کد خبر: 962158
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۱
خراسان‌شمالی از جمله استان‌هایی است که بالاترین جمعیت روستایی را داراست، ۴۰ درصد از جمعیت روستایی آن کشاورزی می‌کنند و بهره‌وری آن‌ها بسیار پایین است، این در حالی است که بر اساس آمار ۶۰ درصد جمعیت روستایی بیکار هستند
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: خراسان‌شمالی از جمله استان‌هایی است که بالاترین جمعیت روستایی را داراست، ۴۰ درصد از جمعیت روستایی آن کشاورزی می‌کنند و بهره‌وری آن‌ها بسیار پایین است، این در حالی است که بر اساس آمار ۶۰ درصد جمعیت روستایی بیکار هستند و این امر موجب ایجاد زنجیره‌های بعدی آسیب‌های اجتماعی در استان شده است. اما حالا بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با برنامه‌ای جامع و مدون به سراغ خراسان‌شمالی رفته و در سال‌جاری اقدام به راه‌اندازی یک‌هزار طرح اشتغالزایی در این استان کرده که پایانی بر درد‌های بیکاران آن باشد.

نیمی از جمعیت خراسان‌شمالی روستایی است و این استان با داشتن جمعیت روستایی بالا که در حدود ۸۳۰ روستا ساکن هستند یکی از استان‌هایی است که از مشکل نابسامانی وضعیت اشتغال روستایی رنج می‌برد، هنوز کشاورزی آن سنتی است و بهره‌وری در روستا‌های آن بسیار پایین است، این در حالی است که براساس آمار نرخ بیکاری روستاییان خراسان‌شمالی افزایش یافته که این به معنای مشکلات حاد معیشتی روستاییان و مهاجرت آن‌ها به سوی شهرهاست. با این اوصاف حالا بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تصمیم گرفته در سال‌جاری با راه‌اندازی یک‌هزار طرح اشتغالزایی در استان خراسان‌شمالی گام بزرگی در کاهش نرخ بیکاری و بالا بردن رونق تولید بردارد.

مشاغل پایدار برای روستاییان

در پی دیدار دکتر محمدعلی شجاعی استاندار خراسان‌شمالی با دکتر محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، رئیس ستاد اجرایی بنیاد برکت را مأمور ایجاد یک‌هزار فرصت شغلی در قالب طرح اجتماع‌محور «سحاب» سرمایه‌گذاری حمایتی اشتغال برکت در این استان کرد. در همین راستا، گروهی متشکل از مهندس سعید جعفری مدیرعامل بنیاد برکت و دو تن از معاونان این بنیاد و نمایندگانی از بنیاد اجتماعی احسان و معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با سفر به استان خراسان‌شمالی و دیدار با استاندار این استان، به هماهنگی‌های لازم برای شناسایی مناطق هدف، ظرفیت‌های محلی و شغلی موجود در این استان پرداختند.

مدیرعامل بنیاد برکت در این جلسه، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در کشور و تمرکز اقدامات این ستاد در حوزه اشتغالزایی در استان خراسان‌شمالی تأکید کرد. مهندس جعفری گفت: «تعدادی از تسهیل‌گران اقتصادی و اجتماعی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با استقرار در خراسان‌شمالی مشغول به فعالیت خواهند شد تا هر چه زودتر روند ایجاد یک‌هزار فرصت شغلی در این استان آغاز شود.» در مورد یک‌هزار طرح اشتغالزایی یاد شده باید گفت که این تعداد طرح می‌تواند ۲۸۰۰ فرصت شغلی را ایجاد کند. مشاغلی در رسته‌های شغلی مبتنی و متناسب با ظرفیت‌های نسبی مناطق هدف که در استان خراسان‌شمالی افراد زیادی را شروع به فعالیت خواهد کرد. فعالیت‌ها با برنامه بنیاد برکت در شرایطی در خراسان‌شمالی اجرایی می‌شود که طی سال‌های گذشته خود اشتغالی به عنوان مهم‌ترین ابزار تولید شغل در شهر‌ها و روستا‌ها بوده و متناسب با آن تسهیلاتی پرداخت و مجوز‌هایی هم اعطا شده تا مشاغل خرد در روستا‌ها شکل بگیرد. با این حال این گزینه که زمانی راه نجات بیکاری تلقی می‌شد، اهمیت و کارایی گذشته خود را ندارد. زیرا با گسترش بازار و قانون اصل رقابت آزاد روستاییان که تنها نقش تولید کننده را ایفا می‌کردند در فرآیند کسب و کار و ماندگاری در بازار و ادامه تولید ناتوان عمل کرده‌اند. در این میان باید به وضعیت اشتغال ناقص استان در سال‌های گذشته هم اشاره کرد. براساس اعلام مسئولان در سال‌های گذشته اشتغال ناقص در کشور چهار درصد و این شاخص در خراسان شمالی ۹ درصد بوده. این یعنی بیش از ۹ درصد افراد دارای شغل در خراسان‌شمالی با وجود داشتن اشتغال، حداقل درآمد مورد نیاز را ندارند که این شامل بخش عمده‌ای از روستاییان استان هم می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار