کد خبر: 961525
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۵
تجهیز و نوسازی به عنوان طرحی حیاتی برای مزارع استان‌های شمالی معرفی می‌شود. پروژه‌ای که طی آن با احداث زه‌کش و رفع مشکل آب‌گرفتگی در روز‌های پرآب و رفع معضل خشکسالی در تابستان‌های داغ موانع کشاورزی در مزارع را برطرف می‌کند و منجر به افزایش تولید، به‌خصوص محصول برنج می‌شود.
سرویس ایران جوان آنلاین:‌ تجهیز و نوسازی به عنوان طرحی حیاتی برای مزارع استان‌های شمالی معرفی می‌شود. پروژه‌ای که طی آن با احداث زه‌کش و رفع مشکل آب‌گرفتگی در روز‌های پرآب و رفع معضل خشکسالی در تابستان‌های داغ موانع کشاورزی در مزارع را برطرف می‌کند و منجر به افزایش تولید، به‌خصوص محصول برنج می‌شود. اقدامی که درست در مقابل تغییرکاربری مزارع به ویلا قرار دارد و تاکنون در حدود ۱۳۵ هزار هکتار از شالیزار‌های شمال کشور اجرا شده است. کاری که ۶۰ درصد آن در گیلان انجام شده است و علاوه بر تضمین مشاغل کشاورزی منجر به رونق اقتصادی در این بخش هم می‌شود.

هر روز خبر‌های متعددی از تغییرکاربری مزارع و باغات کشاورزی استان‌ها به‌خصوص مناطق شمالی کشور می‌رسد. مزارعی که روزگاری رونق بخش صنعت کشاورزی بودند و بخشی از نیاز غذایی کشور را تأمین می‌کردند حالا جای خودشان را به ساختمان‌های بی‌قواره یا همان ویلا‌ها داده‌اند. چرا که کشاورزی با توجه به آب‌گرفتگی و ایجاد باتلاق در مزارع در پاییز و خشکسالی در تابستان سود ده نیست و بیشتر منجربه متضرر شدن کشاورزان می‌شود. کشاورزی که دیروز شالیزاری چند هزار هکتاری داشت امروز در سایت‌های مختلف آگهی اجاره یا فروش ویلایش را می‌زند. این نیز در حالی است که ادامه فعالیت کشاورزی علاوه بر اینکه کشور را از واردات محصولات غذایی بی‌نیاز می‌کند، برای چند نفر از بومیان منطقه هم فرصت اشتغالزایی هرچند فصلی ایجاد می‌کند. اما ویلا‌های بدقواره چنین امکانی را ندارند و با گسترش‌شان در جا‌هایی که قبلاً زمین کشاورزی بود روز به روز بر تعداد بیکاران استان‌های شمالی می‌افزاید. از همین رو مدتی است طرح نوسازی و تجهیز مزارع به‌خصوص شالیزار‌های استان‌های شمالی مطرح شده است. کاری که یکی از بخش‌های آن مربوط به احداث زه‌کش و رفع مشکل آب‌گرفتی در روز‌های پرآب و رفع مشکل خشکسالی در تابستان داغ و کم آب است. اقدامی که خود یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشاورزان یعنی بحث تأمین آب را برطرف و ادامه فعالیت کشاورزی را تسهیل می‌کند. گفتنی است در حال حاضر ۸۵ هزار هکتار از شالیزار‌های گیلان طی طرح تجهیز و نوسازی مزارع نوسازی شده است.

اجرای ۱۳۵ هزار هکتار نوسازی مزارع

طرح تجهیز و نوسازی مزارع در حدود ۱۳۵ هزار هکتار از شالیزار‌های شمال کشور اجرا شده که ۶۰ درصد آن متعلق به گیلان است. مجری طرح‌های شالیزاری کشور با اشاره به اینکه طرح تجهیز و نوسازی شالیزار‌ها یکی از مهم‌ترین طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی در استان‌های شمالی است، می‌گوید: «اکنون ۶۰ درصد طرح تجهیز و نوسازی شالیزار‌های استان‌های شمالی در گیلان اجرا شده است.» رضا عظیمی یکی از راهکار‌های افزایش تولید برنج را طرح تجهیز و نوسازی شالیزار‌ها عنوان و اضافه می‌کند: «این طرح تاکنون در حدود ۱۳۵ هزار هکتار از شالیزار‌های شمال کشور اجرا شده که ۸۵ هزار هکتار آن در گیلان است.» وی با اشاره به اینکه اجرای طرح تجهیز و نوسازی شالیزار‌ها در گیلان حدود ۲۶ میلیارد تومان معادل ۵۵ درصد از اعتبارات ملی امسال به این استان اختصاص داده شد، ادامه می‌دهد: «پیگیری‌های خوب مسئولان گیلان موجب شد تا ۱۰۰ میلیارد تومان بیشتر از اعتبارات ملی برای اجرای این طرح در سال ۹۸ پیش‌بینی شود.» گفتنی است گیلان یکی از استان‌های عمده تولید کنند برنج است که این مقام مسئول درباره آن می‌گوید: «اجرای طرح زیربنایی تجهیز و نوسازی شالیزار‌ها می‌تواند تأثیر زیادی در تولید برنج و حل مشکل آب گرفتگی اراضی در فصول پاییز و زمستان داشته باشد.»

گیلان در صدر اجرای طرح نوسازی

حدود ۱۸۰ هزار هکتار از شالیزار‌های گیلان در فصل پاییز و زمستان دچار آب‌گرفتگی شده در حالی‌که همین اراضی در فصول پیک مصرف ماه‌های تیر و مرداد دچار کم آبی می‌شود که با احداث زه‌کش در قالب طرح تجهیز و نوسازی این مشکل حل خواهد شد. علاوه بر این مجری طرح‌های شالیزاری کشور به احیای آب‌بندان‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «برای این کار موافقت نامه‌ای بین استانداران سه استان شمالی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه منعقد شده است.» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز با اشاره به تجهیز و نوسازی ۸۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گیلان بیان می‌کند: «گیلان از این حیث در میان سه استان تولید کننده برنج در جایگاه نخست قرار دارد.» علی درجانی با اشاره به روند انجام عملیات نشاء کاری برنج در سطح شالیزار‌های استان گیلان اضافه می‌کند: «طبق گزارشات ارسال شده از مراکز و شهرستان‌های مختلف، هم‌اکنون ۵۰ درصد از اراضی و شالیزار‌های گیلان به همت شالیکاران و کشاورزان سخت‌کوش این استان سبز شده است.» وی با اشاره به پایان عملیات نشاء کاری برنج در سطح ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان گیلان ادامه می‌دهد: «از این میزان شالیزاری که فرآیند نشاء کاری در آن‌ها به پایان رسیده است بالغ بر ۶۸ هزار هکتار معادل ۵۷ درصد به صورت ماشینی نشاء شده‌اند.» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان توسعه مکانیزاسیون در روند تولید برنج را یکی از اهداف و رویکرد‌های راهبردی این دستگاه می‌داند و می‌گوید: «با توجه به تداوم پایداری وضعیت جوی و ادامه آب‌گذاری در کانال‌های کشاورزی، انتظار داریم نشاء برنج در گیلان این هفته شتاب بیشتری بگیرد.» گفتنی است در حال حاضر بیشترین برنج کشت شده در شالیزار‌های استان گیلان به رقم بومی هاشمی اختصاص دارد. همچنین ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار در استان گیلان وجود دارد که با تولید سالانه حدود ۷۵۰ هزار تن برنج سفید، معادل ۴۰ درصد برنج کشور در آن به عمل می‌آید. با این تفاصیل در صورتی که طرح تجهیز و نوسازی شالیزار‌های استان‌های شمالی به خوبی اجرا شود، زمان زیادی نمی‌خواهد تا نه تنها جلوی تغییرکاربری مزارع گرفته شود، بلکه تولید و اشتغال هم رونق داده شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار