کد خبر: 961018
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸
ایران گام دوم را برداشت
نشست اعلام اقدامات ایران در گام دوم کاهش تعهدات برجامی برگزار شد.

سرویس سیاسی جوان آنلاین: همزمان با پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه ایران به کشور‌های اروپایی، نشست اعلام اقدامات ایران در گام دوم کاهش تعهدات برجامی دقایقی قبل با حضور علی ربیعی سخنگوی دولت، عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه و بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی برگزار شد.

علی ربیعی در این نشست اعلام کرد: امروز از میزان ۳.۶۷ غنی‌سازی اورانیوم عبور خواهیم کرد و میزان غلظت بر اساس نیاز ما خواهد بود و امروز این موضوع به طور رسمی اتفاق خو‌اهد افتاد.

ربیعی درخصوص اقدام دولت انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی نیز گفت: انگلیسی‌ها ادعا کردند که این اقدام در جهت جلوگیری از دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا بوده کشور‌های مهم اتحادیه اروپا مثل اسپانیا اعتراض کردند و سایر اروپایی‌ها نیز اظهار نگرانی کردند. معلوم بود این مسئله نگرانی اروپایی نبوده و این عمل دزدی دریایی با هماهنگی آمریکایی‌ها صورت گرفته است.

عراقچی:
خواسته‌های ایران در برجام تحقق نیافته؛ سطح غنی سازی را رعایت نمی‌کنیم


ر این نشست عباس عراقچی معاون وزیر خارجه در این باره گفت: ما امروز در موعد ۶۰ روز پایان گام اول تعهدات خود هستیم و از آنجایی که خواسته‌های ما در خصوص برجام، تحقق پیدا نکرده، ما امروز گام دوم را بر می‌داریم. همانطور که در مرحله اول اعلام کردیم که میزان ذخایر پایبند نیستیم، در گام دوم نیز سطح غنی سازی را رعایت نمی‌کنیم، امروز در نامه آقای ظریف به موگرینی این موضوع اعلام می‌شود.

معاون وزیر خارجه در ادامه گفت: روند کاهش تعهدات ایران در برجام روندی است که در راستای حفظ برجام است. ممکن است که این روند به خروج کامل ما از برجام منتهی شود، ولی حرکت ما برای حفظ برای برجام است. این روند کاهش تعهدات در گام‌های ۶۰ روزه ادامه پیدا خواهد کرد. ما معتقدیم که برجام یک توافق معتبر و مهم بین‌المللی است. ما خواهان ادامه برجام هستیم، ولی خواسته‌های ما از برجام هم باید برآورده شود، وگرنه در تعهدات خود بازنگری می‌کنیم. یک طنزی این وسط اتفاق افتاده و آن اینکه آمریکا که خودش از برجام خارج شده، خواستار نشست شورای حکام شده و خواستار رسیدگی به نقض برجام توسط ایران شده است. مهم این است که سایر کشور‌های اروپایی، روسیه و چین با این درخواست همراهی نکردند. برآورد ما این است که در نشست شورای حکام که برگزار خواهد شد، منطق ایران را خواهند شنید.

عراقچی افزود: آنچه ایران در کاهش تعهدات خود انجام می‌دهد از دید ما نقض برجام نیست. منطق ما در جلسه شورای حکام عرضه خواهد شد، همزمان شکایت خود را هم ارائه خواهیم داد و آن‌ها هم باید درباره نقصان پاسخگو باشند. تماس دیشب آقای ماکرون با آقای روحانی تماس سازنده‌ای بود. تمایل برای پیدا شدن یک راه حل وجود دارد هر چند سخت است. آقای ماکرون و روحانی دیروز صحبت کردند که زمینه‌های گفتگو‌های طرفین ایجاد شود تا به راه حل‌هایی برسیم. قرار است که کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرا هم برگزار شود.

معاون وزیر خارجه گفت: اگر اروپایی‌ها از طریق اینستکس یا غیر از آن انتظارات ما را برآورده کنند، الان در این مرحله نبودیم. به خصوص در حوزه فروش نفت و دسترسی به درآمد‌های نفتی کاری نتوانستند انجام دهند. اینستکس رسما عملیاتی شده و طرف ایران آن هم اکنون عملیاتی شده و این دو نهاد با هم در ارتباط هستند و قواعد کاری خود را تنظیم کرده‌اند و یکی دو کار را انجام داده‌اند، ولی تا وقتی اعتباری برای آن در نظر نگیرند فایده‌ای ندارد. تا وقتی که به لحاظ اقتصادی برای ایران منافعی نداشته باشد برای ما قابل قبول نیست. تعداد کشور‌هایی که قرار است به عنوان سهامدار به اینستکس ملحق شوند قرار است افزوده شود.

وی در ادامه گفت: گفتگو‌های رسمی و غیررسمی بین ما در جریان است و امیدواریم که به نتیجه برسیم وگرنه بعد از ۶۰ روز گام سوم را برخواهیم داشت.

عراقچی درباره بحث راکتور اراک نیز افزود: بحث اراک بحث جداگانه‌ای است. به این دلیل که مدرن سازی اراک به تعویق افتاده و اگر کشور‌های عضو برجام نتوانند آن را به زمانبندی موجود برگردانند آن را به شرایط قبلی برخواهیم گرداند. جلسات و اتفاقات خوبی در خصوص اراک طی دو ماه گذشته برگزار شده و به لحاظ فنی پیشرفت خوبی داشته‌ایم. روند را در خصوص اراک پیگیری می‌کنیم. اگر به جدول زمانبندی برگردد ما همین روند مدرن سازی را ادامه می‌دهیم. چون پیشرفت خوبی داشته است.

معاون وزارت خارجه در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی توسط نیروی دریایی انگلیس نیز گفت: نفتکش یک سوپر تانکر است که ۲ میلیون بشکه ظرفیت داشته و به همین دلیل امکان عبور از کانال سوئز نداشته و از تنگه جبل الطارق رفته است. برخلاف اعلام انگلیس این نفتکش به مقصد سوریه نبوده، و آن بندری که اعلام کردند امکان پذیرفتن چنین تانکری را ندارد. در این زمینه مسیر حقوق طی می‌شود، این یک راهزنی دریایی است. این نفتکش در آب‌های بین‌المللی بوده است. سفیر انگلیس را دوباره خواسته‌ایم. امیدواریم که قضیه نفتکش به زودی حل شود.

وی همچنین گفت: ما به صدای واحد در برخورد با موضوعات مهم کشور نیاز داریم و به اعتقاد من این صدای واحد وجود داشته است، هر چند که صدا‌های مختلف هم برکات خود را دارد. اختلاف نظر‌ها را تا جایی که منافع ملی کشور را هدف قرار ندهد، منفی نمی‌بینم. وقتی ایران تصمیم گرفت که وارد روند کاهش تعهدات شود هم از طرف مردم و هم از طرف جناح‌ها حمایت شد. اینکه اروپایی‌ها نتوانستند خواسته‌های ما را براورده کنند و ما مجبور شدیم که گام دوم را برداریم به این معنی نیست که رایزنی‌های دیپماتیک وجود ندارد. نمونه آن هم صحبت آقای ماکرون برای دومین بار طی یکی دو هفته اخیر بود. آقای روحانی صحبتی که داشتند این بود که به شرطی که تحریم‌ها برداشته شود، حضور آمریکا در گفتگو‌های ۱+۴ مانعی ندارد. البته آمریکا از برجام خارج شده و ما مفهومی تحت عنوان ۱+۵ نداریم و چارچوب ۱+۴ است.
منبع: تسنیم
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
0
0
دستتون درد نکنه،آمریکا و اروپا باید بفهمند که ما باهاشون شوخی نداریم و در ضمن درامدهای حاصل از فناوری هسته ای در عرصه های مختلف و همچنین پیشرفت های علمی و صنعتی مبتنی بر این فناوری میتونه ضمینه ای در جهت پایان به سلطه درامد های نفتی بر سر بودجه سالانه کشور و در کل اقتصاد ایران باشه.نباید خودمون رو از این امتیاز محروم کنیم.
مجید آقا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
0
1
بسم الله لرحمن الرحیم
آیا واقعا غنی سازی 5 درصد کار خارق العاده ایست؟
آیا دولت تصور میکند دانشمندان هسته ای کشور برای کارهای بنیادی همکاری خواهند کرد؟با توجه با اینکه دستاوردهای آنها برای هیچ و پوچ با سیمان پر شد!!
دولت سعی میکند اروپا و آمریکا ازآقایان دلخور نشوند و اصلاح طلبانی که کشور را خلع سلاح شده میخواهند تحویل بدهند را هم ناراحت نکنند در نتیجه باید مردم خودمان را با مشکلات اقتصادی آرام نگاه داریم و این کارها بیشتر برای سرگرمی است و نمایشی و نتیجه ملموسی برای کشور ندارد.
دولت از اینکه مکانیزم ماشه فعال شود وحشت دارد به همین خاطر اقدام ماثری انجام نمی دهد تا پایان دولت فرا برسد و کشور با تمام گرفتاریهایش به دولت بعدی سپرده شود و دولت بعد ناچار شود اقدامی ماثر انجام دهد که منجر به رویا رویی خواهد شد و سپس همه کاسه و کوزه ها را بر سر آنها بشکنند! همان کاری که همین آقا یان در دولت خاتمی کردند و دولت احمدی نژاد را در مقابل پلمپهای شکسته و قول و قرار های زیر پا گذاشته شده و حمله همه جانبه اروپا و امریکا قرار دادند و سپس با ارسال اطلاعات به دشمن دولت را تضعیف کردند و کشور را به سمت جنگ سوق دادند و کجا است ذره ای شرافت معلوم نیست؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار