کد خبر: 959774
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۶
چرا امریکایی‌ها برای جبران شکست‌های پیاپی در مواجهه با ایران تحریم‌های جدید اعمال کردند؟
نبرد امروز ایالات متحده امریکا و مرتجعان منطقه‌ای با ایران در تمام ابعاد اقتصادی، تجاری، سیاسی و اجتماعی اثرات سابق خود را ندارد و نوع مواجهه امروز امریکا با جامعه ایرانی نشان می‌دهد آن‌ها در تمام اهداف ضدایرانی خود به بن‌بست رسیده‌اند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: نبرد امروز ایالات متحده امریکا و مرتجعان منطقه‌ای با ایران در تمام ابعاد اقتصادی، تجاری، سیاسی و اجتماعی اثرات سابق خود را ندارد و نوع مواجهه امروز امریکا با جامعه ایرانی نشان می‌دهد آن‌ها در تمام اهداف ضدایرانی خود به بن‌بست رسیده‌اند و برخی از تصمیمات اخیرشان مبنی بر تحریم افراد حقیقی و حقوقی کشور طرحی برای جبران شکست‌های پیاپی آن‌ها در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران است.

تلاش امریکایی‌ها طی ماه‌های اخیر در جهت سرمایه‌گذاری روی رفتار و گفتار «مقامات دولتی و برخی از کارگزاران نظام» و سپس «افکار عمومی داخل کشور» این نتیجه را برای غرب به همراه داشت که به کارگیری ابزار‌های مختلف برای فروپاشی نظام اسلامی عملاً غیرقابل تحقق است، با این حال اعمال تحریم‌های جدیدی که این کشور روز گذشته علیه برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران وضع کرد نشان داد غربی‌ها از اثرگذاری روی افکار عمومی علیه جمهوری اسلامی ایران ناامید شده‌اند و تنها برای جبران شکست تحقیرآمیز خود در سرنگونی پهپاد در تنگه هرمز و خالی نبودن عریضه تصمیم به چنین تحریمی گرفته‌اند.

حنای امریکایی‌ها در تحریم ایران دیگر رنگی ندارد

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دور جدید تحریم‌های امریکا، گفت: تشدید تحریم‌های امریکا علیه ایران یک امر طبیعی است، امریکا نسبت به ما خصومت و دشمنی جدی دارد، تا الان هم که اگر کاری نکرده، نتوانسته است، نه اینکه نخواسته، همه تلاشش را به کار گرفته و از این به بعد هم همین جور خواهد بود.

وی با بیان اینکه تحریم‌های اخیر امریکا، جدید نیست، اظهار داشت: این تحریم‌ها از گذشته نیز بوده است، این‌ها در چند مرحله سپاه را جزئی و کلی تحریم کردند، مثلاً گوشه دیگری را بگیرد و تحریم کند، مضحک است، حتی کل سپاه را به عنوان سازمان تروریستی تحریم کرده و معنایی ندارد که دوباره تحریم کند. امریکایی‌ها شب گذشته وزیر امور خارجه ما را تحریم کردند. وی یک مقام رسمی دیپلماتیک است و بالاترین جایگاه دیپلماسی را در کشور ما دارد و بر اساس هیچ قانون و روابط بین‌المللی، نمی‌توانند این کار را بکنند.
حجت‌الاسلام ذوالنور با تأکید بر اینکه مسیر این تحریم‌ها تأثیری در اراده ملت ایران ندارد و امریکایی‌ها باید بدانند که با این تحریم‌ها ایستادگی مردم ایران بیشتر از گذشته خواهد شد، گفت: این تحریم‌ها نشان‌دهنده اوج استیصال امریکایی‌ها در تحریم جمهوری اسلامی ایران است.

وی اضافه کرد: این تحریم‌های امریکا تکراری، بی‌خاصیت و بی‌ثمر است. امریکایی‌ها هیمنه و اقتدارشان پیاپی و مسلسل‌وار شکسته شده است. امریکایی‌ها باید بدانند با این تحریم‌ها راهی برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران باز نخواهند کرد، زمانی می‌توانند با جمهوری اسلامی ایران مذاکره کنند که از موضع احترام با مردم ایران صحبت کنند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه حنای امریکایی‌ها در تحریم ایران دیگر رنگی ندارد، گفت: با توجه به اینکه تحریم‌ها بی‌اثر بوده، به تحریم افراد روی آورده‌اند که نشان می‌دهد خودشان هم به بی‌اثر بودن تحریم‌ها پی برده‌اند.

حجت‌الاسلام ذوالنور در پاسخ به این سؤال که آیا تحریم‌های امریکا جمهوری اسلامی ایران را پای میز مذاکره می‌آورد، افزود: میز مذاکره تحریم‌ها را برنمی‌دارد بلکه امتیاز بیشتری به دشمن خواهد داد، چون آن‌ها نمی‌خواهند با ما تفاهم کنند بلکه می‌خواهند ما را محدود کنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: مذاکره در شرایطی صورت می‌گیرد که امریکا از خر شیطان پیاده شود، از موضع احترام با ملت ایران برخورد کند، گذشته سیاه‌شان را جبران و تطهیر و با نگاه به منافع متقابل با ملت ایران صحبت کنند. هر چقدر امریکایی‌ها از موضع قلدری و زورگویی ورود کنند، قطعاً تنفر مردم ما از آن‌ها بیشتر خواهد شد.

کشور‌های منطقه از خروج نیرو‌های امریکایی استقبال کنند

محمدجواد جمالی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت: وگو با ایسنا با تأکید بر اینکه کشور‌های منطقه باید از خروج نیرو‌های امریکایی از منطقه استقبال کنند، گفت: ما همواره تأکید کرده‌ایم که آمادگی داریم امنیت خلیج فارس را تأمین کنیم و برای این کار هم دست دوستی به کشور‌های همسایه و منطقه دراز کرده‌ایم تا اینکه همه کشور‌ها امنیت منطقه را تأمین کنند، البته این به شرطی است که امریکا برای گسترش افراطی‌گری همکاری نکرده و پول ندهد.

وی با اشاره به اظهار نظر اخیر رئیس‌جمهور امریکا که گفته «چرا ما باید از کشتی‌های دیگران در خلیج فارس و تنگه هرمز حمایت و پشتیبانی کنیم؟ ما حتی نیاز به حضور در آنجا نداریم»، گفت: صحبت‌های ترامپ در دل خود، تهدید‌های مالی و امنیتی دارد. او به چین و ژاپن به عنوان کشور‌هایی که با ایران مراودات اقتصادی دارند حمله کرده و می‌خواهد آسیب بزند که به نظر می‌رسد این در ادامه سناریوی الفجیره و دریای عمان است؛ سناریو‌هایی که جامعه بین‌المللی را هم قانع نکرد.

وی افزود: آن‌ها می‌خواهند با این اقدامات فضای بین‌المللی را علیه ایران مخدوش کنند، جالب آن است که به محض رخ دادن اتفاقی ایران را متهم می‌کنند. این‌ها همه به خاطر باج‌خواهی است. نمونه آن را در این چند روز دیدیم که بعد از سقوط پهپاد با بن‌سلمان تماس گرفته و درخواست پول کردند.

تحریم‌های جدید مقامات ایران نشانه استیصال و ذلت امریکاست

سیدحسین نقوی‌حسینی نیز با اشاره به تحریم اخیر وزیر خارجه و برخی از فرماندهان سپاه و مقام معظم رهبری از سوی امریکا گفت: تحریم‌های جدید امریکا علیه مقامات و شخصیت‌های کشورمان به ویژه شخصیت‌های نظامی و سپاه پاسداران نشان‌دهنده استیضاح، ناکامی، ذلت امریکا و ترامپ است.

وی تأکید کرد: این تحریم‌ها نشان می‌دهد مقاومت جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ باعث استیصال امریکا شده است. آن‌ها از یک طرف مذاکره بدون‌پیش شرط را مطرح می‌کنند، واسطه می‌فرستند و از طرف دیگر پهپاد ضدجاسوسی به کشورمان می‌فرستند و بعد تحریم‌های جدید اعمال می‌کنند. این‌ها همه نشان‌دهنده ناکامی‌های پی در پی ترامپ در مقابل ایران است که باعث سردرگمی و استیصال امریکا شده است.
نقوی‌حسینی تأکید کرد: این تحریم‌ها نشان‌دهنده حقانیت مواضع انقلابی مقام معظم رهبری مقابل امریکاست و اینکه دولت امریکا قابل مذاکره و اعتماد نیست و چیزی به نام مذاکره نمی‌تواند در این شرایط در دستور کار قرار بگیرد.

ابزار‌های ایران برای مقابله با فرسایشی‌شدن تنش با امریکا

همچنین حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به تحریم‌های اخیر مقامات ایرانی توسط امریکا گفت: امریکایی‌ها سه نوع سناریو و دیپلماسی را در قبال ایران تعریف کردند که شامل دیپلماسی رسمی، دیپلماسی مدیریت تنش و دیپلماسی عمومی می‌شوند که نوع رفتار‌های امریکا ناشی از نوسانات بین این سه دیپلماسی است. وی توضیح داد: در دیپلماسی مدیریت تنش، هدف آن‌ها درگیری با نهاد‌های قدرت است، البته بیشتر به دنبال جنگ روانی هستند و به جنگ عملی نرسیده‌اند، چون آمادگی برای جنگ عملی ندارند. در دیپلماسی مدیریت تنش بیشتر طرف امریکایی‌ها سپاه بوده است.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: در دیپلماسی رسمی ایران و امریکا راهبردی ندارند و ما شاهد واکنش‌های رسمی وزیر خارجه به اقدامات امریکا بوده‌ایم. در دیپلماسی عمومی هم فقط ظریف مانده بود که آن‌ها می‌خواهند این باب را هم ببندند، البته برای مقابله با این دیپلماسی امریکا هم اقدامات وزارت خارجه و مراجع بالاتر تأثیرگذار است. وی با تأکید بر اینکه «امریکایی‌ها نشان داده‌اند راهبردی برای مذاکره با ایران ندارند»، افزود: آن‌ها در دو قالب دیگر یعنی دیپلماسی عمومی و دیپلماسی تنش اقداماتشان را انجام می‌دهند و می‌خواهند با نهاد‌های قدرت دربیفتند.
فلاحت‌پیشه با این توضیح که «در ایران دیپلماسی پارلمانی آنچنان وجود ندارد»، گفت: از بعد رسانه‌ای هم رسانه‌های ایران به قدرت رسانه‌های امریکا نمی‌رسند، پس فقط ظریف بود که مقابل دوگانه امریکایی‌ها می‌ایستاد و دیپلماسی کشور را دنبال می‌کرد و موفقیت‌هایی هم به دست آورد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۵
0
0
اینگونه نیست. بررسی موضوعات اخیر دقت زیاد میخواهد که از عهده جناب روحانی و امور خارجه و حتی مجلس بر نمیاید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار