کد خبر: 962062
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۸
جرمی هانت با ظریف تلفنی تماس گرفت
وزیر امور خارجه انگلیس در تماسی تلفنی با محمدجواد ظریف تضمین عدم ارسال محموله نفتکش گریس۱ به سوریه را به عنوان شرط آزادی این نفتکش اعلام کرده است؛ اقدامی که به نوعی عقب‌نشینی لندن از سیاست‌های اعلانی قبلی را نشان می‌دهد. اما وزیر خارجه ایران تأکید کرده است که تهران به صادرات نفت خود در هر شرایطی ادامه می‌دهد. برخی منابع پیشنهاد انگلیس برای آزادی نفتکش ایرانی را برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها با تهران عنوان کرده‌اند. سفیر ایران در لندن هشدار داده که اگر انگلیس این نفتکش را آزاد نکند اقدامش بی‌پاسخ نخواهد ماند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دولت انگلیس پس از گذشت ۱۲ روز از توقیف نفتکش ایرانی «گریس ۱»، بالاخره با مقامات ایرانی تماس گرفت و از شروط خود برای آزادی این نفتکش خبر داد. به گزارش اداره کل دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت خارجه، جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس عصر شنبه در تماسی تلفنی با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر حق ایران بر صادرات نفت خود و با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه، اظهار امیدواری کرد که نتایج بررسی‌های حقوقی و قضایی در جبل‌الطارق موجب رهاسازی هر چه زودتر نفتکش گریس ۱ که حامل نفت ایران بود، شود. به گزارش شبکه العالم، جرمی هانت با بیان اینکه با وزیر خارجه ایران تماس گرفته است، در پیامی در توئیتر نوشت: «تماس سازنده‌ای با محمدجواد ظریف داشتم. به وی اطمینان دادم که نگرانی ما مقصد کشتی و نه منشأ نفت (نفتکش) گریس ۱ بوده و انگلیس در صورتی که ضمانت‌هایی در این باره به دست بیاورد که نفتکش به سوریه نرود آزادی آن را تسهیل می‌کند و این کار پس از روند دادگاه‌های جبل‌الطارق صورت می‌گیرد». هانت در پیام دیگری نوشت: «ظریف نیز گفت که ایران خواستار حل موضوع بوده و به دنبال تشدید تنش نیست. با «فابیان پیکاردو» رئیس دولت محلی جبل‌الطارق نیز صحبت کردیم و وی در حال انجام کار فوق‌العاده‌ای در هماهنگی موضوع و به اشتراک گذاشتن چشم‌انداز انگلیس در مسیر پیش رو است». به گزارش خبرگزاری فارس، ظریف در این تماس تلفنی، خطاب به همتای انگلیسی با تأکید بر اینکه ایران به صادرات نفت خود در هر شرایطی ادامه خواهد داد، خواستار «رفع توقیف هر چه سریع‌تر نفتکش حامل نفت ایران شد و همچنین از دولت انگلیس خواست که به استقلال قوه قضائیه احترام بگذارد». از سوی دیگر، حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در انگلیس، روز شنبه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: «کشتی‌ها قانون و رویه‌ای را نقض نمی‌کنند، اما انگلیس با دزدی دریایی و غیرقانونی چنین تخلفی را مرتکب شده است». بعیدی‌نژاد همچنین هشدار داد: «انگلیس با اشتباه محاسباتی در توقیف غیرقانونی نفتکش ایران نباید دوباره اشتباه خود را تکرار کند. اگر نفتکش و محموله ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمی‌ماند.»
تماس دولت انگلیس برای تسهیل در روند آزادی نفتکش ایرانی هرچند با بیان پیش‌شرط انجام شده، ولی نشانه عقب‌نشینی لندن از مواضع قبلی به شمار می‌رود. به گزارش نیویورک‌تایمز، «این پیشنهاد دولت لندن در حقیقت به علت عدم تمایل انگلیس برای افزایش بیشتر تنش میان امریکا و ایران در منطقه و ممانعت از بر هم خوردن بیشتر توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است». انگلیسی‌ها از کاهش تعهدات ایران در برجام و افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم نگران هستند و به همین خاطر سعی دارند مانع از فروپاشی برجام شوند. نگرانی اروپایی‌ها از کاهش تعهدات برجامی ایران، درحالی است که اروپایی‌ها به تعهدات خود در برجام عمل نکرده‌اند و با ابتکار‌هایی مثل اینستکس به دنبال وقت‌کشی هستند. مقامات ایرانی تأکید کرده‌اند که تعهدات اروپا در برجام ناکافی بوده و ایران از مزایای توافق هسته‌ای منتفع نشده است.

نگرانی از تشدید تنش‌ها
توقیف نفتکش ایرانی از سوی نیروی دریایی انگلیس در آب‌های جبل‌الطارق، نگرانی‌ها را نسبت به تشدید تنش در منطقه افزایش داده است. مشاور ارشد وزیر دفاع انگلیس روز یک شنبه در سخنانی اعلام کرد که اعزام نیرو‌های نظامی این کشور به منطقه ربطی به تنش‌های موجود با ایران ندارد بلکه از پیش برنامه‌ریزی شده است. جان لوریمر در گفتگو با خبرگزاری رسمی امارات (وام) گفت: «اعزام نیرو‌های نظامی ارتش انگلیس به خاورمیانه، پاسخ مستقیم به تنش‌های موجود با ایران در منطقه نیست». وی با اشاره به اینکه انگلیس بیش از هزار و ۵۰۰ نیرو به علاوه چندین کشتی و پیشرفته‌ترین هواپیمای نظامی را در منطقه مستقر کرده است، گفت: «کشور ما به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای کاهش تنش است». جان لوریمر در خصوص کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: «ما به طور روشن اعلام کردیم که پایبندی ما به برجام به پایبندی کامل ایران بستگی دارد؛ ما از این تصمیم آن‌ها متأسف هستیم». همچنین ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه هم درباره کاهش تعهدات برجامی ایران ابراز نگرانی کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، لودریان درباره تحولات منطقه غرب آسیا گفت: «شرایط جدی است. افزایش تنش می‌تواند به تقابل منتهی شود». وی افزود: «این موضوع که ایران تصمیم گرفته است از برخی همکاری‌های خود در زمینه اشاعه هسته‌ای خودداری کند، عامل دیگری برای نگرانی است. این تصمیمی بد است و واکنشی بد به یک تصمیم بد دیگر مبنی بر خروج امریکا از توافق هسته‌ای با ایران است». خبرگزاری اسپوتنیک هم دیروز در یادداشتی درباره تنش‌های بین ایران و انگلیس، نوشت: «اینکه مثلاً انگلیسی‌ها فکر کنند با فرستادن یک یا دو ناو خود به منطقه می‌توانند ایرانی‌ها را بترسانند و ایرانی‌ها کشتی‌های انگلیسی را توقیف نکنند نیز یک تصور بسیار ساده بیش نیست. ایرانی‌ها نقطه ضعف انگلیسی‌ها یعنی پول را هدف قرار دادند و به جای اینکه در بازی انگلیس و امریکا درگیر شوند بازی خودشان را راه انداختند». به نوشته اسپوتنیک، طولانی شدن این ماجرا آنقدر هزینه‌ها را برای انگلیسی‌ها بالا می‌برد که قطعاً آن‌ها تحمل آن را نخواهند داشت و به این دلیل است که می‌بینیم وزیر خارجه انگلیس با وزیر خارجه ایران تماس می‌گیرد تا راهکاری برای آزادی این کشتی به گونه‌ای که آبروی انگلیس نرود پیدا کند. حال این ایران است که بازی را در دست گرفته و کاری کرده که انگلیسی‌ها به التماس بیفتند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حمیدا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
0
0
اینا که برا آزادی کشتی ما شرط و شروط گذاشتن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار