشگاهی) خود را در ایران گذرانده باشند. حتی آن‌ها که کل دوران تحصیل در ایران بوده‌اند، نه دلاری که باید ریالی شهریه بدهند. به گفته دانشجویان معترض، در ابتدای ثبت‌نام و ورود به دانشگاه این مصوبه پابرجا بود، اما چند ترمی است که دیگر حنایش رنگی ندارد و دانشجویان غیرایرانی با هر شرایطی (حتی شرایط فوق‌الذکر در مصوبه) باید شهریه‌شان را نه با نرخ دولتی و حتی نیمایی بلکه با نرخ آزاد دلار پرداخت کنند.

شهریه ۷ هزار دلاری

دلاری که این روز‌ها قیمت ثابتی ندارد و هر بار نرخ تازه‌ای از آن در روزنامه‌ها و اخبار اعلام می‌شود. یکی از این دانشجویان افغانستانی معترض بیان کرد: سال‌هاست خانواده‌ام از افغانستان به ایران آمده‌اند و من در اینجا متولد شدم، اما با این حال باید به دلار با نرخ آزاد، شهریه خود را بپردازم و از این نظر با مشکلات زیادی مواجه هستم. وی ادامه داد: مطابق مصوبات از آنجا که سال‌های زیادی است خانواده‌ام در ایران زندگی می‌کنند و درآمد ریالی دارند، شهریه من در دانشگاه باید به‌صورت ریالی پرداخت شود، اما دانشگاه علوم پزشکی تهران این موضوع را رد می‌کند و به شیوه آن‌ها باید سالانه نزدیک به ۷ هزار دلار شهریه بپردازم.

ترک تحصیل؛ دستاورد دانشگاه

در صورتی که دانشجویان بین‌المللی فقط برای تحصیل به ایران بیایند، جایز است که شهریه دانشگاه‌های داخلی را به دلار بپردازند، چون درآمدهایشان هم به دلار است، اما حال حساب کنید که میزان این شهریه به پول ایران چقدر می‌شود و دانشجویانی بدین شکل با درآمد‌های ریالی چگونه باید چنین هزینه‌هایی را تأمین کنند؟
تعداد دانشجویان معترض به این اقدام جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران کم نیست و آن‌ها بار‌ها درخواست کردند که دریافت شهریه‌شان به ریال و معادل با نرخ رسمی دلار (۴۲۰۰ تومان مطابق مصوبه ابلاغی وزارت بهداشت) باشد که متأسفانه این مسئله رد شده است.

مصوبه وزارت بهداشت، دستوری است که در کلیه مقاطع تحصیلی و از تاریخ پذیرش آنان قابل اجراست لذا سایر دانشجویان افغانی غیر از موارد فوق همانند دانشجویان سایر کشور‌ها مانند عراق، لبنان و... که در دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند مشمول پرداخت شهریه براساس ضوابط تعیین شده هستند.
اما اقدامات اخیر دانشگاه علوم پزشکی تهران باعث شده تا با ادامه این روند دانشجویان افغانستانی تصمیم به ترک تحصیل بگیرند و شرایط را برای درس خواندن مساعد نبینند.

حداقل معترضان را قانع کنید

حال باید دید مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای این مسئله چه توجیه و دلیلی را مطرح می‌کنند، هرچند که تاکنون به هیچ‌کدام از دانشجویان معترض در این باره توضیحی نداده‌اند و حاضر به پاسخگویی نشده‌اند.
اگر این روند در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برای دانشجویان بین‌الملل یکسان بود جای بحثی وجود نداشت، اما رد شدن قوانین ابلاغی از سوی یک دانشگاه، شرایط ناعادلانه‌ای را برای عده‌ای از دانشجویان رقم می‌زند.

اگر بنا به جذب دانشجویان خارجی و افزایش روزافزون آن‌ها در دانشگاه‌های کشور است، باید مسئولان دانشگاهی با دیدی بازتر و بررسی تمامی جوانب، شرایط دانشجویان و خانواده‌های آن‌ها را در نظر بگیرند و اگر هم کار خود را قانونی و مطابق با منطق می‌دانند حداقل با پاسخی جامع و مفید، معترضان را قانع کنند تا ایران و ایرانی‌ها در بین خارجی‌ها به سوءاستفاده و کار‌های غیرقانونی متهم نشوند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۴
0
0
ظاهرا تمام دانشگاه های دیگر نیز بایستی همین کار را بکنند.
چرا و با کدام منطق باید غیر ایرانیها از امکانات ما مفت استفاده کنند در حالیکه فرزندان این مملکت در آرزوی راه یابی به دانشگاه های خودمان عمری را به حسرت میگذرانند؟؟؟؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر