کد خبر: 961478
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۰
با شروع پخش سریال گاندو، فضای مجازی صحنه‌ای برای عرض اندام کانال‌ها و صفحات غربگرا جهت تخریب و سیاه‌نمایی علیه این سریال شد.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: اگر از مخاطبان شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و سریال‌های تلویزیونی باشید قطعا این روز‌ها نام سریال پرآوازه‌ای را که از هجدهم خردادماه هر شب ساعت ۲۰:۴۵ با نام «گاندو» روی آنتن شبکه سه سیما رفته است شنیده‌اید؛ مجموعه‌ای پلیسی-امنیتی که آغاز آن با یکی از موضوعات جنجالی این روز‌ها یعنی آقازاده‌ها رقم خورد، ماجرایی که حرف آن مدام در محافل مختلف به‌خصوص بین مردم مطرح است و شاید در رسانه‌ای مثل تلویزیون تا الان کمتر به آن پرداخته شده بود.

«گاندو» به کارگردانی جواد افشار و تهیه‌کنندگی مجتبی امینی روایتگر داستان یک پرونده واقعی است که ماجرای آن به جیسون رضاییان، خبرنگار آمریکایی روزنامه واشنگتن‌پست برمی‌گردد، شخصی که با زیرکی و تیزبینی ماموران اطلاعات سپاه در ۲ مرداد ۹۳ به جرم جاسوسی بازداشت شد؛ این مهره آنقدر برای آمریکایی‌ها اهمیت داشت که برای آزادی او حاضر شدند یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را آزاد کنند و علاوه بر آن تحریم‌های بانک سپه را نیز لغو کنند.

جیسون رضاییان یکی از سرجاسوسانی است که تا بیخ گوش برخی از بالاترین مقامات اجرایی کشور نفوذ کرده بود؛ به طوری که ادعا کرد، حتی طعم آدامس یکی از آن‌ها را می‌داند و در این سریال بسیاری از ناگفته‌های پرونده او برای اولین بار افشاء شد، از حکم صریح اوباما برای انتصابش به سفارت آمریکا در ایران (پس از سقوط نظام جمهوری اسلامی)! تا ارتباطات بین‌المللی‌اش در گستره‌ای به وسعت چین تا اروپا و آمریکا تا روابطش با جاسوسان محیط زیست و... و تا فداکاری‌های ماموران سازمان اطلاعات سپاه و اشراف‌شان بر فعالیت‌های جاسوسان بین‌المللی که تا نزدیک رئیس‌موساد نفوذ کرده و تصاویر آن‌ها را بدست آورده بودند.

اما از همان روز‌های نخست پخش این سریال خبر‌ها و گزارش‌های متعددی از فشار‌های سنگین نهاد‌های خاص بر عوامل سریال و حتی بر خود نهاد صداوسیما به گوش می‌رسید که اصرار داشتند بخش‌های زیادی از این سریال سانسور و حذف شود، آن‌هم در حالی که «گاندو» تنها گوشه‌هایی کوچک از حقیقت پرونده جاسوسی «جیسون رضاییان» و شبکه فوق را به تصویر کشیده است. ماجرا از زمان پخش قسمت دوازدهم این سریال شروع شد که به روال همیشگی‌اش در انتهای سریال، بخش «آنچه خواهید دید» نمایش داده شد. پلانی درباره جیسون رضاییان پخش شد که نشان‌دهنده همکاری او با برخی نهاد‌های دولتی و نزدیکی‌اش با آن‌ها بود. شب بعد ناگهان در حالی که مخاطبان منتظر پخش قسمت سیزدهم بودند، با بازپخش گزیده قسمت‌های قبل مواجه شدند. اندکی بعد در شبکه‌های اجتماعی پیام‌هایی منتشر شد که دلیل این اتفاق را نشان می‌داد؛ کاربران فضای مجازی معتقد بودند قسمت جدید این سریال به‌دلیل پخش سکانس‌های مربوط به جیسون رضاییان و ارتباطش با برخی دولتی‌ها، تحت فشار دولت قرار گرفت و به همین علت روی آنتن نرفت.

اما ماجرا به اینجا ختم نشد و در چند قسمت پر سر و صدایی که سریال به سراغ نشان دادن روابط جیسون رضاییان با مسئولان رفت، انتقادات و تخریب‌های برخی دولتی‌ها از جمله حسام‌الدین آشنا شدت بیشتری گرفت و فشار‌ها بر پخش شبکه سه سیما و عوامل این سریال افزایش پیدا کرد؛ قسمت‌هایی که جیسون رضاییان در نشست‌های مقامات کشوری، از ریاست جمهوری گرفته تا وزارتخانه‌ها و... شرکت و به واسطه همین رفت‌وآمد‌ها با خیلی‌ها ارتباط برقرار می‌کرد.

نکته مهمی که در این خصوص وجود داشت این بود که پس از پخش قسمت‌های پر سروصدای این سریال فضای مجازی به صحنه‌ای برای عرض اندام کانال‌ها و صفحات وابسته به جریان چپ و غربگرا در داخل و خارج کشور برای تخریب و سیاه‌نمایی علیه سریال گاندو تبدیل شد. با نگاهی دقیق‌تر به ماجرا می‌توان فشار‌ها و سیاه‌نمایی‌ها علیه این سریال را به چند دسته کلی تقسیم کرد. بخش مهمی از این جریان توسط حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور و از مدیران ارشد امنیتی سابق وزارت اطلاعات هدایت می‌شد.

با رسیدن داستان سریال گاندو به ارتباط جیسیون رضاییان با برخی از مسئولان ارشد دولتی، حسام‌الدین آشنا پست‌های زیادی را که اتهام‌افکنی پایه و اساس آن بود، در صفحه شخصی‌اش منتشر کرد و به طور مستقیم سریال گاندو را مورد حمله قرار داد؛ او در یکی از پست‌هایش که با انتقادات گسترده مردم همراه شد نوشت:

«۱. دولت نه اجازه و نه پول دارد که سریال بسازد.

۲. صدا و سیما هم پول ندارد سریال بسازد.

۳. ولی گویا جای دیگری هست که برای تضعیف نهاد دولت هم پول فراوان دارد، هم مجوز‌ها و مشوق‌های لازم را دریافت کرده است و هم می‌تواند صدا و سیما را الزام به پخش کند.

۴. با گاندو، گنده نمی‌شوید.»

توئیتر حسام الدین آشنا

این حساسیت حسام‌الدین آشنا برای بسیاری از کاربران فضای مجازی جای سوال داشت که گاندو روی کدام بخش دست گذاشته است که این چنین مشاور فرهنگی رئیس جمهور را عصبانی کرده است که با تمام قوا سعی در تخریب سریالی دارد که از قضا مورد استقبال گسترده مردم قرار گرفته است. در ادامه تعدادی از واکنش‌های کاربران فضای مجازی به پست‌های حسام‌الدین آشنا را مشاهده می‌کنید.
 
گاندو
 
گاندو
 
گاندو
 
گاندو

بخشی از جوسازی‌ها علیه سریال گاندو توسط کانال‌ها و رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح‌طلب و شخص حسام الدین آشنا هدایت می‌شد. پست‌هایی که برای تخریب این سریال دست به دامن تیتر‌های زرد و دروغ‌پردازی درباره حاشیه‌های بسیار جزئی و کم‌اهمیت سریال گاندو شدند و تنها با پوشش معدود نظرات مخالفی که درباره این سریال وجود داشت سعی داشتند استقبال گسترده مردم از این سریال را نادیده بگیرند. 

این کانال‌ها با تیتر‌های زردی مانند «توهین سریال گاندو به سعدی»، «سعدی یاور جاسوس‌ها برای تقابل با ایران!» سعی داشتند فضا را برای عوامل و طرفداران این سریال ملتهب کنند. همچنین بخشی از تمرکز کانال‌ها و چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب روی این بود که داستان این سریال را تخیل نویسنده معرفی کنند تا حدی که با نقل قولی جعلی از نویسنده این سریال نوشتند: «۸۰ درصد سریال گاندو تخیل نویسنده بود نه بر اساس یک پرونده واقعی!»؛ در صورتی که روز گذشته آرش قادری نویسنده سریال گاندو این ادعا را رد و در نشست مطبوعاتی اعلام کرد: «مطلب منتشرشده از من در خبرگزاری‌ها مبنی بر اینکه ۸۰ درصد داستان سریال بر اساس تخیل من نوشته شده را تکذیب می‌کنم. برداشت مصاحبه کننده درباره مضمون سریال گاندو کاملا غلط بود. این سریال در روایت داستان جاسوس آمریکایی مو به مو بر اساس واقعیت عمل کرده و ماجرا‌های سریال بر مبنای پژوهش و بیان واقعی رویداد نقل شده است.»

همچنین پخش سریال گاندو از شبکه خانگی و استقبال بی‌نظیر مردم از این سریال به مذاق حساب‌های کاربری وابسته به براندازان، سلطنت‌طلبان و گروهک تروریستی منافقین هم خوش نیامد و این حساب‌های کاربری در توییتر به صورت سازماندهی شده به این سریال حمله کردند و با انتشار پست‌هایی که غالباً فحاشی به نظام و عوامل سریال گاندو بود خشم و عصبانیتشان از قدرت امنیتی ایران و محبوبیت این سریال در بین مردم را ابراز کردند. در ادامه تعدادی از این پست‌ها را مشاهده می‌کنید.

کلام آخر

اما با تمام سنگ‌اندازی‌ها و فشار‌های سنگینی که از سوی برخی نهاد‌ها به عوامل سریال گاندو و صداوسیما متحمل شد روایت امنیتی_پلیسی گاندو که روایتی واقعی از جاسوسی آمریکایی و نفوذ آن به برخی از نهاد‌ها بود نشان داد که مردم و افکار عمومی به شدت از ساخت این سریال راضی هستند تا حدی که تنها با نگاهی سطحی به شبکه‌های اجتماعی می‌توان بازتاب‌های مثبت این سریال را در میان مردم مشاهده کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار