کد خبر: 961898
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۳
هشدار درباره تبعات اسکورت نفتکش‌ها
پنتاگون در چارچوب یک ائتلاف ضد ایرانی در حال برنامه‌ریزی برای اسکورت نفتکش‌ها در تنگه هرمز است؛ طرحی که رونالد ریگان در مقطعی در سال ۱۹۸۷ آن را با عنوان «عملیات اراده جدی» علیه ایران اجرا کرد، ولی کارشناسان نظامی درباره تبعات خطرناک اجرای این طرح به امریکا هشدار می‌دهند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، وزیر امور خارجه امریکا در گفتگو با برنامه «اول امریکا» در شبکه رادیویی «Salem» از طرح پنتاگون برای تشکیل ائتلاف بین‌المللی برای آنچه که او «تضمین عبور و مرور آزاد در تنگه هرمز» خوانده، دفاع کرد و البته این را هم یادآوری کرد که تشکیل چنین ائتلافی مدتی طول می‌کشد. «تا حد زیادی (در خصوص این طرح از سوی کشور‌های بین‌المللی) مورد قبول قرار گرفتیم. تشکیل این (ائتلاف) مدتی به طول می‌انجامد، اما اطمینان دارم که اقدام خوبی برای امریکا و برای جهان خواهد بود و ما این هدف را به شیوه‌ای پیش می‌بریم که نه تنها امریکا بلکه بسیاری از کشور‌هایی که بیشتر از امریکا برای عبور و مرور به تنگه هرمز نیاز دارند، بتوانند کالا‌های خود را از طریق این آبراهه انتقال بدهند و آزادانه حرکت کنند.» واشنگتن می‌گویند که این ائتلاف بخشی از تلاش‌های وسیع‌تر امریکا برای «ایجاد ثبات در این منطقه» است. ائتلافی که او گفته برای کاستن از نفوذ ایران انجام می‌شود. این طرح را روز سه شنبه گذشته، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا رونمایی کرد، ولی حالا اطلاعات بیشتری درباره آن در حال منتشر شدن است. ظاهراً بخش مرکزی این طرح مربوط می‌شود به اسکورت نفتکش‌ها با کشتی‌های جنگی، به طوری که هر نفتکش را یک کشتی جنگی عضو این ائتلاف اسکورت کند.
جوزف دانفورد، فرمانده ستاد ارتش امریکا و ژنرال مارک میلی که به زودی جای او را خواهد گرفت، گفته است که بر اساس این طرح، امریکا کشتی‌های فرماندهی و کنترل به منطقه اعزام خواهد کرد تا به کشور‌های دیگر برای اسکورت نفتکش‌های‌شان کمک کنند. دانفورد سه شنبه قبل به خبرنگاران گفت که اسکورت از طرف کشور‌هایی انجام خواهد شد که نفتکش‌های‌شان در حال عبور هستند و امریکا نیز در این زمینه از طریق یک فرماندهی و کنترل، برخی پشتیبان‌های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی انجام خواهد داد.

اسکورت کافی نداریم
هنوز مشخص نیست که کدام کشور‌ها آماده ملحق شدن به این ائتلاف ضد ایرانی امریکا هستند، ولی دیروز روزنامه ژاپنی آساهی نوشت که مقامات ژاپنی ظاهراً به دنبال تعیین کردن راهی برای چگونگی پاسخ دادن به این درخواست واشنگتن در زمینه تأمین امنیت تنگه هرمز هستند. صرف‌نظر از این، کارشناسان نظامی درباره تبعات طرح اسکورت نفتکش‌ها در تنگه هرمز هشدار می‌دهند. این طرح، چیزی خیلی شبیه به «عملیات اراده جدی» ارتش امریکا برای حفاظت از نفتکش‌های کویتی در سال‌های ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸ در زمان جنگ نفتکش‌ها در اواخر جنگ ایران و عراق بود. Vex دیروز در گزارشی درباره تبعات این عملیات هشدار داد و نوشت که طراحان نظامی در سال‌های ریاست جمهوری ریگان، درباره اعزام کشتی‌های جنگی امریکا به خلیج فارس هشدار می‌دادند و معتقد بودند که در حالتی که کشتی‌های ایرانی به یک نفتکش امریکایی نزدیک شوند، چه برخوردی بایستی کرد؟ مایکل فرانکن که در جریان عملیات اراده جدی در خدمت نیروی دریایی امریکا بوده، معتقد است که در شرایط کنونی کشتی‌های جنگی کافی برای اسکورت همه نفتکش‌ها وجود ندارد و نیروی دریایی امریکا نیز نمی‌تواند از یکایک نفتکش‌هایی که درخواست کمک کنند حفاظت نماید. او می‌گوید که عملیات اسکورت به معنای این است که نفتکش‌ها چند تا چند تا در ورودی خلیج فارس منتظر بمانند تا کشتی اسکورت‌کننده هرچند تای آن‌ها را به صورت گروهی اسکورت نماید؛ موضوعی که عملیات حفاظت از آن‌ها را خطرناک‌تر خواهد کرد.
یان گولدنبرگ، رئیس میز ایران در وزارت دفاع امریکا بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ نیز درباره اشتباهات احتمالی ناشی از تشدید حضور کشتی‌های جنگی در منطقه هشدار داده و می‌گوید: «حضور گسترده‌تر امریکا به معنی خطر حرکت‌های غیرعمدی یا سوء برداشت در دریا‌ها است که به درگیری کشیده خواهد شد.» او می‌گوید: «ایران احتمالاً تلاش خواهد کرد از رویارویی مستقیم با ارتش امریکا اجتناب کند، ولی به آزمون محدودیت‌های (آن) ادامه خواهد داد. ما باید انتظار تداوم شرایطی را داشته باشم که کشتی‌های غیر امریکایی هدف مین یا تاکتیک‌های هراس‌افکنی تحریک‌کننده قایق‌های تندرو قرار بگیرند.» مایکل فرانکن نگران واکنش امریکا در چنین شرایطی است: «مین‌گذاری در آب‌های بین‌المللی عملی جنگی است. در چنین شرایطی، برای دولت ترامپ سخت خواهد بود که از بمباران ایران خودداری کند که این بالقوه به جنگ تهران و واشنگتن منجر می‌شود.» فرانکن هشدار می‌دهد: «بدانید که به سمت چه مسیری می‌روید، زیرا در تنگه هرمز اتفاق خوبی در حال رخ دادن نیست.» ظاهراً به همین خاطر است که هشدار‌ها درباره تبعات اقدامات واشنگتن در حال تشدید شدن است. همین دیروز مجلس نمایندگان امریکا به یک متمم لایحه بودجه دفاعی این کشور رأی داد که اگر به تصویب نهایی برسد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا را ملزم می‌کند برای حمله به ایران از کنگره این کشور مجوز بگیرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
0
0
مرگ برانگلیس کودن نوکر ترامپ احمق
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار