کد خبر: 962452
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۵
امسال ۶۷ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران شمال کشور یعنی گیلان و مازندران که به ترتیب به عنوان قطب‌های اصلی این محصول شناخته می‌شوند، خریداری شده است.
ميترا شهبازي
سرویس ایران جوان آنلاین: مدت‌ها بود که حمایت چندانی از چایکاران شمالی نمی‌شد و آن‌ها به دلیل به صرفه‌نبودن تولید، باغات‌شان را رها می‌کردند یا به سمت تغییر کاربری می‌رفتند. همین شد که باغات چای کشور از ۳۲ هزار هکتار به ۲۵ هزار هکتار کاهش یافت. از همین‌رو برای جبران این کاهش دولت تصمیم به حمایت از تولیدکنندگان گرفت که این کار هم قرار است با معرفی چای تولید داخلی، شناسایی محصول قاچاق و شناسه‌دار کردن چای ایرانی صورت گیرد.

امسال ۶۷ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران شمال کشور یعنی گیلان و مازندران که به ترتیب به عنوان قطب‌های اصلی این محصول شناخته می‌شوند، خریداری شده است. در این راستا رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه تاکنون ۸۰ درصد از مطالبات چایکاران پرداخت شده است، می‌گوید: «تا قبل از سال ۷۹ چای از نظر درآمدی محصول برجسته و اول استان گیلان محسوب می‌شد و باغات چای نیز در حال توسعه بودند، اما زمانی صنعت چای استان گیلان با افول همراه شد.» البته این مسئله در خصوص استان مازندران هم وجود دارد و چایکاران این استان هم بعد از گذر از فراز و نشیب‌های بسیار مسیر کاهش تولید را انتخاب کردند. حبیب جهانساز با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر وسعت باغات چای کشور از ۳۲ هزار هکتار به ۲۵ هزار هکتار کاهش یافته است اضافه می‌کند: «خوشبختانه با حذف ارز دولتی از چای شاهد ساماندهی به وضعیت این صنعت هستیم.»

اشتغالزایی ۲۰۰ هزار نفری
گفتنی است که صنعت چای کشور برای ۲۰۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده و ۱۸۰ کارخانه چایسازی نیز در کشور فعالیت می‌کنند. نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس با اشاره به ضرورت حمایت از چایکاران داخلی می‌گوید: «باید تلاش کنیم تا در تولید چای با حمایت‌های خود اشتغال پایدار و معیشت مردم آسیب نبیند.» ذبیح‌الله نیکفر با اشاره به حذف ارزش افزوده از چای اضافه می‌کند: «علاوه بر ارزش افزوده، ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی نیز از واردات چای حذف شده است. البته باید این موضوع برای حمایت از تولیدکنندگان و فعالان صنعت چای استمرار داشته باشد.» به گفته این نماینده مجلس باید ارز حذف شده از واردات چای برای بهبود کیفیت تولید این محصول هزینه شود تا از قاچاق این محصول جلوگیری شود. رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز با تأیید مطالب فوق می‌گوید: «در راستای حمایت از تولیدکنندگان، معرفی چای تولید داخلی و همچنین شناسایی محصول قاچاق، چای ایرانی شناسه‌دار می‌شود.» عباس تابش اضافه می‌کند: «هدف این است که این محصول شناسه‌دار شود تا چای وارداتی با چای داخلی متمایز و همچنین کالای قاچاق از غیر قاچاق مشخص شود و با رصد هزینه حلقه‌های تولید، فرآوری و بازرگانی، هزینه‌های تمام شده کالای تولید داخلی نیز در این روند کاهش یابد.» وی یکی از اقدامات خوب دولت در بخش چای را حذف یارانه چای وارداتی و کمک به رقابتی کردن چای تولید داخلی بیان می‌کند و می‌گوید: «اگر بتوانیم هزینه تمام شده چای را کاهش دهیم و مزیت رقابتی که به تازگی برای چایکاران ایجاد شده را بالا ببریم، می‌توانیم اشتیاق برای تولید چای در استان گیلان و لاهیجان را افزایش دهیم.» تابش در خصوص حمایت‌های دولت از کشاورزی و صنعت چای ادامه می‌دهد: «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات چای یکی از برنامه‌های حمایتی دولت از این بخش است و باید به تولید داخلی، حلقه‌های تولید و بسته‌بندی کمک شود و تبلیغ فرهنگ استفاده از چای تولید داخلی در دستور کار قرار گیرد.»
 
کشت چای در ۲۵ هزار هکتار
به‌رغم اینکه تصمیمات دولت در راستای حمایت از چایکاران بسیار حائز اهمیت است، اما این نکته هم بسیار مهم است که تبلیغات لازم در خصوص مصرف چای ایرانی انجام شود. رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با تأیید مطالب فوق بیان می‌کند: «شیوه صحیح دم کردن چای ایرانی نیز باید آموزش داده شود.» تابش با اشاره به اقدامات دولت در سالی که به نام رونق تولید نام گرفته است، می‌گوید: «دولت امسال توانسته رضایت نسبی چایکاران شمال کشور را تأمین کند و این امر موجب خوشحالی مسئولان و دولتمردان شده است.» گفتنی است حدود ۲۵ هزار هکتار باغ چای در گیلان و مازندران وجود دارد که ۵۰ کارخانه داخلی برند چای در کشور فعال هستند و ۳۰ کارخانه چایسازی نیز از استاندارد‌های ملی در تولید چای برخوردارند و به‌رغم اینکه تولید چای در سال‌های اخیر روند کاهشی داشته است، اما با شناسنامه‌دار کردن این محصول و جلوگیری از واردات بی‌رویه می‌توان دوباره رونق را به مزارع چای کشور برگرداند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار