کد خبر: 961357
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۴:۵۰
مازندران به عنوان یکی از استان‌های ساحلی شمال کشور، در کنار ظرفیت‌های بسیاری که در زمینه گردشگری و کشاورزی دارد، از قابلیت خوبی هم در راستای توسعه صنعت آبزی‌پروری برخوردار است.
سرویس ایران جوان آنلاین: ۳ هزار و ۴۵۰ مزرعه پرورش ماهی در استان مازندران وجود دارد که سال گذشته تنها ۵۸۰ تن ماهی از قفس‌های دریایی برداشت شده است. ظرفیتی که در کنار اشتغالزایی خوبی که به طور مستقیم برای ۶ هزار و ۵۰۰ نفر دارد، می‌تواند رونق بخش تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی هم باشد، چرا که این استان از بهترین شیب بستر دریایی برای استقرار قفس و پرورش ماهی برخوردار است. قابلیتی که اگر مورد توجه قرار گیرد برای شمار بیشتری از مازنی‌ها اشتغالزایی می‌کند و می‌تواند فرصتی برای صادرات و ارزآوری غیرنفتی باشد.

مازندران به عنوان یکی از استان‌های ساحلی شمال کشور، در کنار ظرفیت‌های بسیاری که در زمینه گردشگری و کشاورزی دارد، از قابلیت خوبی هم در راستای توسعه صنعت آبزی‌پروری برخوردار است. این استان به عنوان یکی از بهترین نقاط پرورش ماهی در قفس شناخته می‌شود، چرا که شیب بستر دریایی به نحوی است که پرورش‌دهندگان ماهی می‌توانند با خیال آسوده قفس‌ها را یکی پس از دیگری در دریا مستقر کنند. مناطقی که مناسب پرورش ماهی هستند و اکنون ۳ هزار و ۴۵۰ مزرعه در این استان به صورت فعال به پرورش ماهی در قفس و خشکی می‌پردازند. کاری که سال گذشته منجر به تولید ۵۸۰ تن ماهی در قفس‌های دریایی شد. ماهی‌هایی که اکنون برای ۶ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده‌اند و با کمی برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مسئولان می‌توان این رقم را با رشد چشمگیری مواجه کرد. رشدی که نه تنها دست‌یابی به رونق بخش تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی را تسهیل می‌کند بلکه برای شمار بیشتری از مازنی‌ها هم اشتغالزایی می‌کند و می‌تواند به عنوان فرصتی برای صادرات و ارزآوری غیرنفتی شناخته شود.

رونق تولید آبزی پروری در مازندران

گفتنی است سال گذشته مازنی‌ها توانسته‌اند به تولید ۵۸۰ تن ماهی در قفس دریایی دست یابند، مدیرکل شیلات مازندران در این باره تأکید می‌کند: «مازندران از بهترین شرایط برای استقرار قفس‌های دریایی برخوردار است.» ولی‌الله محمدزاده درباره پرورش ماهی در قفس اضافه می‌کند: «شیب بستر دریا مناسب برای این فعالیت است.» وی ادامه می‎‌دهد: «در سال قبل بیش از ۵۸۰ تن تولید در قفس‌های دریایی داشتیم که می‌تواند منبع خوبی برای تولید ماهی صادرات محور و اشتغال برای جوانان باشد.» این مقام مسئول تکثیر طبیعی با مشارکت جامعه محلی را به عنوان برنامه‌های حوزه آبزی‌پروری بیان می‌کند و می‌گوید: «در سال ۹۶ حدود ۲۴ محل برای شیل‌گذاری داشتم که به ۴۵ مورد در سال قبل رسید و در احیای گونه‌های دریای خزر به ویژه ماهی سفید مؤثر است.» محمدزاده با اشاره به افزایش ۱۴۲ درصدی صید ماهیان استخوانی در نتیجه برنامه تکثیر طبیعی ماهیان اضافه می‌کند: «سبد جامعه صیادی استان در سال قبل پررونق بوده است.» مدیرکل شیلات مازندران به وجود آب بندان‌ها در استان اشاره می‌کند و می‌گوید: «پرورش ماهیان گرم آبی از جمله کارکرد‌های آب بندان است و در بیش از ۱۲ هزار هکتار آن پرورش ماهیان گرم آبی در حال انجام است.»

آبزی‌پروری فرصتی برای صادرات

با این تفاصیل شیلات به عنوان ظرفیتی اقتصادی و حتی در دسترس برای استان مازندران شناخته می‌شود که تنها به کمی توجه و برنامه‌ریزی از سوی متولیان نیاز دارد. مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به سرانه مصرف آبزیان در استان، می‌گوید: «سرانه مصرف آبزیان در استان ۱۴ کیلو، در کشور ۱۰ کیلو، میانگین آن در جهان ۲۲ کیلو و در برخی کشور‌ها مانند ژاپن ۷۰ کیلوگرم است.» محمدزاده، افزایش سرانه مصرف آبزیان را منجر به کاهش هزینه‌های درمان می‌داند و اضافه می‌کند: «طبق آمار‌ها ۲۵۰ نوع غذا از ماهی در دنیا طبخ و آماده می‌شود ولی در کشور ما پنج تا شش نوع آن متداول است.» گفتنی است بیش از نیمی از تولید آبزیان استان در استان‌های دیگر مصرف و بخشی نیز صادر می‌شود. بر همین اساس نه تنها می‌توان ادعا کرد که توسعه آبزی‌پروری در مازندران می‌تواند زمینه صادرات داخلی را ایجاد کند، بلکه در صورتی که رقم تولید بیش از نیاز داخلی شود می‌توان به سراغ صادرات و ارزآوری هم رفت. اتفاقی که می‌تواند زمینه‌ساز رونق اقتصادی استان شود. رونقی که به طور حتم صنایع دیگری، چون گردشگری، کشاورزی و ... را هم پویاتر از قبل می‌کند. لازم به ذکر است که براساس گفته مدیرکل شیلات مازندران سال گذشته بیش از ۷ هزار تن محصول شیلاتی به خارج از کشور صادر شد که این رقم برای مازندران ارزآوری ۳۰ میلیون دلاری را به ارمغان آورده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار